Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj, podstupujeme IVF s PGS. mohla by mi prosím některá, která má také toto
za sebou (případně PGD),napsat, jestli jim byl po vyšetření embryí předložen protokol s výsledky k nahlédnutí? Doktorka tvrdí, že na to nemáme nárok, což se mi nezdá. děkuji
Ano, dostala jsem u všech 7 embryí výpis, zda jsou ok k transferu a pokud ne, tak proč.
Ano, ale u nás šlo i o genetickou vadu vázanou k pohlaví, takže se právě pgd dělalo i z tohoto důvodu. Jestli se pohlaví uvádí ve zprávě i když k tomu není důvod, to nevím.
@karkarka Jestli tě zajímá pohlaví tak to se dozvíš pouze v případě, že by jste měli onemocnění vázané na pohlavní chromozomy a bylo nutné embrya z tohoto důvodu separovat. Jinak nemáš na tuto informaci nárok a nemůžeš si pohlaví zvolit.
@karkarka já jsem zprávu o embryjkách taky dostala, ale pohlaví tam nebylo uvedené. Holky z mého CARu se třeba při transferu zeptaly a informaci jim tedy v Caru řekli, zda zavádí kluka nebo holku. Já jsem to nikdy vědět nechtěla, takže nevím.
Ale zkus se zeptat u tebe v CARu.
Myslím, že když se u transferu zeptáš, tak by ti to taky mohli říct, tu informaci tam určitě mají.
@Nikol79 jj většina CARů s tím nemá problém, sdělit jaké pohlaví zavádějí
@karkarka my jsme měli Pdg kvůli genetické vadě, která byla vázána na pohlaví a údaj o pohlaví testovaných embryí tam je (XX, XY). Zprávu jsme dostali telefonicky a poté i písemně. Myslím, že říkali, že kdyby byla embrya zdravá, že nám to řeknou i tak.
Ahoj, jak dlouho se vlastne ceka v jednotlivych centrech na vysledky PGS? Diky. ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj, jak dlouho se vlastne ceka v jednotlivych centrech na vysledky PGS? Diky.
Ahojka, nekde jsou to tri tydny, nekde 4
proste..pocitej zhruba mesic ![]()
Holky a kolik jste posílaly na testování embryí a kolik jich bylo zdravých?