Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Jeřabina1 jako já cvičím, normálně i s činkama. Ale jak říkám- jen tak, abych vůbec nezapojovala břicho. Tzn. Že činky i zvedám přes dřep. Mám 5kg jednoručky. Kromě stimulace, kdy jsem měla strach z popraskání folikulů, jsem sportovala normálně několikrát do týdne, takže nevidím důvod, proč v tom s přizpůsobením k možnému počátečnímu těhu přestat. Běhání se ale teda bojím (těch otřesů). Dodržujeme teda ale zatím sex. abstinenci. Jinak mi vyhovuje si ráno poležet (cca do 9:30), večer k té 19. hodině už taky, mezitím jsem aktivní. S prací je to teď fajn, mám homeoffice. Akorát se přemlouvám, že se pustím do úklidu ![]()
@VeraDeFlores to já zvládla úklid před KETEM
Ještě jsem přinutila přítele vymalovat ložnici a už čekám až nám příští týden namontují skříň. Tu starou jsem stihla taky před KETEM zlikvidovat a odnést do sklepa. Zbytek teď holt musí udělat někdo jiný ![]()
Zdravím,
tak dneska me zavedli cervika. 1.6. Mam jit pak na krev, tak doufam, ze den dětí bude doslova a samé pozitivní zpravy.
![]()
@Jeřabina1 Tak takové akčňárny už mám za sebou, karantena byla velmi plodná na jarní úklid a to, na co nebyl pořád čas. Líčit budeme v létě. Já jsem včera jen dělala takový ten běžný úklid- prach, podlahy, koupelna, wc. ![]()
@Mik.Martina píše:
Zdravím,tak dneska me zavedli cervika. 1.6. Mam jit pak na krev, tak doufam, ze den dětí bude doslova a samé pozitivní zpravy.
![]()
Neboj, vše bude ok a za pár dní tu pridáš pozitivní test. 1.6. uz jen potvrzení z krve. Jak to probíhalo? Někde jsem četla, ze musíš být hodně napita…
@kveta112 no ma byt plný mocak ja v tomhle docela trpěla a nevydržela jsem to tak jsem si skocila na wc pred et ale jen trosku a byla jsem pochvalena ze ho mam i tak plný
pak si muzes skocit na wc az po pul hodine co lezis na pokoji
ale muzu rict strasne se na to zase tesim.. videt na ultrazvuku to embryo
nic krásnějšího jsem nevidela a nejak ani nevnimala ze mi neco dělají ![]()
@Dysis1 píše:
@kveta112 no ma byt plný mocak ja v tomhle docela trpěla a nevydržela jsem to tak jsem si skocila na wc pred et ale jen trosku a byla jsem pochvalena ze ho mam i tak plnýpak si muzes skocit na wc az po pul hodine co lezis na pokoji
ale muzu rict strasne se na to zase tesim.. videt na ultrazvuku to embryo
nic krásnějšího jsem nevidela a nejak ani nevnimala ze mi neco dělají
A ty jsi těhotná nebo čekáš na test?
@lindinka tak asi jak kde
me tech 30minut vyhovovalo ![]()
Holky mam dotaz myslite ze manžel muze jit semnou na pokoj i na sal? Poprve jsem to na ET neresila a sla na sal sama.. ale jestli to je v téhle situaci možné?
@Dysis1
To bych taky chtěla vědět. Pokud dojdeme až do Ketu, tak tam chceme být ideálně oba, ale zvládnu to i sama. ![]()
Me teda přítele na sal ani na pokoj po ET nepustili, pouze při opu na pokoj po probuzení
. Jinak vse probíhalo dobře a celkem rychle, na pokoji jsem pak ležela hodinku.
Jen teda zadny ultrazvuk me teda nedělali / neukazovali embryo
Tak jsi me ted úplně vyděsila, zda je to v pořádku.
@Mik.Martina pri ET mi ukazali. nejdříve embryo na obrazovce samotné a pak jak mi ho tam davaji delali ultrazvuk pres bricho ale to ti urcite take delali aby videli kam ho davaji ![]()
@Mik.Martina
Neboj se, urcite vse probehlo jak ma.
Zalezi na CAR a postupech lekare. Ten utz nedelaji “pro tebe”, ale pro sebe, aby videli, kam embryo dat. Nekdo ma obrazovku namirenou i na tebe, nekdo ne. Nekdy vidis na obrazovce i jak ho berou v laboratori, nekdy ne. Nekdy ti ho ukazi, a nebo taky ne. Uz mam tech pokudu par za sebou, takze vim, ze kazdy to dela jinak. Ted naposled jsem utz taky nevidela.