Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Martinka1988 a u malého vyšlo hned první IVF? Holky, ja tak doufám, že nam to vyjde…
@Monkas77 to mas pravdu, vsechny tak nějak doufáme, ze ty // uvidíme dřív, ale co když tam nebudou ze jo
možná do te doby budu mít fakt strach… ja si totiž pořad říkám, ze musím věřit, ze to vyjde… ale na druhou stranu hodně přemýšlím o tom, co když to nevyjde, co pak? Druhé IVF nebo pauza? Pak si říkám, ze tak přemýšlet nesmím, ale je to těžké, člověku toho prolítne hlavou tolik
jeste když mám v práci spoustu času nad tím přemýšlet…
@Babet-ka bohužel hned ne. Při prvním jsem dostala normalne MS a žádné dvě čárky nebyly, pak jsem byla na ketu, to se zadarilo, ale asi v 7.tydnu zaniklé tehu, takže revize a 3mesice jsme museli čekat. No a pak znovu cele IVF a to se už zadarilo. No a teď nanovo, teď mám za sebou první IVF a kezby už posledni ![]()
@Babet-ka Je to náročné tohle cele. Kdo nezažil a neprozíl, nedokáže pochopit. Jen my víme co si vše musíme zkusit, hlavně ta psychika ![]()
@Martinka1988 ten je tez na podporu po ket.. @Babet-ka presne tak
vubec nemysli na to ze by to nevyslo, jen ver ze ano bud pozitivni
@Martinka1988 ja si to nepamatuji byla sem pred tremi lety na et, ale dit sis prosla tez obojim..ale pri ket mam pocit ze neprochazis ovulaci proto ten estrofem
@Martinka1988 Taky jsem po ET a mám estrofem a píchám agolutin
@Monkas77 ty si myslím, že při KET není důležité, aby proběhla ovulace? nebo jsem to jen špatně pochopila?
Ahojky Holky!! A vítám mezi mami nováčky jsem rada ze je nas více
![]()
Koukám ze rada z Vás uz testuje a očekává - u nas byla Opu 18.3 a měla jsem ohss a et nebyl… a prý kvůli ohss nebude ani další cyklus
ja nevim je fakt ze jsem byl faaakt moc nafoukla a bylo mi spátne ale uz je mi dobre tak doufám ze v dubnu me et čeká..
všem moc držím palečky k // jste proste holky napřed no ![]()
Ja nejdřív test az za mesic… ale tak je dobre ze mi to asi neudělali kdyz jsem se svijela v křečích kvůli syndromu…
Takže me vlastne ceka Ket, s vubec netuším co vse obnáší - jen doufám ze uz žádná stumulace.. jedna mi za zivot opravdu stačila…
@Jullinka9 - záleží jestli máš KET v přirozeném cyklu nebo v řízeném.
V přirozeném se žádné léky neberou a tak musí ovulace proběhnout. Pak se jen nasazuje utroš.
Když je řízený tak se od 1dc bere estrofem a když naroste sliznice jak má tak se stanoví den KETu a 3-5 dní (podle stáří embrya) před KETem se začne zavádět utroš.
Takže v řízeném ovulace vlastně neproběhne. Jen se pak estrofem a utroš MUSÍ brát do 12tt než výživu nad prckem plně přebere placenta.