Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Efka2015 změnu nemám zatím žádnou. Prohlédla mě, udělala UTZ a prý vypadá vše v normálu. U nás je diagnóza jasná, můj ma azoospermii. Akorát odběry na hormonální profil dělaj 2-3den cyklu a já jsem dnes 4tak jsem to o den prošvihla. Ale ten měsíc počkam alespoň si tělo odpočine. Stimulaci prý budeme řešit, až bude znát hormonální profil. Takže bych měla začít stimulovat konec února, začátek března.
Ahoj holky, my přesný termín IVF zatím nemáme, jelikož jsme si naordinovali s partnerem tříměsíční pauzu od doktorů, vyšetření a plánování s tím že se do toho pustíme naplno po novém roce. Nový rok je tu, čeká nás výběr kliniky v Brně a začínám z nejistoty toho co mně čeká, být pěkně nervózní
Budu ráda když tu budeme sdílet svoje zkušenosti ![]()
@Marlovee ahoj my jsme od dr v červnu dostali odpověď jedině Ivf, tak jsme si rekli az po dovolený. Mysleli jsme az se rozmyslime jdem do toho daji hned stimulaci atd a kdyz přišlo na věc přišli s tím ze nemaji všechny vyšetření a nakonec mam cysty a možnost ze se to povede je minimální.
@Efka2015 Jelikož mu spermie umírají ani ne v polovině vývoje, tak se nedají dopěstovat. A pokud by se náhodou zadařilo, riziko genetického poškození je cca 70%.Do toho jít nechceme.
@potvurka89 To mně mrzí
,přesně toho se také bojím, že se u mne objeví zase nějaké zdravotní komplikace o kterých jsme dosud neměli ponětí. Posledních pár měsíců jsme řešili přítelův spermiogram kde zjistili pomalé a deformované spermie+Variokélu. Takže dokud se nevyřešilo tohle, gynekolog se mnou nic moc dělat nechtěl i přes anovulační, dlouhé cykly a nízkou děložní sliznici ![]()
Příspěvek upraven 02.01.17 v 16:54
@Efka2015 vůbec se neomlouvej.Muj chlap ma z předchozího manželství kluka taky z darcovskeho. Takže ví do čeho jde a ma to v hlavě srovnané. To víš, že bych chtěla jeho vlastní. Ale ne za každou cenu. Není důležitý kdo dá dítětu geny, ale kdo sedí u jeho postele, když v noci brečí…
@Marlovee můj muž měl v 15ti varykokélu a je v pořádku. Já mám malou dělohu, jeden vaječník v pohodě, druhý nefunkční a cysty, tak teď stimulujeme na první ivf. Buď to vyjde nebo mě čeká laparka. Přeju ti ať se vám líp daří ![]()
@HankaS82 hlavně když se vám nestane to co známé. Kluk se narodil a neměl po matce ani otci nic a pak se jich lidé ptali čím to tak říkali že má oči po babičce.
@potvurka89 Lidi mi můžou s prominutím políbit. Já své biologické rodiče taky neznám a žiji s tím v naprosté pohodě víc jak 30let.Ale je mi to jasné, že se lidi chytají jakékoliv senzace, aby měli o čem drbat
@potvurka89 Jasně,nám tvrdili že jsou deformované kvůli tomu a nejspíš půjde na zákrok, nakonec seznali že zákrok nutný není, k tomu se mu objevil zánět..no a tři měsíce v čudu
Ale taky vám držím palce ať to vyjde a HLAVNĚ bez dalších komplikací
@HankaS82 taky pravda, hlavně ať to vyjde. Teď si přeju aby z této stimulace vyšlo aspoň něco málo na zamražení abych nemusela jednou řešit jestli si vzít vajíčka od dárkyně. Mám z toho zvláštní pocit.
@Marlovee jo ten čas letí hodně my si řekli po dovolený pak po vyřízení hypotéky na dům a skoro půl roku pryč i když já ty komplikace tam mám od začátku. Teď víc přemýšlím jestli mi dají neschopenku jen na odběr vajíček nebo bude na dýl. Jaký to bude když se to ujme a pustí v době když budu v práci atd.. ![]()