Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@mzat vitej
Tak to Ty už jsi mazák
Mě čeká teprve první konzultace
ale vzhledem k věku předpokládám, to nám IVF dr. navrhnou hnedka od začátku.
@mzat píše:
@Dr.Renča bezva kdy mas utz?
@Bobčul @radka.vos super muzeme se tesit spolecne
Určitě budu ráda když se podělíme o své pocity ![]()
@Ajaandy ty jo, tak to uz je fakt palka…
ale ja sem v gennetu moc apokojena, tak doufam, ze se vam tam bude libit. ![]()
@mzat ja ma spatny chromozomy. Hrozi tam asi 5 syndromu, takze musime testovat embrya a az pokud nejaky prezije prodlouzenou kultivaci a nasledne se vylouci nemoci, muzeme prejit k KETu. ![]()
@radka.vos takze mate pgd? Dopadne to uvidis
@Ajaandy a kolik ti je?
Páni (teda dámy), tady se to rozjelo. Držím všem co jdou na transfer nyní palce, ale doufám, že mi někdo zbyde i na únor, abyych měla taky nějakou podporu. ![]()
@mzat pokud je pgd vysetreni embryi, tak ano.
ja se v tech zkratkach jeste moc nevyznam. ![]()
@Ajaandy my jsme taky samoplatci a cele ivf stalo cca 65tisic (za leky cca 14tisic Elonva+Fosrimol+ Olgarutlan nebo jak se to pise
a za Ivf, PK, PISCI a mrazeni 5 embryi cca 51tisic) je to hrozna palka ale za miminko to stoji
Et nam ale bohuzel nevysel. Takze ted jsme za prvni KET+ AH platili 7tisic.
Holky moc nam vsem drzim palce at se dockame
@radka.vos jj je to tam moc pěkné a personál příjemný. Díky hlavní genetičce paní dr. Hlavové a jejímu tymu máme dneska 2,5 letého Ondráškem. Na plodovce nám tehdy vyšly špatné vysledky a tak nařídila druhou plodovku a nechala udělat kompletní keryotp, kde zjistili, že Ondráš má 47 chromozomů místo 46. Druhou plodovku poslala i národní genetickou laborku a tam zjistili, že má zdvojenou část 16teho chromozomu ale zrovna v části kde to dítě vůbec neovlivňuje. Takže nebýt dr. Hlavové a její snahy by nám každý dr doporučil těhu ukončit. Díky Gennetu ho ale máme ![]()
@Ajaandy tak to je super ze jste to zvlaadli a mate krasneho. klucika
![]()
Snad se dockame letos vsechny ![]()
@mzat píše:
@Dr.Renča urcite to zvladnem. A pak budem cekat na //
já dnes překonávala první píchání, od malička mám panickou hrůzu z jehel a tím, že jsem měla jen minimálky a brala léky, tak jsem se píchání vyhnula a Pregnyl (Ovitrelle) mi vždy píchnul manžel, jenže teď jsem ho nechtěla tím zatěžovat píchat mi to denně, navíc dnes jsem si píchala tři injekce, zítra dvě a potom už po jedné…čtvrt hodiny mi trvalo, než jsem konečně do té kůže píchla a hned z prvního vpichu mám bouli a modřinu, ale i tak jsem sama sobě za hrdinku
…dnešek nám určitě oběma přinese štěstí, když je ten pátek třináctého a my začínáme ![]()
@Ajaandy presne k u ni jsme to cely probirali. Zda se mi opravdu hodne dobra. Z prvu trosku odmerena, ale kdyz pak mluvi, tak ma clovek opravdu pocit, ze vi, co rika. Doufam, ze si nas pak pohlida. ![]()
Ted si presne nepamatuju, co znamena u chlapecka 47×y misto 46×y, ale bude moct mit Ondrasek normalne deti? Ja vim, co jsem studovala na netu pak, ze muzou byt kluci i neplodni, pokud maji spatny chromozomy, ale ted uz si nevybavuju, zda je to u 45 nebo 47. Ty chromozomy sou ale neskutecna veda. ![]()
Ondrasek je kouzelnej. ![]()