Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@anilvap87 píše:
Holky já jsem v pronatalu platila jen 30Kč poplatek jinak nicmám PCO tak jsme tam hned v dubnu zašli udělali mi krevní testy a utz, napsali mi clostík ten jsem začala brát na začátku června a ted jsem ve 13tt…doktoři jsou strašně prima a ochotní a i ted když mám nějaký problém a už k nim nepatřím tak se na ně můžu obrátit
@jandovicka děkuju
MUDr. Malimánek je vážně fajn, byla jsem u všech ale on mi zatím vše nejlépe všechno vysvětlil a hlavně se i zajímal o to jak se cítím a podobně.
Ty bláho, zírám na ceník Pronatalu a nevěřím vlastním očím, to je ale ceník bez pojišťovny ne? To jsou horentní sumy.To asi ne ![]()
@terinka4444 nic ve zlém ale když si srovnáš všechny ceníky různých center tak jsou všechny skoro stejné
já jen chtěla vědět www stránky a víc info, když mě tam dr. poslala na genetiku…každý má jiné zkušenosti, já měla to štěstí že mi clostík zabral hned na poprvé…nemůžu soudit IVF, ale kamarádka byla spokená…všude je něco…
To ale nikoliv, ten ceník pronatalu je neskutečný.
Je pravda, že já to v Bělehradské podtupovala před dvěma lety, pravděpodobně ceny zdražili, ale já platila IVF cyklus 15000,– a bylo to komplet na všechna vajíška, bez ohledu na počet, byl to paušál, na ICSI, PK až pětidenní, AH. Na všechna vajíčka.
Nechápu, těch 26.000,–za kompletní cyklus IVF
dále ICSI 7500 jen do 10-ti oocytů, AH 6000, to jsou prostě strašlivé pálky
![]()
Vím, že všude je něco, to neříkám jedna je spokojená tam druhá jinde, jávše podstupovala v Bělehradský a podotýkám, že neúspěšně, přesto přístup skvělý, ceny taky. Jednu sestřičku jsem neměla ráda, taková hubená, černovlasá na krátko střižená, je tam stále, absolvovala jsem tam celé těhotenské kontroly u Malimánka, tu jsem neměla ráda, měla z ní kopřivku, nakonec ona paradoxně byla tím člověkem, kdo byl nejvíc empatický po zamlklém, kdo mě pohladil na duši.
@terinka4444 tak já to chápu ale opravdu je ted těch 26tisíc normálních, kamarádka v jiné diskusi jde na ivf do brna a tam taky kompletní cyklus stojí 26tisíc…takže ono to opravdu podražilo…dyt tady mi Artik psala že je dvě IVF tady stáli 70tisíc…tak nevim
Jde o těch 26000 a k tomu příplatky za ICSI a AH a PK, jinde stojí doplatky 20.i 25.000,– ale to se právě platí paušály za ty nadstandartní služby jako je icsi, za co platit 26000, když se vše připlácí extra?
Je to předražený ceník pro rusáky, znám tamní doktory a jejich prašulkomilovnost, jen zírám, že až takhle.
A dvě IVF nestála 70.000,–
to bylo celkem víc pokusů, jen 15000 v tom byly dva kety, takže v tom musí být ještě před tím zmražení, k tomu paušály, doplatek drahých léků, prostě je to děs běs.
Mně je to celkem jedno, jen v tom Pronatalu, když pominu peníze, prostě jedou na prachy, takže místo aby třeba stopli rozjetý cyklus, protože neroste sliznice, tak, aby se zbytečně nevyplácal, tak to neudělají, prachy především, ikdyž ví, že výsleek bude nula a z pronatalu bych toho mohla jmenovat víc.
Je to jen zkušenost a rada už zkušené ivfářky, dobře myšlená. Je to finančně a hlavně psychicky náročné, než aby se člověk ještě musel zaobírat tím, jestli doktor jedná tak jak jedná kvůli penězům nebo přeci jen trochu taky kvůli člověku.
Za Malimánka bych dala ruku do ohně, kdyby byl v Pronatalu, posílám houfně všechny do Pronatalu.
Každý má jiný problém, proto to každého vyjde jinak. Jedno IVF tudíž dlouhý protokol s jedním ET je za 25tis plus léky(v tom byla prodloužená kultivace, icsi, ah .Vem si to dvakrát a máš 5O tis. ještě přičíst 2 kety (jeden ket 75OO, takže 15OOO)a máš 65tis. Těch 75OO je za rozmražení a část léků. další léky sem pak postupně dokupovala. Seš na 7Oti ani nemrkneš.7Otis nás to stálo dohromady. Vím o lidech který to stálo o 1O víc a to jen na dlouhým protokolu, protože stimulovali gonalem v peru a měli vysoké dávky, takže s lékama je jedno ivf vyšlo na 35tis(jedno ivf-ET, icsi, ah, léky.
Holky ted jsem si vzpomněla že jsem si ceník z bělehradské vyfotila.Je to sice špatná kvalita ale něco se tam vyčíst dá. Vím že doktorka říkala že doplatek za léky je 2700 nebo 4500 podle toho jestli jsou to klasické injekce nebo pero. A doplatel za icsi prodlouženou kultivaci a hatching je 17000.Takže mi to vážně přijde levnější. ![]()
Ano je to pravda, každá potřebuje něco jiného…ale já tu jen odpovídala na dotaz na Pronatal…já jsem si ničím takovým jako vy projít nemusela, takže jsem vše psala jen podle toho co jsem v Pronatalu zažila a dala jsem sem jejich ceník…já třeba v pronatalu problém neměla, peníze ze mě netahali tak nemůžu soudit…
já vám jen přeju aby se vám to všem povedlo, když už to stojí takové peníze ![]()
No, tak to extra za ty dva roky nepodražili, 17500 je celkem komplet za celé ivf včetně všech nadstandartů.
Léky, to je jiná, jenže to je všude stejné, to je věc pojišťoven, nikoliv center, doplatek bývý kolem 5000 za ty lepší, nejde ani tak jako o pera, jako o kvalitu a reakci těla na stimulaci. Ale třeba v Bělehradský, kyž mi chyběla jedna dávka, natáhli mi jí do stříkačky, to bylo fajn, hned ušetřeno. navíc se běžně ty léky kombinují, první se jedou drahé, pokud se pro ně rozhodnete, pak, když se musí dopichovat, a chybí dávka dvě, vezmou se ty levné, takže doplatky se radilálně snižují.@jandovicka píše:
Holky ted jsem si vzpomněla že jsem si ceník z bělehradské vyfotila.Je to sice špatná kvalita ale něco se tam vyčíst dá. Vím že doktorka říkala že doplatek za léky je 2700 nebo 4500 podle toho jestli jsou to klasické injekce nebo pero. A doplatel za icsi prodlouženou kultivaci a hatching je 17000.Takže mi to vážně přijde levnější.
Jinak teď koukám na ten ceník a 2500 za IUI, to zase sakra přehnali.
Neabsolvoval to někdo v Pronatalu? To má být zdarma, komplet to má hradit pojišťovna, alibistické doplatek za materiál je hnus.
Fuj, jsem ráda, že to mám za sebou, ty svoje dvě předražený dětičky mám doma.
Bohužel to teď v září čeká brachu se švagrovou
![]()
Je tu diskuse pronatalu tak se zeptej holek https://www.emimino.cz/…-vary-48652/
Je opravdu hrozný jaký to stojí peníze, proto doufám že zareaguju na clostík a budu toho všeho ušetřená. I když pokud není jiná možnost tak člověk stejně ty peníze dá nějakým způsobem dohromady.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.