Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Alon OHSS je ovariální hyperstimulacni syndrom - nadměrná produkce vaječníků, velké množství vajíček, špatně se dýchá, zadržuje se tekutina na plicích nebo v břiše.. Já ho ale nakonec neměla, takže vlastní zkušenost nemám..
Doktoři ho hlídají právě když je hodně vajíček. Jak jsi na tom ty? V jaké jsi fazi?
@hakna..taky jsem se divila, že je mi hned tak špatně je to mazec… a kdy jdete na ultrazvuk?
u nás to ví mamka a sestra od začátku ![]()
@Ecil No vidíš a někde si jedna slečna stěžovala, že ji neudělali transfer kvůli tomu, že měla prilis vysokou sliznici tuším právě nějak nad 18 mm.. ![]()
@Violka81 je hezký slyšet, že to nakonec vyšlo ![]()
@Ecil já se právě obávám, že tam taky bude, navíc mě fakt píchá na obou stranách, takže určitě ne jedna. No jsem zvědavá na kontrolu, jak to tam bude uvnitř vypadat. Začínám se smiřovat s tím, že asi KET teď nebude ![]()
@Ecil a z čeho se vlastně ty cysty udělají? Je možný, že tam třeba zůstal nějaký folík, který neodsáli, tím pádem potom stále roste a jde do cysty?
@Lentilanek já vlastně AMH nevím. Tady v CARu mi dělali jen FSH. To AMH mi dělali dva roky zpět v Motole a to jen řekli, že je to dobrý, ale číslo nevím ![]()
@Rozarkaa1 aha asi ho mas fakt super
ptam se ze mam tu spodni jranici AMH - tak se desim kolik vajicek bude… ![]()
@Lentilanek neboj, určitě tam něco bude. No já byla hodně zaskočená, že jich mám tolik. Přeci jen, nejsem už žádná mladice. Tak doufám, že mi tam ještě nějaká zásobička zůstala.
Na první kontrole mi nejdřív hlásili 10 + 10, na další 15 + 15, no a nakonec z toho byl tenhle počet, takže jsem na tu doktorku taky trochu valila oči ![]()
@Rozarkaa1 no to bych taky valila oci!!!
to je krasa co bych dala za pulku no me je 31 a docela me ta hladina zaskocila…doktorka mi ani nedokazala rict cim to tak je…ja jsem si myslela ze pocet je danej snad uz pri narozeni no nevim radeji v tom snad ani nepatrat
@hakna Taky jsem hodně jezdila, doporučuji koupit těhotenský pás do auta, super věc ![]()
@Violka81 píše: @hakna..taky jsem se divila, že je mi hned tak špatně je to mazec… a kdy jdete na ultrazvuk?u nás to ví mamka a sestra od začátku
na UTZ až 19.8., doktorka je u móře
tak musím čekat, jo ještě mám pořád sucho v puse, myslela jsem že mám nějakej suchej kašel už 10 dní, všude si nosím vodu jinak se ukašlu jak mám sucho až v krku, teď jsem se dočetla, že je to příznak
![]()
@Hanesi píše:
@hakna Taky jsem hodně jezdila, doporučuji koupit těhotenský pás do auta, super věc
no jo, já ještě nemám vůbec nic
a nevím s čím začít, musím si to psát ![]()
@Hanesi těhotenský pás? To slyším prvně..
Při prvním těhotenství jsem se autu vyhýbala jak čert kříži, měla jsem hrozný strach.. No a v pátém měsíci jsme měli nehodu, naštěstí nic vážného. Promackly predni naraznik. Na ten hysterický záchvat ale vzpomínám dodnes
![]()
@hakna na začátek toho moc nepotřebuješ, vlastně nic… potom je dobrý nějaký dlouhý polštář, třeba přímo ten kojící, výborně se na něm spí i když bříško teprve začíná růst
vlastně se s ním spí dobře i bez bříška ![]()
No a určitě kyselinu listovou a vitamínky ![]()