Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Evi91
Já určitě ne. Já půjdu v dubnu na KET, pokud bude vše ok. Kdy jdeš na odber vajíček?
@Evi91
Tak to mas za chviličku. Pak už jen oplodnění a vývoj do 5.dne
18.3. bude s mít transfer asi.
Ahojte holky. Ráda bych se k Vám přidala. Sice já už jsem po prvním ivf cyklu a čekáme zda to vyslo. Ale aby to bylo od začátku. 6.2 jsem začala stimulovat bemfolou a poté jsem měla kontroly. Punkci jsem měla minulý týden kde mi odebrali 22 vajíček z toho jen 13 zralých a z toho se dokázalo oplodnit 9. V pondělí jsem byla objednaná na transfer kde jsme se dozvěděli že máme 2 krásné 5denni blastocysty kvality 1 a další 3 nechame dozrát do 6dne a uvidí se. Takže dozraly další 2 kvality 2. Takže jedno embryjko bylo transferovano a další 3 Zamrazena. Měli jsi ICSI pak fertil plus embryoscope a embryoglue a tedy zamrazeni a jsme na tom asi za 40tis. Jezdíme z Ostravy až do IVF Zlín. Tak a kontrola zda se embryjko ujalo je 6.3. Tak uvidíme jak to dopadne. Nevím zda vydržím nebo mám zkusit test doma cca 6-8 den. Chtěli jsme vložit 2 embryjka ale doktor moc nedoporucil kvůli ohss a tím že bylo odebrano hodně vajíček. Takže jsme dali jedno a kdyby náhodou tak pak můžeme dát 2 na ket. Ale kdyby jsme dali hned 2 na orvni pokus tak automaticky přicházíme o možnost 4 placených ivf pojišťovnou a máme jen možnost 3 placených. Moc vám držím všem palce a snad nám to všem vyjde.
![]()
@Vejalu píše:
Ahojte holky. Ráda bych se k Vám přidala. Sice já už jsem po prvním ivf cyklu a čekáme zda to vyslo. Ale aby to bylo od začátku. 6.2 jsem začala stimulovat bemfolou a poté jsem měla kontroly. Punkci jsem měla minulý týden kde mi odebrali 22 vajíček z toho jen 13 zralých a z toho se dokázalo oplodnit 9. V pondělí jsem byla objednaná na transfer kde jsme se dozvěděli že máme 2 krásné 5denni blastocysty kvality 1 a další 3 nechame dozrát do 6dne a uvidí se. Takže dozraly další 2 kvality 2. Takže jedno embryjko bylo transferovano a další 3 Zamrazena. Měli jsi ICSI pak fertil plus embryoscope a embryoglue a tedy zamrazeni a jsme na tom asi za 40tis. Jezdíme z Ostravy až do IVF Zlín. Tak a kontrola zda se embryjko ujalo je 6.3. Tak uvidíme jak to dopadne. Nevím zda vydržím nebo mám zkusit test doma cca 6-8 den. Chtěli jsme vložit 2 embryjka ale doktor moc nedoporucil kvůli ohss a tím že bylo odebrano hodně vajíček. Takže jsme dali jedno a kdyby náhodou tak pak můžeme dát 2 na ket. Ale kdyby jsme dali hned 2 na orvni pokus tak automaticky přicházíme o možnost 4 placených ivf pojišťovnou a máme jen možnost 3 placených. Moc vám držím všem palce a snad nám to všem vyjde.![]()
Vítej, 6.3. se těšíme na tvůj test s dálnicí. Bude s jedna z prvních asi. Já třeba budu déle čekat na KET, jestli k němu vůbec dojde, že. Já zase totální minimum vajíček a to stimulace 16 dnů 300 jednotek. Jen stimulace za 40 000.
@kveta112 jsou to hrozný pálky a je to hrozně nefér.
Zase my, co o to miminko bojujeme si ho budeme hýčkat a bude v dobrých rukou a ne jak ty zdrogovany vyfetovany vozraly hyeny co si neváží absolutně ničeho. @Vejalu
Vítej zde. Too budeš první s dálnicí.
Máš toho hodně připlaceno.
Co u vás je za problém, jestli se můžu zeptat?
A coo odběr a transfer, vše ok?
Já taky budu chtít vložit 2 embrya pokud to půjde…
Ahoj… Můžu se přidat…? Před 12 lety ivf s ET mám holčičku… Minulý rok v prosinci ket ale nevyšel… Tak jsem zklamaná.. Mám tedy i jiného partnera to hraje jistě roli… Cekam na ms pak ultrz… A další ket
Dobré ránko holky,
jak ty vaše diskuze hltám jedním dechem abych se něco dozvěděla, tak mě mrzí kolik je překážek a nezdaru na cestě za vysněným miminkem ![]()
Všechny jste neuvěřitelně statečné ![]()
@kveta112 no já měla stimulaci bemfolou a pak mi dali ještě jedny které jsem platila navíc nad rámec pojišťovny v plné částce protože se jim zdálo málo a tak to dopadlo. Bylo jich hodně. Možná nám to vyjde ale taky možná ne a bude třeba ket. My se snažili s manželem 3 roky než jsme došli na CAR takže já bych ráda kdyby hned první pokus vyšel ale kdyby ne tak zase příště. Miminko ví kdy má dojít. A nedá se to moc uspisit. Ale věřím že ket ti už teď vyjde a bude to super. Já si to teď užívám a jak říká manžel 3 další nanučky (zamrazene embrya) ještě máme. Všechny jsme v tom. Jen mě štve jak ti co nechtějí mimca a nezvladaji se starat jich mají tucet a my co chceme musíme dát do toho úsilí aby nám alespoň jedno vyšlo ![]()
@Vejalu Držím moc palce
A když to nevyjde teď, vyjde příště
Já začnu teď nejspíš 2.3. stimulovat, tak jsem na to celé taky zvědavá. Taky jdu poprvé.
@peta19888 taky jsem se toho bála. A uvidíme. Taky si říkám že buď to vyjde teď nebo příště.
@Vejalu můžu se zeptat, jak si zvládala stimulaci a zda si na nemocenské nebo se IVF dá zvládnout při práci? ![]()
Děkuji a držím palce ať to vyjde ![]()
@Werushk no stimulace docela vpohode akorát se mi dost zvětšily vaječníky a cítila jsem je takový ten pocit a manžel říkal že je to i díky nim při pohlavním styku takové stisnene. Ale jinak vpohode. Horsi po odběru vajíček. Tím že jich bylo 22 a každý vaječník jsem měla cca 12cm tak jsem první den trpěla bolelo to při chůzi a druhý den lepší. Já mám nemocenskou protože týden a půl před začátkem stimulace jsem přišla krátkodobé o hlas a tím pádem jsem měla nemocenskou jelikož dělám v kanceláři ale na telefonu v bance. Takže poté jsem už zůstala na nemocenské a jen si mě převzali. Já myslím že se to dá i s prací když máš klidnou, jenže u nás je podstav a už tak se moc šéf netvaril když jsem řekla že budu častěji u lékaře. Já to mám totiž 2h autem tam a 2h zpět a kde je vyšetření. Takže celodenní lékař. A určitě doporučím jak po odběru vajíček tak po transferu nějakou dovolenou pár dnů na odpočinek. A mě se čerpat dovolena nechtěla. Takže je to spíše i dle toho jak to más v práci jak budeš mít dojezd a vše okolo.
@Pap949
Zatím nevím, na UTZ jdu až 13.3. A tento měsíc jsem stimulovala. Tak jsem zvědavá.