Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky,
chodím do Pronatalu v Karlových Varech.
Mám za sebou 2 neůspěšné pokusy.
Je tu někdo-komu se to tady podařilo?
V pondělí jdu na další konzultaci.Vím,že doktoři se snažili,ale neměla jsem štěstí.
Ahoj-už se tu někdo najde-kdo chodí do Pronatalu v Karlových Varech??? ![]()
Ahojky,
taky chodím do Pronatalu ve Varech. Po první stimulaci jsem neměla žádné vajíčko, takže po OPU se cyklus stopnul. Teď jsem po druhé stimulaci (pouze 1 kvalitní vajíčko), před 12 dny jsem měla ET. Asi to bude zase v háji, protože test mám negativní. No, ve čtvrtek jdu na krev, tak uvidíme. Doktoři se fakt snaží, ale vzhledem k mému věku- 36, toho asi moc už nevymyslí
Ahoj Leni-jak Ti to dopadlo?
Mě je taky 36 a půl a na 3 pokus už se docela těšim-ale zároven bojim.
A Ty už máš nějaké dítě,nebo jsi bezdětná jako já?
Napiš jak jsi na tom-přece nejsme ještě tak úplně starý a mimčo si zasloužíme. ![]()
Pa
Ahojky Lafi, tak nám ten druhý pokus taky nevyšel. Takže teď chvíli pauza a pak půjdeme do třetího. Děti ještě nemáme. Zkoušíme to dva roky
. Hrozně mi kolísá FSH. Na začátku roku super hodnoty do 9, ale po té první stimulaci mezi 20-36. V září kleslo na 13, tak jsme to riskli. Kolem mě to všechno těhotní a rodí, takže mě to poslední dobou dost bere. papa
Ahoj Leni,
tak to je mi líto.Vím přesně jak Ti je.Ale nejsme starý a určitě se to povede ![]()
prosim Tě-oni Ti to první snažení počítají jako pokus-když neproběhlo ET ?
Co máš všechno za vyšetření za sebou a na co všechno Tě ted před tím 3 posílají? Tedy doufám-že Tě někam posílají a budou se snažit…
Určitě jsi si pobrečela vid.Já byla z druhého nezdaru úplně vyřízená-už jsem byla fakt zoufalá-protože jsem tomu moc věřila… ale ted už se pomalu začínám zase koukat na netu-po kočárkách… ![]()
Tak Ti přeju at to rychle přebolí a příště at to vyjde
Ke kterému z lékařů chodíš?
Já jsem na ted zvolila dr.Kouřila.
Tak pa,pa a písni. ![]()
Ahojky Lafi,
ten první pokus byl stopnutý, neproběhl ET, takže počítali jen ten druhý a mám ještě dva placené pojišťovnou. Teda placené … když vezmu, že jsme, dopláceli i s lékama za ten druhý pokus skoro 2O tisíc… Co bude před tím dalším pokusem, to nevím, mám jít teprve na konzultaci. Protože manža má špatný spermiogram a háďátka nedoběhnou, kam mají, tak mi dělali jen hormonální profil z krve, jinak nic. Chodila jsem k dr. Drbohlavovi a teď k dr. Mayerovi. Dr. Kouřila jsem viděla jednou, když mi dělal ET.
Mně se nějak nechtějí tvořit vajíčka a mám pořád nízkou děložní sliznici. Tak mi teď doporučila kamarádka, co se jí IVF povedlo asi až na desátý pokus, Femigard, po něm jí sliznice narostla přepychově. Doporučili jí ho ve Františkových Lázních, kde byla na léčení. Tak snad pomůže i mně.
Taky doufám, že nám to vyjde. Přece do třetice se to musí povést ![]()
papa
Leni-tak se tam třeba někdy potkáme-Ty by jsi mě poznala-podle fotky vid…tak mě klidně oslov. ![]()
No ta kamarádka na 10 pokus-to je hrozné-myslím ted tedy na finance
Aspon že jim to dobře dopadlo a je štastná.My jsme dali za ty 2 pokusy 42500 dohromady.Což je fakt darda-když není výsledek.Tak doufáme-že ten 3 pokus už bude poslední a udělá nám radost.Stojí to všechno spoustu nervíků,času a peněz samozdřejmě taky.
Ten Femigard se dá koupit v lékárně-nebo je na předpis? Na další diskusy jsem taky četla-že tam holky používají nějaké prostředky-koupené přez internet…ale když nevim,co je pro mě dobré…
abych tomu spíš pak nepřitížila…
zrovna dneska jsem koukala na www.patentnimedicina.cz je tam i kalendář-na plodné dny a holky tvrdí-že je ověřenej.Ale já bez vejcovodů
.Jinak než uměle to nejde.Ale jsou tam třeba i tobolky-které jsem našla-pod neplodností…které prý zahřívají dělohu a je pravda-že já mám téměř pořád studené podbříško-i když je mi jinak teplo. Tak se budu muset poradit s doktorem.V pondělí jdu k Mayerovi-dr.Kouřil má dovču.
Taky vyběhávám Fr.Lázně…ale žádost se pořád z pojištovny vrací a chtějí ještě dodat nějaké další vyšetření.Taky genetiku…tak se musim s Mayerem domluvit-aby mi jí udělali v Pronatalu.Byli jsme ted taky na imunologii v Praze.Tak čekáme na výsledky.
Přeju Ti hezký víkend a pa,pa. ![]()
Příspěvek upraven 25.06.12 v 13:38
Ahojky
Ten Femigard jsem koupila přes net na téhle adrese http://www.hemann.cz/…igard-i.html . Objednala jsem ho v pátek a v pondělí jsem ho už měla na poště.
