Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Evi91 je to druhe ivf, na konzultaci som sa pytala na lieky aj hlavne kvoli sume
Problem je u mna, imunitny. Mam zvysene nk bunky, tak teraz skusame imunoglobuliny pred et
Budete si priplacat za nejake metody?
@Zuzana_ana
Jo takhle.
Já mám připlaceno icsi + prodlouženou kultivaci.
Prý by nás to mělo stát max 25.000 Kč.
A vy budete mít co?
Nám taky vždycky dali léky až se stimulačním protokolem. Ale vím, že na Pergoveris přispívala pojišťovna nejvíc (nebo možná jsou ty léky sami o sobě nejlevnější, ale prý je to skoro totéž co Gonal) a byla to naše snad nejlevnější stimulace, to byla ta předminula, snad jen 15 tis. Teď jsme v tom za 40tis cca (Luveris, Rekovel, metoda oplodnění Fertile chip)
@aaatynka
No to jste platili hodně 40.000
A co jste v tom vše měli?
@Evi91 no léky staly 20 tis, 15 tis stojí ta metoda oplodnění Fertile chip a v tom je i icsi a pak ještě do toho asi spadne i prodloužená kultivace. My už jsme snad vyzkoušeli všechny možné léky a zpusoby ![]()
@Evi91 budeme mat PK + ICSI + MFSS nejaka nova metoda na selekciu najlepsich spermii. Slermiogram mame v poriadku, ale pri prvom ivf sa nam oplodnili len 3 vajicka z 10
tak to chceme poistit.
Prve IVF nas stalo mozno 7000 kedze sme mali najlacnejsie lieky a len PK. Teraz ratam 35 tisic
@aaatynka pergoveris je to iste ako gonal+luveris. Za jedno pero sa doplaca okolo 3000kc. Ale snad v Grnnetu to maju lacnejsie
@Zuzana_ana
Takže zkoušíte jiné metody. Teď už to výjde.
Jsou to pálky… Ale co bysme pro to neudělali.
Cítím holky, že to výjde ![]()
@aaatynka
Moc drzim pěsti.
Ty začínáš taky nějak začátkem března?
Holky, tak já mám 13.3. kontrolní ultrazvuk a dostanu léky na KET.
@Evi91
Ahoooj, taky bych měla začátkem března začít. Jedu si pro léky ve středu, a počítám, že stimulace začne někdy začátkem menstruace ne, to mi vychází kolem 2,3.března
všechno se dozvím ve středu ![]()
Evi, nene, já už jdu zítra na 9:30 na transfer. Dneska je to 4. den vývoje. Embryo se naštěstí během víkendu hezký vyvíjelo, tak doufám, že to bude zítra ukázková blastocysta a že bude tak hodná a chytne se.
Ahoj holky, pridavam se, nejspis zacnu stimulovat cca 2.3. (podle toho, jak bude mens).Chodim do CAR Motol. Jeste nekdo tu z Motola?
Drzim vsem palce ![]()
@aaatynka
Tak zítra napiš.
Já jdu rno pro léky.
Budu na tebe myslet!