Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@esprit1 k ovulaci to být ještě snad nemůže, ještě mi ani neskončila ms. Já jsem právě zvědavá, jestli se tam vůbec bude něco chystat, vzhledem k tomu, že mi odsáli 44 vajíček
. No na kontrolu jsem objednaná na příští pondělí, tak to už vydržím.
@Mazlucha takovýhle zprávy slyším vždycky ráda
![]()
@Rozarkaa1
No vidis, tak si rikam, ze kdyby to nahodou ted ne vyjde, tak se nam to treba pak povede zase prirozene ![]()
@Mazlucha zatím v práci, pracuju u PC, takže v klidu, ale pak chci být doma, páč denně dojíždím 30km tam a 30km domů a ta cesta je o život ![]()
@Mommo taky držím pěsti!!
Ideální sliznice na ET, KET je kolik? 8-10 mm?
@Rozarkaa1 44 vajíček???
Tyjo! A kolik embryí máte z takové úrody zamrazeno? A co OHSS?
@Nili
Ano, idealni 8-10mm. Osmy den stimulace jsem mela uz 7,8 mm a desaty den mam v papirech napsany 12 mm, coz je asi blbost ![]()
@esprit1 prosímtě, můžeš mi vysvětlit co to je přesně to OHSS a jak se to projevuje?
sem začátečník ![]()
@esprit1 právě že nic moc
. Máme zamraženy čtyři embryjka po dvou. Já teda vlastně nevím, kolik z těch 44 bylo zralých. To mi vůbec neřekli. Se na to musím ještě poptat. Měla jsem 45 folíků a 44 vajíček. Máme špatný spermio. Nechali jsme si jich 12 napíchat ISCI a zbytek oplodnit samovolně. Z těch napíchaných se oplodnily všechny, z těch samovolných jenom tři. No ale nakonec nám jich zbylo jenom pět. Pro příště bysme jich už určitě nechali napíchat víc.
OHSS jsem se taky bála, ale ustála jsem to. Měla jsem náběh, trochu volný tekutiny a vaječníky trochu zvětšěný. Ale hodně jsem pila vodu a ládovala nutridrinky. Doktor na kontrole po OPU říkal, že to vypadá dobře, ET proběhl, ale nechytlo se.
@Rozarkaa1 ahoj já na tom byla podobně…hodně vajíček odebrano a rozjetý syndrom a bylo mi fakt zle…na ET jsem ale šla, ale embryjko se nechytlo…popravde jsem byla celkem zhuntovana z hormonů…pak jsem se s dr domluvila mesic úplně pauzu na oddech, pak pokus ket v nativu…ten ale nevyšel měla jsem cystu na vajecniku a tak jsem to radši odložili a po MS zmizela
…další měsíc už ketik s hormon. podporou a ten nám vyšel
…takže pravda je že někdy tělo potřebuje chvilku oddech ale neboj se o to lépe je pak připraveno a odpocato
… ![]()
@hakna ahoj jak je?
já jsem taky v práci…jinak nic moc žaludek na vodě a tlak snad -100
![]()
@Violka81 píše:
@hakna ahoj jak je?já jsem taky v práci…jinak nic moc žaludek na vodě a tlak snad -100
![]()
![]()
vůbec nic, už necítím ani únavu, jen prsa mám větší a citlivá
trošku mi natahuje něco v břichu, když se blbě hnu…jinak nemít test, tak tomu nevěřím, páč nic výjmečného nepociťuju
manžel není doma, tak si o tom nemám s kým povídat
chceme připravit hromadné oznámení rodině-10.9. máme velké rožnění kejty na zahradě, tak to vyslovíme nahlas ![]()
@Rozarkaa1 @Violka81 holky jakou mate hladinu AMH?? Tolik vajicek
![]()
@Rozarkaa1 píše:
Holky, jaké máte zkušenosti po neúspěšném IVF? Nastartovala se vám klasicky ovulace hned v dalším cyklu, nebo tam byl třeba nějaký zásek? Já jsem teď 5.DC a začínám docela dost cítit vaječníky. Píchá mě tam při dosednutí, vstávání a vlastně o nich vím už tak nějak pořád, spíš se to stupňuje. Nemohly se tam po stimulce udělat nějaké cysty?
Ja teda aspoň 1 cystu po každé stimulaci mela, po tom prvním neúspěšném odešla s prvni ms, u obou dalsich úspěšných ji sledovali, naštěstí nerostly a postupně v průběhu tehotenstvi zmizely. Ted jsem mela celkem velkou - cca 7 cm.
@Mazlucha píše:
@Nili
Ano, idealni 8-10mm. Osmy den stimulace jsem mela uz 7,8 mm a desaty den mam v papirech napsany 12 mm, coz je asi blbost
Proc myslíš, ze je to blbost? Ja mela v obou úspěšných pokusech jednou 19 mm, jednou 22 mm. V posledních dnech rostla taky rychle.
Mně dr říkal, ze cim vyšší, tim lepší a chválil, ze mi vyrostla hodne. Jinak od tech 7-8 mm dal se to bere jako ok.
@Nili píše:
@Mommo taky držím pěsti!!Ideální sliznice na ET, KET je kolik? 8-10 mm?
@Ecil
Aha. No tak vidis, me to prislo divny. Pri normalnim cyklu jsem mela u sve gyndarky v obdobi ovulace max 10 mm, proto se mi to nezdalo. Ale pri stimulaci to roste asi opravdu vice
Takze je mozne, ze byla v den OPU, ktere bylo 14 den jeste vyssi? Treba taky tech 19 mm?