Jinak my genetiku měli hotovou ještě před 1. návštěvou Pronatalu, protože máme v rodině genetické vady a imunologii jsem si nechala udělat sama od sebe přes mého obvoďáka, protože mě právě ta kámoška upozornila, že na klinikách se nedělá hned, ale až po 2. neúspěšném pokusu, tak jsme radši chtěli mít jistotu, že po téhle stránce jsme v pořádku.
Dneska jsem s manžou akorát mluvila o Fr. Lázních, že bychom si tam mohli v neděli udělat výlet a já si při té příležitosti mohla pro štěstí sáhnout Fandovi na pindíka ![]()
Taky přeji krásný víkend (snad bude lepší než ten můj - zítra mám totiž celý den školu
) papa
Leni-mi tam byli v létě a byl to hezký výlet.Je tam taky nádhernej bazén-tak jsme zakončili výlet v něm.Doporučuju.Na ten Femigard juknu a ještě jsem si vzpoměla-holky psali Femibion 800 -to jsou vitamíny z lékárny.
Jo-Frantíkovi se prý taky hladí levá nožička-ale já ho pro jistotu ohmatala celého ![]()
Tak to je super-že už jsi měla vyšetření hotové…to mi ted kvůli tomu máme zdržení.
.Co děláš za školu? Pa,pa.
My právě do toho bazénu taky občas jezdíme, ale po těch 4 hodinách jsme vždycky rádi, že dorazíme domů a já hned usnu
Snad nebude zítra pršet a vyrazíme. Fandu taky oťapkám pro jistotu celého ![]()
Dodělávám si vyšší odborné vzdělání kvůli práci. Veřejná správa a samospráva. Ještě rok a pak možná ještě jeden na bakaláře, ale to se teprve uvidí. Teď jsem přesvědčená, že dál už nepůjdu, ale mladej do mě pak určitě bude rýpat, ať to zkusím.
S tím vyšetřením jsem měla výhodu, že pár holek v mém okolí si tím už prošlo, takže jsem dostala balík instrukcí. Proto jsem ani nebyla tak vyjukaná, když to napoprvé nevyšlo. Ale je fakt, že co holka, to jiná léčba, jinak dlouhý protokol, jiné léky. Většina z nich otěhotněla až na třetí nebo i další pokus. Ani jedna na první a jediná na druhý. Doufám, že my budeme mezi těma, co to zvládnou do třetice ![]()
papa
Ahoj Leni-tak dneska v Pronatalu-nic moc.Akorát jsem se objednala na Genetiku-tak tam jdeme v pondělí a budeme čekat na výsledky…už je to čekání fakt dlouhé.Ty to máš super-že už to máš všechno za sebou
to Ti úplně závidim. ![]()
A co o víkendu-byli jste se podívat ve Frantovkách?
A ve škole jsi dávala pozor?
Tak at máš pěkný týden.Pa,pa. ![]()
Ahojky Lafi,
tak Frantovky nebyly
V neděli ráno jsem se vzbudila s horečkou a knedlíkem v krku, tak jsem celý den strávila pod dekou.
Ve škole to šlo, jen už začínají nějaké zkoušky, tak se na to budu muset asi podívat
.
Držím Ti palečky na tu genetiku. Já jezdím do Plzně k Dr. Lošanům. Jsou skvělí. Všechno ochotně vysvětlí a jsou moc milí.
Já jdu na kliniku až v úterý. Jsem zvědavá, jaký bude další postup. Už jsme z toho s manžou taky docela hotoví
Ono když ti je 25, tak skluz pár měsíců Ti nepřijde tak hrozný, jako teď v našem věku.
Krásný týden. papa
Ahoj Leni-tak jak Ti je?Už jsi se trošku vyléčila?
Do Frantovek se podíváte-až Ti bude líp.
S tím věkem-to máš pravdu-najednou je každý měsíc znát-aspon to mi tvrdil doktor.A fakt měl nejspíš pravdu…bohužel
.Jak jsem tam byla v pondělí-u Mayera-tak na něm bylo znát,že je asi trochu dotčenej-že chci,aby na mě dával pozor při 3 pokusu dr.Kouřil. 2* mi to mezi řečí vpálil-kdykoliv jsem se chtěla na něco zeptat… Chtěla jsem vědět-kdy by jsme tak mohli naplánovat další pokus-jen tak orientačně-pro mě,no a on hned-to s Vámi probere dr.Kouřil.Pak jsem se chtěla ještě zeptat na nějaké ty vitamíny a ten Femigard-ale počkám-na dr.Kouřila-protože ten mi odpoví vždycky na všechno a nemračí se u toho… ![]()
Tak že Leni na úterý moc držim palečky a pak hned písni-co a jak.Tak pa,pa a nedej se. ![]()
Ahojky Lafi ![]()
Je mi trošku líp, ale žádný šlágr. Zřejmě si pořád s manžílkem přehazujeme tu virozu, co jsem od něj chytla po tom ET. Asi ho budu muset na pár dní přestěhovat na gauč ![]()
Jinak jsem tady na diskusi narazila na holčinu, co chodí taky do Pronatalu ve Varech - Petra2829. Bohužel se jí to taky nepovedlo. Narazila jsi už na někoho, komu se to na téhle klinice povedlo? Já jen na jednu Němku, ukazovala mi v čekárně pozitivní testík.
U Dr. Mayera jsem jednou zažila, že byl protivka, jinak při dalších konzultacích byl v pohodě a všechno mi vysvětlil. Stejně ale nejlepší jsou sestřičky. Vždycky si děláme srandičky a ten stres ze mě aspoň na chvilku spadne.
Po té konzultaci Ti určitě dám vědět, co bude dál.
papa a drž se
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.