IVF 2016

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3208
2.2.16 19:22

@agiss pokud se zavadi jedno embryo, tak jsou 4 pokusy, pokud dve, tak jen tri pokusy hrazene pojistovnou… My budem mi jedno, ale ne kvuli poctu pokusu, ale kvuli tomu, ze jsem po cisari a dr mi kvuli riziku pro me tehotenstvi s pripadnymi dvojcaty nedoporucila :nevim: Jinak by se mi dvojky libili :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1713
2.2.16 20:47

@barca77 no nám právě říkala že dvě je větší šance, ale že je možnost dvojčat i když teda ne velká ;)
@Tomička aha tak to je lepší asi to jedno přece jen je důležitější aby ste byli v pořádku oba ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2140
3.2.16 09:55

Nám v CARu řekli hned při první schuzce že zavádí jen jedno embrio, že dvojčata nedělají :nevim: prý je to rizikové a taky kvůli pojišťovně. No nevím, po dvojčatech sice neprahnu ale rada bych se rozhodla sama. Asi hodně záleží, jaký CAR navstevujeme a jakou „politiku“ zastávají :think: Jinak já jsi jdu dnes pro výsledky HP ke svému gynekologii a zítra hurá do CAR na ultrazvuk a SPG :dance:

Příspěvek upraven 03.02.16 v 10:19

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2140
3.2.16 10:02
@agiss píše:
@Tomička já právě když dneska koukala na platíčko HA a viděla kolik mi toho ještě zbývá sem si říkala že když se na něco čeká, tak se to strašně vleče ;)

Ty beres HA 8o já myslela že mas krátký protokol..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3208
3.2.16 10:05

@esprit1 hlavne jedno ditko uz mam, dalsi dve najednou by byl zahul :mrgreen:
@esprit1 jako fakt??? 8o A kam ze to chodis? Podle me je to tve pravo… a jestli se CAR bude cukat, stezovala bych si v pojistovne…
Jinak holky byt bezdetna? tak jdu do zavedeni dvou :D Tak se toho nebojte :srdce: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2140
3.2.16 10:07

@Mystik Holky tady v jedné diskuzi právě rozebírali KET a spousta jich po nem otehotnelo ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2140
3.2.16 10:13

@Tomička Právě, že doktorka říkala, že bych stejně dvě najednou urcite nechtěla když už jedno doma mám :cert: krom tech důvodu co jsem psala.. Nijak jsem na to nereagovala, protože bych stejně při prvnim pokusu chtěla zavést jedno, ale kdyby se nezadařilo, při dalším kdo vi :nevim: Nicméně kdybych na tom trvala, myslím, že byto museli udělat :pocitac: Chodime do IVF CLINIC v Olomouci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3208
3.2.16 11:03

@esprit1 presne jak pises, pokud budes chtit dve, musi ti vyhovet! Pokud maji smlouvu s tvoji pojistovnou, coz urcite maji, kdyz tam chodis :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3244
3.2.16 11:22

Ono s těmi dvěma embryi jde i o to, že doktoři celkově „neradi“ vidí vícečetná těhotenství JE větší riziko obecně, naprostá většina se rodí předčasně apod., tak asi i proto nechtějí jít tomu nějak vědomě naproti. Pravdou je, že jsem jednou potkala paní se dvěma předčasně narozenými dětmi (dvojčata z IVF), obě silně nezralé při porodu, obě s vážnými zdravotními komplikacemi. Byl jim tehdy rok, ale vypadalo to, že nikdy nebudou soběstačné. Velmi smutné.
Takže sama nevím, budu o tom muset ještě přemýšlet, dvě embrya mě lákají, ale nevím, jestli to stojí za ten risk, abych si to pak nevyčítala, kdyby šlo něco špatně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2140
3.2.16 11:37

@barca77 Právě toto riziko dr. zminovala. Nevím, v člověku se to pere. Nicméně se domnívám, že by doktoři měli posuzovat každý konkrétní případ zvlášť a zvážit, co je pro nás pacienty nejvhodnější. Komplikace a předčasný porod může postihnout i jednocetne těhotenství ale je fakt, že když je nějaké riziko, v tomto pripade nevim jak velke… člověk se mu raději výhne.. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1713
3.2.16 12:36

Nám dali na výběr a řekli procenta úspěšnosti, přítel byl hned pro dvě a i mě tím překvapil. Děti nemam a dvojčata by mi nevadila i když teda říkali že převážně bývá z toho jedno, takže u nás už je to jasný a už nad tím přemýšlet nebudu když už sme to podepsali ;)
@esprit1 ano beru ha protože mi museli pozastavit funkci vaječníků, že mám zvýšenou, tak to teď zastavili a pak mi musejí dávat nižší dávky stimulace že bych právě mohla udělat vajíček až moc ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.2.16 12:40

Zdravim vas holky,

mozem len otazocku? V pondelok som mala odobrane vajicka (12 vajiciek - kratky protokol).Dnes som si volala ohladom toho ako sa prckom dari a bolo mi povedane ze 6 sa chytilo ale z toho dve su vyvojove pozadu a 4 su v pohode. Samozrejme nechcem mysliet hned na to najhorsie ale pri mojom „zivotnom stasti“ sa trosku obavam ze do piatku ked ma byt transfer neprezije ani jedno :( myslite ze je moznost aby dve pomaly vyvijajuce embryjka dohnali vyvoj? Alebo su uz odsudene k zaniku. Dakujem za pochopenie anonymity ale okolie este nevie ze som bola na IVF a nechcem zatial aby sa o tom vedelo. A este za blbe otazky :) Viem ze nesmiem mysliet negativne preto sa snazim nejak ukludnit. Dakujem za pochopenie a pekny den :mavam:

• Citovat
  • Upravit
1713
3.2.16 12:45

To nevím jestli můžou dohnat vývoj, já jdu teprve poprvý na ivf ale myslím si že mít 4 je dobrý úspěch :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.2.16 12:50

@agiss Drzim paste nech ti to dobre dopadne :) kedy ides?

• Citovat
  • Upravit
2140
3.2.16 13:36

@agiss Někdo jich má málo a ty je můžeš rozdávat :lol: Jinak je to děs, nejdřív nadopovat hormony až se vaječníky zblázní pak je hormony utlumit a pak zase nadopovat jen s menší dávkou. :roll: Už abychom to měly všechny úspěšně za sebou :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí