Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky, nás také čeká ivf, první pokus. Teď jen čekám až budeme moct začít stimulovat. Také se bojím hormonů a injekcí, ale pořád si říkám, že když to zvládly jiné, musím taky ![]()
@HankaS82 ahojky, taky jsem po nevydarenem IVF, první ET nám nevyšel, a po KETu jsem v 9tt potratila. Naštěstí jsem nemusela na revizi a můžu hned na další pokus. Takže si v lednu půjdeme pro poslední mrazacky.
Taky věřím, že rok 2017 bude zlomový ![]()
@Rozarkaa1 Ahoj,mě dr ani nedala šanci vysadit utroš zda se rozjede ms. Hnala mě hned na revizi. Přestalo být srdíčko…My měli 28foliku a 10vajiček. Jenže do transferu přežilo jen jedno.Byla jsem přestimulovaná. Odběr totiž vycházel na svátek a v CAR nedělaj. Tak mi z 250j snížili na 150j a pak zas zvýšili na 250j.Aby stimulaci prodloužili přes svátky. Nacpala jsem do sebe 2700j Gonalu a měla šílený bolesti. Původně jsem už další pokus nechtěla, ale touha po mimi je větší. Tak to ještě jednou zkusíme. Tentokrát v jiném CAR.
@HankaS82 já jsem právě začala spinit až lehce krvácet večer před plánovanou kontrolou, kde pak doktor zjistil, že nebije srdíčko a že odpovídá tak týden zpět. Ještě večer se mi to samo rozjelo.
Ty jo z tolika foliku tak málo vajicek
Tohle je na nic, jak ty CARy nefungují každý den
. A kde si byla a kam jdeš teď?
@Rozarkaa1 Právě díky té přílišné stimulaci jsem měla nekvalitní vajíčka. Čím víc, tím hůř. Chodila jsem do Pronatalu v Teplicích, ale tam už nikdy.Jsem tam z toho měla trauma. Pokud tam neplatíš eurama jsi pro ně socka. Teď jsem objednána k Apolináři. Akorát je tam čekačka přes 3měsíce, takže masakr.
Nevim co delat chystam se na umele oplodneni manzel ma spermie v poradku ale ja mam nepruchodnost vejcovodu takze jedina moznost joy na umele oplodneni ale jedno dite us mam jemu 14 let no chceme dalsi snad se podari i kdiz mam strach
Taky se chystáme na první IVF po 3 nevydařených IUI
…Po novém roce půjdem do Caru, aby poslali žádanku na pojišťovnu a v březnu bychom chtěli začít..mám hrozný strach ![]()
@HankaS82 Já byla co do počtu vajicek tak trochu rekordmanka. Měla jsem 45 foliku a 44 vajíček. Z toho nám zbylo jen pět embryí. Přítel má dost špatný spermio. Taky bych brala pokud by jich bylo o něco min.
To čekání je nejhorší. My šli do Iscaru taky mimo jiné proto, že tam není dlouhá cekacka, chtěla jsem, aby se to dalo co nejdřív do pohybu.
@Samanta12345 @Cumacek eva holky nebojte, zvládnete to levou zadní. Já se taky bála, jak budu pichat injekce, ale po druhým pichnuti už vám to půjde samo. Za ten vytoužený uzlicek to stojí.
Ahoj holky, s dovolením se přidám..
@HankaS82 jsem ráda, že ses rozhodla pokračovat, budeme v tom spolu ![]()
@Rozarkaa1 můžu se zeptat, byla jsi na revizi?
Mě čeká 2.1. poslední kontrola a ortel, zda tam něco zůstalo, nebo se tělo vyčistilo..
@Efka2015 nene, na revizi jsem nemusela, vše se vycistilo samo. Teď mi začíná další ms, takže teoreticky bych mohla na KET hned tenhle cyklus.
Preju abys mohla taky co nejdřív do dalšího kola. Vy ještě máte mrazacky?
@Strýček Fido píše:
Ahoj, mně čeká v lednu první pokus, mám z toho strach, hlavně z hormonů a z píchání injekcí (já, která nemůžu vidět injekci ani ve filmu). Ty se píchají deset dní? jednou denně, nebo víckrát?
to mi připomíná mně.. na prví injekci jsem ráno vstávla o hodinu dřív, cca půl hodiny, než jsem píchla..
Ale musím říct, že píchat Pregnyl bylo horší - měla jsem Gonal v peru a fakt to nic nebylo, a že jsem na injekce posera!
Dokonce jsem se v CAR ptala, zda můžu chodit nechat píchat u nich, říkala, že asi 3 pacientky na to chodiky do nemocnice.
Horší bylo to, jak jsem natíkala, nic neoblékla a nemohla už pak ani chodit
v tom bylo OPU fakt úleva, břicho mi splasklo o dobrou polovinu hned, zbytek asi do měsíce.
@Rozarkaa1 Jj, máme 5 blast.
Mi MS ještě nedošla, tvrdili mi, že teď mám 6tinedělí..? ![]()
Vůbec nevím, v jaké fází cyklu jsem, dá-li se to tak nazvat.
@Efka2015 a takže ty si nebyla na revizi a klasická ms ještě vůbec nepřišla? A nebo byla nakonec revize?