Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Alon Tak to je dobře, že už jsi doma. Já to do OPU dávala ještě v pohodě, myslela jsem, že si pak vezmu jen dva dny dovči, ale sestřička mě vyvedla z omylu a byla jsem ráda, že jsem na tu neschopenku nakonec šla ![]()
Já byla na první kontrole ve čtvrtek, na další v sobotu a to už jich napočítal o pět víc na každé straně. Já jen čuměla, jak to tam začal počítat
. No a OPU byla za další dva dny a bylo jich tolik, takže oni se asi můžou ještě nějaký schovávat… Je fakt, že já ty dávky měla vyšší.
@Alon z 45 folíků jsem měla 44 vajíček, ale nevím, kolik jich bylo zrazlých
. Nechali jsme si jich 12 oplodnit ISCI a zbytek samovolně. Celkem se nám podařilo oplodnit 15 vajíček. Nakonec nám jich zbylo jen pět. Jedno se zavedlo - bez úspěchu. Čtyři máme zamražený. Pro příště už bysme jich asi oplodnili pomocí ISCI víc. Ale ty peníze už potom skáčou…
@Rozarkaa1 My máme v plánu oplodnit ICSI 6, možná 9 (doplácí se za každé 3, nevím jesltli je to tak všude), zbytek samovolně. Ale záleží co máte za problém. U nás manžel spermio v pořádku.
, takže i samovolně by se mohlo něco oplodnit.
@Mazlucha držím palecky
já 9.den taky duch na dr.max a 10.den odpoledne duch i na GS mammatestu ![]()
@Rozarkaa1 taky si měla Gonal? Já neberu moc jednotek, ale je to moje první IVF tak ani nevěděli, jak tělo bude reagovat.
jinak si teď fakt nedovedu představit že bych chodila na 14 hodin do práce a celý den stála na nohách. ![]()
No jo holky, když ono je ale tělo do 25 let připravené otěhotnět, přímo na to čeká.. Po 30 má sice člověk vybudované zázemí, práci.. Ale otěhotnět uz tak lehce nejde.. ![]()
@esprit1 To máš pravdu
ale mám pár kamarádek, který se na to prostě tak „brzo“ necítili a první dítě měli kolem 30.
a ještě horší je, když na obzoru není vhodný tatínek. ![]()
@Alon U nás je jednotná cena za ISCI do deseti a potom za každý další už se platí zvlášť. Je fakt, že my máme dost mizerný spermio. Samovolně se nám oplodnily jen tři a z těch v podstatě ani jedno nevydrželo.
Já měla Puregon, začínala jsem na 250 a pak jsem snižovala na 225. Byla to taky první stimulace, takže myslím, že příště už bych dostala nižší dávky.
@Alon píše:
@Rozarkaa1 My máme v plánu oplodnit ICSI 6, možná 9 (doplácí se za každé 3, nevím jesltli je to tak všude), zbytek samovolně. Ale záleží co máte za problém. U nás manžel spermio v pořádku., takže i samovolně by se mohlo něco oplodnit.
To je docela mazec platit za každé vajíčko
U nás se platí paušál 8 tisíc. Je to dost, ale „opichali“ mi takhle 13 vajíček.. Kdybych za každé platila 3 tis. Tak se nedoplatim ![]()
@esprit1 myslím, že Alon tím meslela, že se doplácí za každé tři vajíčka nějaký paušál.
A u vás není nějaký limit na počet, v těch 8 tis. je jedno kolik bude vajíček? To u nás je právě za 8 tis. do 10 vajíček a potom už se doplácí za každé tisíc.
To bych si pak hned nechala všechny oplodnit pomocí ISCI, když jsem měla tolik vajuch, ale takhle bych se nedoplatila.
@esprit1 @Rozarkaa1 Za 6 vajíček je něco kolem 8 500,– a pak za každé další 3 kolem 1 600,–. Ještě uvidíme kolik jich nakonec odeberou a podle toho se rozhodneme. Jak už jsem psala, manžel má spermiogram v pořádku, problém byl u mě, takže abychom zbytečně nevráželi penizky navíc, když se třeba oplodní samovolně. Ale nějakou jistotu chceme mít, proto ICSI. ![]()
@esprit1 píše:
No jo holky, když ono je ale tělo do 25 let připravené otěhotnět, přímo na to čeká.. Po 30 má sice člověk vybudované zázemí, práci.. Ale otěhotnět uz tak lehce nejde..
s tím musím bohužel souhlasit. My jsme se teda začali snažit když mi bylo 24. O rok později jsme zjistili, že je problém a pak to prostě odložili o několik let-přesněji o 5 let
Byla jsem ráda, že jsme stihli dodělat domeček, zajet si na několik dovolených, našetřit peníze, dospět…jenže ono se to nezdá, ale člověk časem nejen dospěje, ale i zpohodlní. Zajede si nějaký životní rytmus a pak přijde to vytoužené vymodlené miminko a vy máte najednou pocit, že je něco špatně…jak to, že ta představa byla mnohem více romantická?
Já se obviňovala, hledala jsem, kde jsme udělali chybu, proč to tak cítím a pak jsem si uvědomila, že jsem si mezitím zvykla na „pohodovu“ vlnu…s dítětem se život totálně změní, vše se točí kolem všeho možného, jen kolem vás ne, vy jste najednou ta poslední na řadě
a to byl pro mne velký šok
!
No ale má to samozřejmě štastný konec
Nakonec jsem si zvykla, zamilovala se, přizpůsobila se a nyní se těším na druhé mimčo a vím, že takový šok už to nebude, už vím co mě asi tak čeká ![]()
Proto si myslím, že když se podaří a dívka otěhotní brzo, takový překvápko ji pak nečeká a bere to myslím více v klidu. Prostě si nestihne udělat tu svoji rutiní pohodu ![]()
To ale neznamená, že to později nepůjde, půjde, jen možná trochu hůře ![]()
Teeeda to byla slohovka
Omlouvám se za tu délku ![]()
@Alon @Rozarkaa1 V Reprofitu je to taky 8000,– za VŠE! Nebo je to v balíčku IVF+ICSI+PK+kryokonzervace embryí (první dvě pejety) = 19.000 a doplatíš si pak „jen“ zamražení ostatních embryí.
Ahoj holky, tak jsem Vás konečně dočetla od stránky 1 až po sem
Budu ráda, když mě vezmete mezi sebe… Mám za sebou 4× IUI, z toho 2× stimulované a nic. Momentálně jsem dobrala Norethisteron, mám sprej Synarel a od soboty budu píchat Menopur 225 j… Dnes jsem chtěla jít na předoperační, ale ouha, akorát jsem dostala mrchu, takže to nejde, do toho se stěhuju a hledám nového praktika a nikde mě nechtějí vzít, je plno, tak jsem na to zvědavá, mám na to týden
Všem těhulkám mooooc gratuluji!!! ![]()