Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Oliinka hlavu vzhůru. Taky mám chvilky depky, chvilky nemyslím na nic jiného, chvilky jsem v pohodě. A pak zase přijde depka a chce se mi brecet. Je to hodně na psychiku. Musíme být silný. Navíc my mame doma už jednoho prcka. Teď si vem, kdyby jsme ještě žádné neměly, to by bylo k zblazneni. Drz se a bojuj. Za 3 týdny Ti tam daji embryjko a z nej bude krásné a zdravé děťátko ![]()
Ahojky holky nasla jsem vaší skupinku, smim se pridat k vam?
jsem po Ket v pondeli a dny mam delsi nez kdykoliv v zivote, je tu nekdo kdo jiz ceka na vysledek?
![]()
Mela bych otazku. Jak probiha potom KET? Kdyz zacne ms, zacnu brat leky? Jak dlouho to trva nez mi to zavedou?
U me prvni den MS 1.3. druhy den zacatek s leky a 20.3. jsme vkladali embrijko ![]()
@Oliinka - u toho KETu záleží jestli máš sama ovulaci a jak ti roste sliznice.
Pokud máš vše ok - tak nic mít nemusíš.
Taky záleží na hormonálním profilu jestli nějak moc v cyklu nemá výkyvy.
Jinak stimuluje se případně jen estrofenem a pak utroš.
@Oliinka před KET už bereš jen léky aby ti vyrostla sliznice. Léky snáší snad každá výborně ![]()
@Monkas77 no ja ho pravé mam uz týden hned po opu - jsem nafoukla a je mu zle
proto se bojím a jak slyším slovo - stimulace - stojí mi na hlavě vlasy hrůzou ![]()
@KamisB dekuju za vysvětlení ![]()
Tak snad vse bude ok.. ale na ket půjdu nejdřív za 2-3 měsíce ![]()
@KamisB u me ovulace treba probiha uplne normalne a ms mam i celkem pravidelne a stimulovali me prave pro vetsi rust sliznice.. @Oliinka ano jak pise jullinka beru pouze estrofem a utrogestan a mezi tedy 3× injekce pregnylu na podporu ale jak rikal pan doktor kazda zena muze mit jine davkovani apod
@Oliinka Me odebrali 40 folikulů takze jsem tez v tom rizikovem a treti den po opu jsem umirala bolesti celou noc ale behem hodiny jsem vypila 6l caje po ctyrech lezla na wc, s nechuti do sebe lila a lila caj a kdyz uz sem nemohla vydrzet ani stat vlezla sem do vany a vylozene hodne horkou vodou si uvolnovala bricho, pak mi pritel pripravil horkou termolahev do postele a po 5h bolesti se to zacalo samo rozhanet… Drzim peste at ti to brzo prejde nedokazu si predstavit mit to dele jak tu noc ![]()
@Jullinka9 - no mě v prosinci bylo zle po KETu jak blázen. Ale spíš jen motanice a žaludek na vodě - ale měla jsem toho docela hodně.