Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Zítra testnu, v pátek ráno ještě taky než pojedu… V pátek to bude 9.den, to už by se asi něco ukázalo… A ješté ráno mám možnost zavolat si o náhradu… Tak uvidím… Jsem z toho teď nějaká přejetá…
Ahojky, tak jsem ráno testla a přesně podle predpokladu… bílo… Ale čekala jsem to, tak už mě to až tak nerozhodilo… Mám nějaké mrazáčků, tak budeme pokračovat…
@Hnědočka píše:
Ahojky, tak jsem ráno testla a přesně podle predpokladu… bílo… Ale čekala jsem to, tak už mě to až tak nerozhodilo… Mám nějaké mrazáčků, tak budeme pokračovat…
Ještě zkus později testovat. Je brzy.
@kveta112 Určitě zkusím, ale jsem si jistá tím, jaký bude výsledek… Cítím to na sobě… Vojtíšek nebo Anička na nás čekají ještě v Heliosu ![]()
@Kater90 Co ty, jak je?
Trochu netradičně sem napíše chlap
. Snažení téměř rok, v pozdější fází pomocí hormonů, tabletek atd. Bohužel žena má vaječníky lenivý a moc se jim samotným nechce. PCO není, ale je to tak na hraně. U mě spermiogram v normě. Je nám mezi 25 a 30 takže ještě relativně mladí. Stimulace vaječníku nízkou dávkou gonalem a vajíček bylo přes 30 a žena velké bolesti. Z tohoto důvdu nám doporučili KET. Vajíčka oplodnit a zmrazit a počkat, než se vaječníky vrátí do normálu, a taky vzhledem k tomu že je docela velká šance na hyperstimulční syndrom. Dostala sice preventivně nějaký léky aby se tomu zabránilo, ale i tak máme hlídat. Vajíček bylo oplodněno 15, a uvidí se zítra jak na tom budou.
Je to dost nespravedlivý, když to dítě chcete a nejde to a musíte si pro to vytrpět nemálo bolestí a nervů. A potom přijde brácha s tím, že jednou zapoměli na ochranu a jsou v tom, nezabili byste ho? ![]()
za toho půl roku co se tomu snazime pomoct si pripadam jak gynekolog a tech prasku co bylo, to je ![]()
tak drzime palce vsem, kteri sou na tom stejne jako my at se zadari
@Hnědočka jeste nehazej flintu do zita, udelej si testik za 2 dny znovu! Opravdu nekdy ty testy klamou..
Ja sem nervozni, myslela sem ze na to nebudu myslet a myslim porad
vcera me cely den pichalo a tlacilo v podbrisku, pocity jako na MS..mela jsem to trochu i dnes rano a ted odpoledne uz nic..citim se absolutne normalne.
Ještě za 2 dny otestuju znova, uvidíme…
Taky jsem si před KETem malovala, jak na to nebudu myslet a budu fungovat normálně… Ale fakt to nejde. Taky jsem na to pořád myslela. Jen, kupodivu, teď už jsem v klidu, úplně jsem to vypustila. Netahám teda nic těžkýho, ale už na to nemyslím.
Ahoj holky, já byla na KET v pondělí - takže dnes třetí den. Cítím se uplně normálně bez příznaků. Nejhorší, že jsem home office, takže ten čas utíká hrozně pomalu. Je to můj uplně první KET a nikdy jsem na testu dvě čárky neviděla, takže ta představa mi přijde taková nedosažitelná
ale jiná šance než IVF pro nás není.
Adamcav Taky at se brzo zadaří! Muj partner to má uplně stejně, myslím že se v ženských pohlavních orgánech už vyzná víc než v těch mužských ![]()
Příspěvek upraven 09.04.20 v 19:22
@Petka1991 píše:
Ahoj holky, já jsem byla na KET v pondělí - takže dnes třetí den. Cítím se uplně normálně bez příznaků. Nejhorší, že jsem home office, takže ten čas utíká hrozně pomalu. Je to můj uplně první KET a nikdy jsem na testu dvě čárky neviděla, takže ta představa mi přijde taková nedosažitelnáale jiná šance než IVF pro nás není.
Adamcav Taky at se brzo zadaří! Muj partner to má uplně stejně, myslím že se v ženských pohlavních orgánech už vyzná víc než v těch mužských
@Petka1991 píše:
Ahoj holky, já jsem byla na KET v pondělí - takže dnes třetí den. Cítím se uplně normálně bez příznaků. Nejhorší, že jsem home office, takže ten čas utíká hrozně pomalu. Je to můj uplně první KET a nikdy jsem na testu dvě čárky neviděla, takže ta představa mi přijde taková nedosažitelnáale jiná šance než IVF pro nás není.
Adamcav Taky at se brzo zadaří! Muj partner to má uplně stejně, myslím že se v ženských pohlavních orgánech už vyzná víc než v těch mužských
Ty budeš pod 30, takže to máš skoro jasný že to vyšlo a jsi těhotná.
@kveta112 Bude mi 32. Jak jsi na tom ty? Čekáš na KET? ![]()
Příspěvek upraven 09.04.20 v 12:12
@Petka1991 píše:
@kveta112 Budeme mi 32. Jak jsi na tom ty? Čekáš na KET?
Aha, myslela jsem, že jsi 91.ročník. Já 31 a první IVF a čekám na KET, původně jsem měla jít zhruba kolem 9.4.,což je dnes.:(
@kveta112 Tak to je nám stejně
Uplně chápu tvoje pocity, mně se to zase minulej měsíc zrušilo kvuli podstoupení hysteroskopie. Tak snad už v květnu pujdeš, budu držet palečky ![]()
@Petka1991 píše:
Tak jsme na tom stejne, ja jsem byla take v pondeli…kam chodis do CAR? Jak se citis? Me sem tam pichne v podbrisku ale jinak zadny priznaky nemam… je to muj 2.KET… jak pises ty, v cervnu to budou 3 roky co se snazime a taky sem nikdy nevidela 2. carky na testu..doufam ze tam ted budou, i kdyz mi prijde ze sw k tomu porad stavim skepticky..po takove dobe se snad uz i bojim pripustit uspech
u vas je taky problem spermio? Ja bych mela byt uplne zdrava…
@Kater90
Já právě žádné zvláštní pocity nemám. Pořád čekám, že se objeví nějaký příznak a ono nic. Snažím se od ket hlavně odpočívat, ale dnes se už chci jít projít, protože být jenom doma a ležet na psychiku zrovna nepomáhá
U nás je problém určitě na mojí straně, protože partner měl spermiogram nadprůměrnej. Podstoupila jsem laparoskopii, pruchodnost vejcovodů, hysteroskopii, genetiku…to vše s vidinou že na IVF nebudu muset jít a stejně jsme tomu neunikli. Našla se u mě mírna endometrióza, která byla při operaci odstraněna, ale ráda se vrací, takže neúspěchy připisuju jí. Snažíme se rok a pul a chodíme do heliosu. Nejhorší, že jsme spolu s partnerem už deset let, ale mimi jsme odkládali, až se zabezpečíme a vubec jsme s neuspěchem nepočítali! Pamatuji si, že hned první měsíc zkoušení jsme vymýšleli jména a byli si jistí, že to vyšlo…och jak naivní jsme byli ![]()
Tak když nám to dobře dopadne, budeme mít na den stejně staré mimísky
Pro mě by to bylo něco jako ZÁZRAK dočkat se pozitivního testu
.
Příspěvek upraven 09.04.20 v 19:19