Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@nikejsn ja tam zase šla s tím že to bude jako silnější menstruace a to teda u mě fakt nee
nechápu proč to tolik bolelo. Ale evidentně se holky dělí na to že to někoho bolí brutálně a někoho jak MS.
ja uz jsem to radši vytesnila z hlavy, to bych neměla dítě nikdy
@Thaly1 za mě bolest srovnatelná s průchodnost, u průchodnosti mě bolela hlavně jedna strana. Ale jak říkají Holky, hodně závisí od počtu vajíček, já mám delohu dozadu, tudíž to bylo asi o trošku komplikovanější.
@Thaly1 tak jak rikas no… Myslím že to nejhorší nás teprve čeká a to je porod ![]()
@Thaly1 ahojky, mě průchodnost vaječníku nebolela vůbec..ani jsem nevěděla, ze se něco děje a za to inseminace …to jsem normálně nemohla odejít k autu ani..točila se mi hlava..studeny pot..na zvracení..šílené..
To je fakt vidět jak jsme každá individuální ![]()
Jinak OPU bych se vůbec nebala..a ano bolí to potom (mě teda bolelo) ale sestřička mi hned dala čípek a za 20 minut úplně v pohodě..rozhodne to není nic z čeho by člověk měl mít strach nebo být nervózní..já měla pak dobry pocit naopak..ze se vše povedlo a nejhorší mám za sebou - fyzicky..
@nikejsn 😆 😆 😆 porod..má každá taky jiný
jako já mám úplně trauma z porodu..ale ještě větší z 6 neděli..to bylo peklo..
Ale holky..všechno trvá jen nějakou chvíli a za zdravé dítě stojí všechno na světě ![]()
PS : já měla včera jakoze totální depku..volala jsem Dr jak to vypadá s embryem a hrůza ![]()
Z 19 folikulu..se 12 vůbec neoplodnilo
a to jsme měli metodu kdy se spermie vpravi přímo do vajíčka..
Oplodnilo se 8 a hned 3 to vzdaly..no jestli vůbec něco zbyde do toho 5 dne..budu rada ![]()
Nechápu to a ani Dr to dle jeho slov nečekal ![]()
@kamaradka32 a co je na tom 6 neděli hrozneho? To mě ani neříkej
ja z 18 folikulu měla 13 vajíček z toho 10 se oplodnilo ale prezilo jen 5 a to jsem úplně hledela že tak málo a taky jsme měli ICSI / FERTILE… Takže jsem počítala že jich bude víc
@nikejsn to je mazec..ale nechápu, ze se neoplodni 12 vajíček..to mi přijde dost teda..nevím kde je chyba ![]()
6 neděli - záleží jaký si měla porod a jaké mas dítě ![]()
Já byla porvana vevnitř i venku, totální pavucina z meho spodního regionu..zkratka bolest jako prase x dni po porodu, kdy si nemůžeš sednout, zajist na wc..hrůza..natekle bolavé prsa, kdy každé přísati dítěte jak kdyby ti někdo vyrezaval bradavky..rvouci absolutně nespave dítě které se nechce přísat (takže odstikavani, vážení dítěte a příprava mléka několikrát za noc a dalších x hodin uspavani..no mužu pokračovat s dlooouhym seznamem ![]()
Ale to proste tak nejde globalizovat..každá to máme jiné a vnímáme jinak..dle me se dá všechno zvládnout (musí) pokud nemáš extrémní spánkovy deficit, což bylo pro mě absolutně nejhorší..
@kamaradka32 tyo chudino tak to sis užila teda
Uvidíme no to k životu patří a my ženské zvládnem vše
hlavně aby děti byly zdravé no to je nejdůležitější ![]()
@Thaly1 měla jsem Gonal a píchala jsem ze začátku 150 jednotek (mám PCOS, takže mi dali nižší dávky kvůli HSS). Na přesný postup a jednotky bych se musela podívat, teď to u sebe nemám
Jinak mi to doktor změnil na Pergoveris, doufám ze konečně to tělo začne něco dělat ![]()
@Sáva11 hm, gonal mám teď 200j a PCOS nemám, tak uvidíme
![]()
Snad to teď u tebe bude o 100 procent lepší ![]()
Ahoj holky, včera jsem byla na OPU, bylo z toho 10 folikul a z toho 7 krásných zdravých vajíček. Po OPU jsem cítila sem tam lehkou bolest v podbřišku, ale nebylo to nic hrozného 😊 a to jsem cíťa 😂 zvládnete to i vy ostatní. Je pravda, že každý je jiný, ale my jsme bojovnice 😊 dnes si máme zavolat, kolik se vajíček oplodnilo. Další nervy.
Tak máme 3 krásný embrya, pokud to zvládnou, v pondělí bude transfer. Od zítra si budu zavádět 3× denně gynprodyl. Máte s ním někdo zkušenost?
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.