Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Reaskiller ano, včera v 17h poslali email. Máme tři kousky na zamražení plus dva z cyklu před rokem. Takže pět na NGS. Hlavně aby mezi nimi bylo to JEDNO ![]()
@kiki0709 Staci to jedno a prave
drzim moc palce !
ja dneska OPU - povedlo se 20 foliku tak snad se neco bude dat oplodnit..
@Reaskiller wow to je ale nadílka!!!
určitě budeš mít spoustu mrňousů na výběr, dej mi pak vědět! ![]()
@kiki0709 Kezby, je to bohuzel kvantita na ukor kvality ale tak budeme doufat, ze se neco povede..akorat je to moje prvni punkce o vikendu tak nevim kdy budou oplodnovat…jestli je zamrazi a oplodni v pondeli nebo..
![]()
@Reaskiller já byla na OPU minulou sobotu a v neděli ráno mi volali z laborky, kolik se jich oplodnilo
@kiki0709 Dekuji
no.. uvidime.. nam pisou maily tak jim dam cas, akorat zvedavost je velika ![]()
@Reaskiller to úplně chápu, já jsem taky nedočkavě čekala… a neboj se, určitě jich tam bude dost kvalitních. Držím moc pěsti! ![]()
@kiki0709 Dekuji a vy jste na tom jak jestli se muzu zeptat ? ![]()
@kiki0709 Kolik Vam zustalo prcku
ja si prave rikam, ze cim min tim lip
jako..ne zase 3-4 ale proste.. tech 20 je sice prej fajn ale zase je to na ukor kvality podle me ![]()
@Reaskiller já myslela, že jsem to tady už psala
odebrali mi 12 folíků, oplodnili 8, a z nich se 3 dostaly do 5.dne. Teď udělají (možná už udělali) biopsii a pošlou je na NGS. Spolu se dvěma zmrzlíkama, který mám ještě z předloni.
V 1.IVF jsem ta čísla měla 15/8/4 a v 2. IVF to bylo 8/5/2 ![]()
Já vlastně nevím jak to je s kvalitou, ale zase čím víc kousků, tím vyšší pravděpodobnost… ale možná ne?
![]()
@kiki0709 Jejda ano promin, ja si uz vzpominam akorat jsem jeste docela mimo z dneska .. no.. cim vyssi pocet, tim se kvalita muze snizit
optimalka je tech 15-20 ale prej to zalezi od centra, jak to maji nastavene..nekde to maji mezi 10-15, nekde mezi 15-20 foliky (ze je standardni)..ale ja bych radsi min a poradnou kvalitu..ale to chceme vsechny
![]()
@Reaskiller přesně! pro začátek stačí jedno silné, co to dotáhne do komce
kam vlastně chodíš - do jakého CARu? ![]()
@kiki0709 Do ReproGenesisu v Brne
ted jsem dostala zpravu od koordinatorky - 20 vajicek, 14 se povedlo oplodnit a dneska mame 11 vzniklych embryi
tak si jdu na to dat strudl s kavou a pak huraaaaa ponorit se do vypracovani studie ![]()
@Reaskiller to je moc krásné!!!
posílají u vás taky na NGS embrya-blastocysty pátý den? Já jsem v Praze - IVF Cube.