Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Efka2015 Ahoj,no původně jsem se na to chtěla vykašlat. Už kvůli jednání v CAR. A bude mi 35,což jsem brala jako hraniční věk. Jenže mi to nedalo.35mi bude v květnu, tak jsem volala do Apolináře a vezmou mě na konci března. Je to Desné dlouho, ale alespoň si tělo odpočine. Každopádně do Teplické nemocnice už mě nikdo nedostane.Jsou to jatka. Jdeš na sál a překračuješ tam kybl s krvavejma zbytkama.Jsem měla strach, abych tam něco nechytla. Teď jsem 14dni po revizi a krvácim, tak nevím zda je to MS. Jinak po revizi jsem 3dny jen špinila. Jako, že to nevyšlo Tobě?
@Rozarkaa1 Šmarjá panno, to je mazec.Bych asi bouchla mít tolik vajíček ![]()
@Rozarkaa1 já jsem začala krvácet, ale až 3 dny po SP - 14.12.
ALe na UTZ stále něco bylo, tak tomu dali šanci (samovyčištění) - do 2.1., ale pokud i přesto by tam něco zůstalo, čeká mě revize.
Pořád mi něco melou o šestinedělí, já myslela, že ta středa byla 1DC a můžu normálně počítat cyklus..
Je fakt, že stále nárazově špiním, ale to mi řekli, že budu, podle toho UTZ.
Tím pádem měla být ovulka někde 25.12., ale vůbec jsem ji necítila, takže spíš asi fakt nebyla.
Celkem problém je, že od OPU se mi dělají cysty - při SP 4 a 2,5 cm :-/
@HankaS82 To je fajn, my měli strop do konce tohoto roku.. ale asi tam nechci ty mrazáčky nechat..
Já jsem začala špinit, den nato mírně krvácet, jeli jsme hned, ale v děloze už nic nenašli..
JInak čekačka 2 hodiny na pohotovosti, před námi 1 paní, co už jen čekala na výsledky! a pak 1,5 hodiny čekačka na krev a doktora, paráda.
No a rozkrvácelo se to za 3 dny, jako při MS.
A nikde nemáš ještě jiný CAR? MY dojíždíme 100 km, ale tady nic pořádného kolem není, no.
@Efka2015 tak jsem tam byla dnes a v rámci příprav jsem se taky ptala, jestli si můžu pro injekce chodit k nim, kdybych to fakt nedala
myslela jsem, ze uz ted zacnu, ale az 17. si jdu pro nejakou injekci a cele se to rozjede na zacatku unora. Na to, jak budu snaset hormony, radsi nemyslim…
@Strýček Fido Taky jsem měla strach, kup si v DM čistou bílkovinu, cca 200 Kč, měn moc pomohla.
@HankaS82 píše:
@Rozarkaa1 Šmarjá panno, to je mazec.Bych asi bouchla mít tolik vajíček
Bylo to překvapivě docela v pohodě. Já jsem teda ještě dost hubená, sestřička si pak dělala srandu, že jsem je musela mít i na zádech, že to není možný
. Spíš mě potom lehce chytal OHSS, břicho bolelo potom docela dost dlouho.
@Efka2015 mě se po OPU taky udělala cysta, musela jsem kvůli tomu právě čekat další cyklus na KET. Jinak mě v podstatě nic o šestinedělí neříkal, byla jsem na kontrole po 14 dnech, kdy se mi rozjelo krvácení a doktor už tam viděl folík 15 mm a říkal, že se klidně můžeme snažit hned doma.
Tak držím palce, ať nemusíš na revizi, ty čekačky jsou vždycky nejhorší.
@HankaS82 ahoj holky, můžu se k vám přidat ![]()
Máme sice doma už 3 letého kluka (taky po umělým), ale v novém roce se chystáme na další „pokus o sourozence“ aneb uvidíme, jak bude medicína úspěšná
Tak bych ráda ty případné úspěchy či neúspěchy s někým sdílela ![]()
@Efka2015 My máme v TP ještě jeden CAR, ale tam jsou ještě dražší. Takže jsem se rozhodla, že to tentokrát zkusím ve státním zařízení. A holky si Apolináře chválí, tak to risknu. Měla jsem termín až koncem března a dnes mi volali zda bych přijela v pondělí. Tak jsem ráda. Alespoň se na mě podívaj a třeba budu moc začít už koncem února.
@Rozarkaa1 Jsem ráda, je to obrovská podpora psychiky. I když vím, že se určo bude čekat ještě na další MS.Ale i tak bych třeba v březnu už mohla stimulovat. A třeba dostanu v květnu dáreček. To bych se asi po…a štěstím ![]()
@HankaS82 Hani, to je skvělá zpráva
Naprosto živě si pamatuji jejich jednání
věřím, že tentokrát se štěstí usměje, zasloužíš si to ![]()
@Anais vítej ![]()
@Rozarkaa1 to je fakt, polovinu času na něco čekáme…
NA druhou stranu - mi se podařil termín 13.2. u Malíčkové na imuno… přemýšlím, zda v lednu jít na KET, nebo ne..taky mi někdo musí dát doporučení, že ![]()
Holky, co už máte dítě po několikátém IVF nebo KET, jak jste po neúspěchu, nebo potratu věřily, že bude vše OK?
Já už teď vím, že mě poženou na neschopenku a nebudu si to moci vůbec užít a ten strach…
@Efka2015 k čemu to je? aby člověk tolik nezadržoval vodu?
Holky, při té stimulaci se může všechno normálně, kromě alkoholu? Myslím cvičení, plavání a tak? Nebo je nějaký omezení?
Já mám nejvetší strach, že ze mě nevypadne žádný vajíčko nebo že žádný nepřežije k transferu… Nevíte, jak je to častý? nebo jsou ty hormony takový dryáky, že se vetšinou něco urodí? Jak začínám, tak jsem úplný laik a radši nechci snad ani nic načítat, nebo mě to vystresuje ještě víc.
@HankaS82 Já chodím k Apolináři, už od března - pořád jsme to zkoušeli časovaně a inseminací, tak teď konečně pokročíme. Jsem celkem spokojená, s přístupem určitě. jediné, co bych vytkla, je, že tě málokdy vezmou včas a hlavně to čekání po chodbách, všem na očích. Ale jestli se vše povede, tak jim to mileráda odpustím ![]()