Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Dysis1 co to znamená patologické? 🙈 Ze i kdyby se chytlo, tak odejde?
@katka-365 ano bud by se nechytlo v tom. lepším případě nebo by se stalo to co teď přestane se vyvíjet a odejde biochemko.. taky bez vyšetření embrya uz žádný nechci radeji si počkám měsíc a pak KET
@Dysis1 to je jasné a za to jste si priplaceli? My jsme v Pronatalu, chytlo se mi u ET a po měsíci konec 😔
@katka-365 meli jsme Microfluidic sperm sorting -nějaký čip kterým projdou jen kvalitní spermie, prodlouzenou kultivaci, ICSI, embryoglue, embryoscope a provedení biopsie embryi.. ted u KET si nechám dát take embryoglue
takze také tak jako já..
musíme věři, ze příště to vyjde
snad aspon na ten květen lasky čas
ted koukám my jsme si psali soukrome vlastně
@Dysis1 jeeee aha, to mi ani nedošlo 🙈 🙈 🙈 my tedy žádnou genetiku neměli, proto jsem se ptala. Tohle se asi dela jen u čerstvých ze, ne u mrazácku
@katka-365 píše:
@Dysis1 co to znamená patologické? 🙈 Ze i kdyby se chytlo, tak odejde?
Je. Ty jsi dávala k výročí// partnerovi. Moc gratuluji.
@katka-365 píše:
@Dysis1 jeeee aha, to mi ani nedošlo 🙈 🙈 🙈 my tedy žádnou genetiku neměli, proto jsem se ptala. Tohle se asi dela jen u čerstvých ze, ne u mrazácku
Ono to nedopadlo nakonec? To je tedy pěkně blbe. Ted tedy čekáš na KET?
@kveta112 dávala, ano… Ale za 10dni jsem se utapěla v slzach, což pretrvava do dnes 🤦♀️ zatím nemam další postup, musim počkat do kontroly jesrli jsem se vyčistila sama nebo revize, potom řešit dál, ale mam nizkou sliznici celoročně, takže budu muset stimulovat 100% a pak podle toho ket
@Dysis1 píše:
@katka-365 meli jsme Microfluidic sperm sorting -nějaký čip kterým projdou jen kvalitní spermie, prodlouzenou kultivaci, ICSI, embryoglue, embryoscope a provedení biopsie embryi.. ted u KET si nechám dát take embryogluetakze také tak jako já..
musíme věři, ze příště to vyjde
snad aspon na ten květen lasky čas
ted koukám my jsme si psali soukrome vlastně
To embryoglue jsem někde četla, že prý je to jen placebo a někdo si to chválí. Já přemýšlím, jestli je důležitější AH nebo to embryoglue.
@katka-365 píše:
@kveta112 dávala, ano… Ale za 10dni jsem se utapěla v slzach, což pretrvava do dnes 🤦♀️ zatím nemam další postup, musim počkat do kontroly jesrli jsem se vyčistila sama nebo revize, potom řešit dál, ale mam nizkou sliznici celoročně, takže budu muset stimulovat 100% a pak podle toho ket
No, je to boj. A ty už máš děti? A kolik ti je?
Já měla jen 2 vajíčka a z toho 1 embryo. Čekám na KET v Gennetu. Docela se bojím. Musím vsadit vše na 1 kartu. Další pokus celé nové IVF by taky mohl být až koncem roku. Vyšetření, žádosti, injekce atd. Tak se modlim ke Ketu.Je mi už 31.
@kveta112 nemáme žádné dítě, je mi 28 a snažíme se už 3roky, muž OK, já PCO.. Doufám, že nás nenechají čekat, máme 4 mrazácky zatím
@kveta112 folikulu sem měla 16,oplodnilo se jich 10,vydrželo 5
@katka-365 píše:
@kveta112 nemáme žádné dítě, je mi 28 a snažíme se už 3roky, muž OK, já PCO.. Doufám, že nás nenechají čekat, máme 4 mrazácky zatím
PCOS mi našli v Pronatalu, ale tam to bylo dílo. Prakticky žádná vyšetření a střídání doktorů. Hodně jim šlo o peníze, mi to přišlo. V Gennetu už sice hodně peněz skončilio, ale přístup se mi po roce tam zatím líbí. Vyšetření důkladná, stala lékařka. S PCOS mám dost problémů, k tomu mikroadenom v hlavě, který zvyšuje prolaktin, tak jsem už trvale na endokrinologii, nepruchodne vejcovody a chybějící ovulaci beru jako bonus. Mám toho celkem dost no.
Dobrý den, může se kvalita embryí mezi jednotlivými cykly zlepšit nebo zhoršit? Děkuji. Odpověď