Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Mazlucha @esprit1 do pátku to snad vydržíme
![]()
Holky moc vám držím palce! Mamatest není zrovna kvalitní test, ale má-li ro rám být, bude to i tam ![]()
Jsem hrozná pokusitelka ![]()
@esprit1 Tak dnes proběhla kontrola, vajíček bude asi dost.
na každém vaječníku 10 folikulu, endometrium 9 mm. Jenom doufám, že nebudu mít ten hyperstimulák, by se musel transfer odložit o měsíc. ![]()
Vám všem co budete testovat, tak vydržte.
a určitě budou dvě čárky.
držim palce.
Už se taky těším, až budu testovat, sem zvědavá na sebe, do kterého dne to vydržím. ![]()
@Alon krásné zprávy
určitě to klapne a i ty budeš koncem srpna testovat ![]()
@Hanesi děkuji.
musí to klapnout.
všem.
když dárky, tak pro všechny. ![]()
Ahoj holky, no taky už sem zvědavá na vaše testíky, snad nás nenecháte dlouho napínat ![]()
Jinak já včera měla opět pěknou depku. Bývalá kolegyně z práce mi včera poslala fotku z ultrazvuku, že je v 9 týdnu, no a depka byla na světě. Je to od ní „moc hezké“ když ví jak to snášim. S přítelem je třičtvrtě roku a už čekají miminko. ![]()
@agiss joo tak to uplne chapu kasli na mi musela se poprdelit…taky si to mohla nechat…nejsi v tom sama!! Ja mela tu depku v nedeli!! Ale fakt deka jako blazen…nadechni se hlavu vzhuru je nas vic fotku smaz…
ja se z depky vyvarila udelala jsem babovku spenatovou polevku a bolinske spagety
Mě už s tímhle moc kamarádek překvapit nemůže. Všechny včetně z rodiny už mají jedno, spíš dvě děti.
akorát pár měsíců zpátky šla jedna na potrat.
je to nespravedlivé. ![]()
@Lentilanek mě na depku pomáhá úklid
@Alon když už se dostanu do pohody tak vždycky přijde taková podpásovka. Ona ani kamarádka neni, v práci sme si úplně nerozuměli, asi mě chtěla jen popíchnout. Jinak já jelikož už sem starší tak moje vrstevnice už děti taky mají, tohle jsou všechno mladší, třeba té bývalé kolegyni je 21 a švagrový 22.obě čekají asi tak po půlroční známosti a obě plánovali, není to náhoda. ![]()
@agiss je to vždycky jak naschvál.
Tak se zase dostaň do pohody, protože optimistům se daří všechno líp. Já jsem měla letos tolik celkem vážných zdravotních problémům, že kdybych si to všechno zabírala, tak už si to asi dávno hodim.
ještě, že jsem pořád tak vysmátá, že mě ani tohle všechno moc nerozházelo. ![]()
@agiss joo ten je taky fajn!
ja bych zase tedy dite takhle brzo nechtela…rikala jsem si ze nejdriv tak 25…ale pri studiu VS…jsem rada ze jsem tam kde jsem muzu detatku nabidnout mnohem vic nez bych mohla ve 22 napriklad…mame vlastni bydleni mam uz par let odpracovano (praxe) jsem vic vyzralejsi atd…citim se pripravena byt matkou se vsim vsudy…jen tak neco me uz nepolozi…ano uz bych si moooc prala mimco…ale verim v koutku duse ze to tak melo byt a ze se bohuzel dockam dyl ale dockam a pak dam diteti vse co jsem kdy chtela (ted nemyslim jen naterialni veci a nechci rozmazlene dite jen pro to ze bude vymodlene)
![]()
@Alon tak to budeš mít asi pěknou úrodičku
. Já měla na první kontrole taky na každém 10, na další už to bylo po patnácti a nakonec mi odsáli 45 folíků.
Taky jsem se bála hyperstimuláku, ale fakt jsem hodně pila, třeba i pět litrů, každý den jogurty a k tomu mi tady holky poradily nutridrink Protifar. Prášek, který jsem míchala do vody a asi to fakt hodně pomohlo. Bylo by ale dobrý být na neschopence, ten první týden si nedovedu představit, že bych chodila do práce. Břicho jsem cítila dost, nemohla jsem ani řídit.
@Alon To zní krásně
Hyperstimulaku se předchází tím, že budeš hodně pít (fakt HODNĚ) a přijímat bílkoviny.. Snad se neobjeví ![]()
@Rozarkaa1 Já naštěstí na neschopence jsem a jsem za to ráda, už teď mě dost bolí břicho, pořád bolest hlavy a navíc bývám strašně protivná.
a pracuji s lidmi, takže to by nemuseli přežít.
Já mám kontrolu v pátek, tak za ty dva dny to snad úplně do extrému nenaroste, navíc mi snížili dávku Gonalu jen na 100 ze 150.
A kolik se z těch 45 povedlo oplodnit a popřípadě zamrazit? ![]()
@esprit1 budu se snažit. Aspoň něco, jestli pro to můžu udělat a více pít a jíst bílkoviny zase není takový problém
Snad se tomu vyhnu. ![]()