IVF 2023

Napsat příspěvek
Velikost písma:
461
20.1.23 18:35

@kamaradka32 a ten se vám podařil bez problémů když vám to teď nejde?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1228
20.1.23 18:47

@nikejsn na první pokus přirozeně :nevim: nechápu.. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1446
20.1.23 19:05

@Kate222 A vyšel mu ten spermiogram špatný opakovaně? Jsou hodně velké rozdíly často. Jednou může být katastrofa, podruhé v normě. My teda do toho nespadáme, my máme furt stejné na hraně :lol: ani vitaminy to nijak neovlivnily.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1446
20.1.23 19:07

@kamaradka32 Tak to je vtipné…1 pokus a pak tři roky, to jsme měli asi obrovské štěstí s tím prvním. Ale teď se poddá i to druhé :hug: My nemáme žádné no :nevim: Tak snad to nějak půjde. Ale nevim proč nám asi nedělali vůbec genetiku žádnou v caru. Asi proto že jsem nikdy neměla ani potrat nic? No uvidíme, kdyžtak se na to zeptám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
254
20.1.23 19:12

@kamaradka32 já ještě budu brát léky na ředění krve, mám špatnou sražlivost. Hematolog se zatím nevyjádřil, takže čekám. Taky se na to těším, neberu to jako nějakou tragédii, už bych to nejradši měla za sebou a byla těhotná :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
254
20.1.23 19:15

@Thaly1 myslíš genetiku embryí? Ta se dá udělat na vyžádání, ne? Aspoň u nás ano, sice bychom si to museli připlatit, ale dá se.
Nebo genetiku partnerů?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
254
20.1.23 19:16
@Thaly1 píše:
@Kate222 A vyšel mu ten spermiogram špatný opakovaně? Jsou hodně velké rozdíly často. Jednou může být katastrofa, podruhé v normě. My teda do toho nespadáme, my máme furt stejné na hraně :lol: ani vitaminy to nijak neovlivnily.

I kdyby ho dělali opakovaně a zlepšil se i o 100%, tak je to pořád strašně málo :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1446
20.1.23 19:25

@Kate222 genetiku partnerů spis myslím. Ja si vydupala jenom imunologii. Kromě toho nám dělali I všechny možné bakterie, pohlavní choroby apod. Ale tu genetiku ani tuk. :nevim: tak snad neprijdeme po letech že tam je zakopaný pes. Ja právě nevím jestli genetika může za to, že ženy pak často potraci nebo že to může způsobovat i to, že se neplodné vůbec vajíčko :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1446
20.1.23 19:26

@Kate222 až tak špatně jo? :,( takze budete mít všechno to isci pisci nebo jak se to jmenuje :mrgreen:? Že tam vyberou jednu krasavici a jehlou ji tam dají?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
254
20.1.23 19:30
@Thaly1 píše:
@Kate222 až tak špatně jo? :,( takze budete mít všechno to isci pisci nebo jak se to jmenuje :mrgreen:? Že tam vyberou jednu krasavici a jehlou ji tam dají?

Přesně tak. Pokud vyberou nějakou živou spermii :lol: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1228
20.1.23 19:33

@Thaly1 no je to při nejmenším zvláštní, můj gynekolog mi už po roce říkal, ze tam něco nehraje, udělal mi hysteroskopii atd. vše ok, a odeslal mě cca po roce a půl do CAR, já blázen jsem si říkala, to není možný a ztratila jsem další rok domácími pokusy a pak inseminacemi :zed: malý bude mít 5 a já jsem na nervy, ze ještě nemá k sobě nikoho, nechci ať jsou od sebe taaaak daleko :roll: ale co člověk nadela nic..

MUDr řekl :

1. buď mám odjakživa špatne vajíčka a malý je náhoda (to jedno zdravé vejce z 15 třeba a zrovna jsme to trefili)
  1. během těch 3/4 let se ta kvalita rapidně zhoršila, což říkal, ze se muže normálně stát :nevim:

A genetika partnerů je dle mě standardní vyšetření po vyloučeni ostatních příčin

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1228
20.1.23 19:37

@Kate222 aha, tak ale zase je dle mě top, ze víš čím to je a zřejmě to i půjde poměrně dobre odstranit ta příčina..nebo to není jen tou srazlivosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
254
20.1.23 19:38
@kamaradka32 píše:
@Kate222 aha, tak ale zase je dle mě top, ze víš čím to je a zřejmě to i půjde poměrně dobre odstranit ta příčina..nebo to není jen tou srazlivosti?

U mě problém není, krom té krve. Takže předpokládám, že se IVF povede hned :lol: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
254
20.1.23 19:47
@Thaly1 píše:
@Kate222 genetiku partnerů spis myslím. Ja si vydupala jenom imunologii. Kromě toho nám dělali I všechny možné bakterie, pohlavní choroby apod. Ale tu genetiku ani tuk. :nevim: tak snad neprijdeme po letech že tam je zakopaný pes. Ja právě nevím jestli genetika může za to, že ženy pak často potraci nebo že to může způsobovat i to, že se neplodné vůbec vajíčko :roll:

Nás teda poslali na genetiku při prvním sezení ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1446
20.1.23 19:56

@Kate222 no právě nevím proč u nás ne, divne, asi sd na to zeptám jeste :nevim:
@kamaradka32 mrzí mě každý případ, kdy to dlouhodobě nejde. :,( myslím že by to mělo všem do třetice všeho dobrého vyjít, jinak je prostě něco divné :(
Ale co nadelame, musime věřit 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.