Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Mrs. Láskorádová @Mrs. Láskorádová Jinak ta Unica ma ma dost vylhane grafy uspesnosti. Upesnost po 3 cyklech neni statisticka uspesnost toho, ze 3× zopakujete cyklus. Konkretne. Uvadi, ze po jednom cyklu (s darovanymi vajicky) je uspesnost 70,5% po dvou cyklech 92%. Ale to presne odpovida vzorecku {1- (0,705)^2 } * 100% (^2 znamena „nadruhou“) a po 3 pokusech 97.3% coz odpovida {1- (0,705)^3 } * 100%, coz je matematicky spravne (pocita se to jako pravdepodovnost 100 % - pravdepodobnost, ze se nepovede). Tedy podle Unica by kazda zena otehotnela po „nekonecnem“ mnozstvi pokusu. V reprodukcni statistice se musi brat v potaz realne vysledky (nektere zeny proste embyo neprijmou, at je jeho kvalita jakakoli a pokusu kolik chce), tedy to spocitat z tech zen, co opravdu 3× podstopily cely cyklus. Ale na to statistiky mit nemuzou, protoze tolik cyklu neudelali. A hlavne by to pak nemohlo sedet s temi peknymi cisly ![]()
Příspěvek upraven 02.04.20 v 15:47
Tak sem zkoukla pulku, vylozene o koronaviru nemluvil, jen v ramci otazek. a vypliva mi z toho, ze u zen nad 35 let by se to moc odkladat nemelo, protoze vek hraje roli a ze ani odkladani KETu neni konraindikovano.
v podstate je dulzeite jen omezit provoz, aby se tam nesetkavalo tolik lidi. Takze to, co uz vime
Já se přidávám, nikdy by mě taková věc nenapadla, ale není s kým sdílet, ani o tom s kým mluvit… Dlouhý čas a vyzkoušela jsem snad všechno, přes vitamíny, bylinky, cvičení, hormony, duchovní vzpruhy… I jsem to snažení na nějakou dobu zahodila za hlavu a otěhotněla, ale co se nestalo - potrat. A každý měsíc stejný scénář, který deptá způsobem, který si umí představit jen žena, která nemůže za nic otěhotnět. A tak reprodukční klinika a bum - pandemie koronaviru a konzultace zrušeny. Teď prý by mi mohli zahájit v dubnu první cyklus stimulace, ale já ani nevím, jestli i tohle nebude další kolotoč nezdarů. Biologický věk plyne rychleji, než jsem si představovala… Já polycyklické vaječníky, zdá se mi, že snad neovuluji, partner spermiogram na houby - nějaká oligo-asteno-teratospermie.. a všechny ty kamarádky v mém věku rodí a rodí.. a Vy jen smutně přihlížíte. Řekněte, jak tohle se dá zvládnout? Recept na udržení duševního zdraví…
@hard_life zdravím Vás
mluvíte mi naprosto z duše… Recept nemám, jen na konci cesty vidím poklad
a to je důvod proč všechny z nás postupujeme možné i nemožné…
Věřím, že se brzy koronavirová situace uklidní a já budu moci vytáhnout z ledničky Gonal a konečně ho použít na své 1.IVF. Takže asi tak, jo a manžel má stejnou dg. ![]()
Ahoj Holky rada bych se s vámi podělila o našem přiběhu. Do IVF musíme kvůli mé genetické nemoci kdyby jsme se pokoušeli o miminko klasicky tak je to 50 na 50 ze by tu nemoc zdědilo, jen ale nikdo neví v jaké fázi by tu nemoc melo je to velký risk který nechceme postupovat. Na odběru jsem byla v prosinci a od té doby je už hodně dlouhá doba aleje to vše o hodně složitější než jsem si všichni i s doktory mysleli. Bohužel jsme mela to štěstí a padla jsme k 5 % lidi u kterých se nedá ani z krve zjistit zda by ten malej človíček byl zdrav nebo nebyl. V únoru mě tedy brali ještě krev a říkali ze je ješte tato možnost jak to zjistit zaměří se tam ještě na něco víc a proto potřebovali novou krev a pokud ani to nepomůže tak naše šance je bud to risknout a mít možná nemocné miminko a nebo jít do darovaných vajíček. CCa za 6 dni to budou dva měsíce od braní krve tak ze se každým dnem nejspíš ozvou a řeknou výsledek. Nervozita už je velika
@JanickaJa píše:
Ahoj Holky rada bych se s vámi podělila o našem přiběhu. Do IVF musíme kvůli mé genetické nemoci kdyby jsme se pokoušeli o miminko klasicky tak je to 50 na 50 ze by tu nemoc zdědilo, jen ale nikdo neví v jaké fázi by tu nemoc melo je to velký risk který nechceme postupovat. Na odběru jsem byla v prosinci a od té doby je už hodně dlouhá doba aleje to vše o hodně složitější než jsem si všichni i s doktory mysleli. Bohužel jsme mela to štěstí a padla jsme k 5 % lidi u kterých se nedá ani z krve zjistit zda by ten malej človíček byl zdrav nebo nebyl. V únoru mě tedy brali ještě krev a říkali ze je ješte tato možnost jak to zjistit zaměří se tam ještě na něco víc a proto potřebovali novou krev a pokud ani to nepomůže tak naše šance je bud to risknout a mít možná nemocné miminko a nebo jít do darovaných vajíček. CCa za 6 dni to budou dva měsíce od braní krve tak ze se každým dnem nejspíš ozvou a řeknou výsledek. Nervozita už je velika
Moc ti držím palce.
Holky četla jste některá? Já ji mám ted rozečtenou a ve spoustě věcí se s paní vidím. Je to zajimavé to číst a zároven prožívat plno věci stejně