Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Kate222 a to musíš na ivf když by vyřešili jen tu srazlivost? Kamarádka má taky něco podobného, picha si Fraxi myslím a ji stačilo vyřešit toto a normálně otěhotněla a za chvíli má termín..ona ale vždycky otěhotněla ale pak potratila hned brzo kvůli té krvi ![]()
@Thaly1 mě to mrzí hlavně kvůli malému, pořad se ptá, vidí kolem sourozence..je mi líto, ze si nemá s kým hrát ![]()
@Thaly1 nam imunologii nedelali, ale genetiku hned po prvnim sezeni. U manzela zjistili problem v genech, ktery zpusobuje potraty (pripadne pak vady plodu, pokud by se preci jen vyvijel, takze by pak musel byt potrat vyvolany). Jak jsem psala, mame 30% sanci na zdrave embrio. Tedy mame sanci jen s ivf, nechci riskovat dalsi potraty nebo postizene miminko.
@Kate222 v to se modlime
embria, ktera se budou vyvijet i po tom cca 5. dnu, zamrazi a udelaji jim geneticke testy. Tak urci, ktere z nich ten gen ma a ktere ne. Jedno ze tri by mohlo byt zdrave. A jen to zdrave by mi pak dali. Potrebuju hodne vyvijejicich se embriek, abychom meli nadeji alespon na 2-3 zdrava
kdyz bychom to nechali na prirode, nemusi se zdrave povest nikdy, pravdepodobnost jde proti nam
@daudinka píše:
@Kate222 v to se modlimeembria, ktera se budou vyvijet i po tom cca 5. dnu, zamrazi a udelaji jim geneticke testy. Tak urci, ktere z nich ten gen ma a ktere ne. Jedno ze tri by mohlo byt zdrave. A jen to zdrave by mi pak dali. Potrebuju hodne vyvijejicich se embriek, abychom meli nadeji alespon na 2-3 zdrava
kdyz bychom to nechali na prirode, nemusi se zdrave povest nikdy, pravdepodobnost jde proti nam
Určitě se zdravých povede víc
bude nějaká super dávka po těch hormonech, uvidíš
myslím si, ze by nás bylo víc bezdětných, nechat to na přírodě. Díky bohu za ten pokrok ![]()
@daudinka jo tak to chapu, určitě bude moc zdravých krásných rarasku ![]()
@Kate222 hele máš pravdu, ještě že máme tuhle možnost
příroda nás zklamala
![]()
@kamaradka32 no jooo, ono to přijde, až to přijde, do té doby má určitě x kamaráda. Až bude mít sourozence, tak se zase budou hádat a budou jiné radost ![]()
@Thaly1 uvidíme..ale ani já už nejsem nejmladší.., navíc jsme chtěli 3 děti a to už nedáme, budeme rádi, jak stihneme 2 ve finále ![]()
@kamaradka32 píše:
@Thaly1 uvidíme..ale ani já už nejsem nejmladší.., navíc jsme chtěli 3 děti a to už nedáme, budeme rádi, jak stihneme 2 ve finále
Ušlo mi kolik ti je? Jen jako podporu bych chtela říct, že moje mamka rodila ve 43 a bylo všechno bez komplikací
takže nic není nemožné
taky bych chtela tři děti ![]()
@Kate222 33 let
.. ty jako, ono ne ze bych nemohla mít dítě ve 40, ale když bych si “mohla vybrat”
což zní blbě, tak nechci..malého jsem měla ve 27/28 rodila a mužu říct, ze to byla jízda, plno energie, elánu, samé výlety, plavání, kroužky, divadla pro batolata..zkratka akční mama..a si normálně připadám, ze jsem šílené zestarla
jako ne jen obličej, to neřeším, ale celkově takový ten entuziamus, energie..je pravda ze malý byl chronicky nespavec, což mi ubralo asi 10 let života
ale prave proto, když si vzpomenu jak to bylo brutálně náročné fyzicky i psychicky..celkově jak tělo hůře regeneruje jak je starší a starší..ze si to proste ve 40 neumím představit ![]()
Moje mamka měla a mě a segru ta mlada ve 20 a 25 letech a brachu pak na sklonku 40citky a sama říkala, ze to byl neskutečný rozdíl..nehledě na to, ze jim bylo 50 a brachovi 10..takže chtěl se učit lyžovat..tenis..fotbal..z akce do akce..a naši mu totálně přestali stačit a absolutně mu nejsou schopni dat co nám ve smyslu toho trávení volného času..protože uz je bolí klouby, mají své zdravotní problémy..strašný rozdíl, brácha je úplně ochuzeny o to..a prave protože já mám zase takovou zkušenost, tak uz mám nervy, ze je mi 33 a ještě mám rodit v nedohlednu ![]()
@kamaradka32 je fakt, že síly docházejí každým rokem
já děti zatím nemám, ale občas mi stačí ta mladší ségra ![]()
Uvidíš, že IVF se povede ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.