Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Pipi20 to je pravda, pichala jsem si fraxiparine, nastesti jen 1 baleni, to bylo nejakych 20 jehel a maji bud tupejsi hroty, nebo silnejsi jehly, protoze celou stimulaci jsem snasela dobre a fraxiparine me bolel kazdy vpich a mela jsem po nem modriny ![]()
Holky, můžu se zeptat, co jste si píchaly něco na ředění krve, to jste věděly dopředu, že máte nějaký problém nebo preventivně? Já jsem chtěla hematologii a prý není u mě potřeba, ale já se chytám všeho, chápete 🙈
A ještě bych se chtěla zeptat, vy, co máte za sebou tu smutnou událost v podobě brzkého potratu, jakou jste měly první periodu? Já už od čtvrtka lehce špiním a ne se to rozjet, štve mě to, protože jsem si myslela, že si to odbudu přes volno a nic, a taky nevím, co od ní čekat ![]()
@Ifka19 ahojky. Ja sem měla kdysi trombozu po úrazu. Tak me pak dávali clexan na ředění krve pokaždé. Ted když se embryjko chytlo tak me poslali do trombo centra. Braly mě asi 7 ampuli krve a zjistili že mam v těle nějaké protilátky které mohli těch X let bránit uhnizdeni a nebo k potratu. (Mela sem 4 x v 8 tt) Takže je clovek naštvaný, proc nevysetrili kdysi vse..No to je už jedno. Takže teď píchám clexan už od stimulace a budu až do šestinedělí. Je to peklo. Sama modřina clovek neví kam už píchat. A kvuli protilatkam chodím na kontrolu každé 2 tydny. Jsem 18+5
Ahoj holky dneska sem 10. Den od transferu 3 denního embrya včera sem netestovala predevcirem na testu nic a dneska rano brzo sem si delala ten mama test do proudu moci a nic a o necelou hodku pozdeji z papirkovych mama testu mam ducha tak uz nevim od ovitralle jsem 14 dni tam uz by to nemělo byt predevcirem. Vecer sem mela bolesti v podbřišku jak menstruační
@Ifka19 ahoj, mně přišli při genetických testech před prvním IVF na leidenskou mutaci, takže mám 50% šanci že mám problém se srážlivostí krve. Takže proto beru clexane, prakticky při všech stimulacích.
No, a moje MS po potratu byla dost silná, on mě na to doktor upozorňoval. Dokonce mi napsali preventivně i prášky na bolest, a brala jsem je protože to fakt bolelo. Ale jako doktor přesně říkal že se to stát může, a nemusí.. Každá to má jinak. A taky mě upozornil na možnost mega silnýho krvácení a v tom případě abych jela na pohotovost. Nechci tě strašit ale já byla na jednu stranu klidnější když jsem věděla že se něco takovýho může stát a tak jsem nepanikařila.
Moc držím palce ať ty to máš v pohodě, prostě silnější MS (až přijde tak přijde) a bude to v pořádku ať můžeš jít na další transfer ![]()
@Ifka19 píše: Více
Ahoj, já mívám clexane, protože manžel je heterozygot pro ANXA5 - zjištěno na základním vyšetření na trombofilní mutace na klinice, které se dělalo před Ivf ještě s vyšetřením na recesivní onemocnění.
@Liskulaska máš pravdu. Fraxiparine mi píchali po dvou operacích a bylo to hrozný, ještě do toho rozřezaného, bolavého břicha. Dělali se mi hrozný boule a modřiny, velikosti buřtu. Ten Clexane je lepší, někdy to necítím vůbec, někdy trochu a pak mám malinkou modřinku, cca 0,5-2 cm max. Záleží, jak se trefím.
@Lucii_V leidenskou mutaci našli partnerovi z genetiky, u mě nic nenašli, tak jestli vychází z genetiky, že to potřeba není, ale je to o nervy, protože jsem chtěla podstoupit všechny možný vyšetření, než půjdu na další transfer, ale bylo mi řečeno, že po první ztrátě se neřeší nic, ale že u mě udělají imuno a pak nějaké změny u dalšího transferu.
No, já jsem připravena na to, že může být jiná, než klasická perioda, proto jsem doufala, že to přijde v sobotu, ať mám 3 dny v klidu doma, nechci s tím do práce
ráno to vypadlo, že už konečně, ale zase čisto 🤦🏻♀️ a jak se cítíš 😊?
@Ifka19 ahojky, mám to stejně jako @muminek5, akorát to nemá manžel, ale přímo já. Píchala jsem si od 7tt do poloviny šestinedělí, ted píchám uz rovnou od transferu.
@Ifka19 Jojo, je to vždycky nějakým nálezem, buď ráda že si clexane píchat nemusíš, fakt to bolí a jsou z toho modřiny, je to hnus, oproti tomu jsou všechny ostatní injekce procházka růžovou zahradou
Jinak já koukám že jsem dostala MS 3 dny po vysazení léků ale špinila jsem hned po vysazení. Ale zase je to asi jiný protože ty jsi měla ET a já KET, takže ty jsi možná víc nadopovaná hormonama a proto to třeba trva dýl.. Kdo ví, tohle je fakt alchymie
Já bych u tebe brala jako dobrý znamení že se to chytlo hned napoprvé, věř že příště už to vyjde
![]()
Já teďka dobrý, furt mě často píchá a pobolívá břicho ale už jinak než při MS ale to víš že mám nervy, jak se to minule pokazilo tak jsem jak na jehlách.. Ale vím že stresem si moc nepomůžu tak se taky snažím uklidnit a holt věřit že to teď vyjde ![]()
@Lucii_V já měla taky ket 🙂 čekala jsem na pgta, takže ket. Připravovali mě na to, že po stimulaci bude silná MS, ale u mě to byla nejlepší MS v životě
teď nevím, co čekat, může to být silný, slabý
já si budu píchat progesteron, takže se injekci nezbavím
doktor mě uklidňoval, že aspoň teď víme, že moje tělo otěhotnět umí…
To chápu, že nejsi úplně v klidu, moc držím pěsti a dávej vědět
a jsi doma nebo chodíš do práce?
@Ifka19 Já měla MS po potratu slabší.. Dr. říkal, ať se neleknu, že to může být,,masakr”, ale dalo se to.. Ale pak až další cyklus to už masakr byl.. to jsem nestíhala vyměňovat vložky.. pak se to opět ustálilo a doteď je to v normálu 🙏🏻
@Ifka19 ajooo vlastně, ale stejně jsi to měla o měsíc dřív než já, a prý se ty hormony v těle drží docela dlouho tak třeba to bude tím
Jojo já po stimulaci taky měla vždycky MS jen jako aby se neřeklo ![]()
No přesně, já ten potrat brala paradoxně jako dobré znamení protože předtím 3 plné cykly IVF a nikdy se žádné embryo ani nechytlo a tady jsem dostala novou naději že to jde a že to teda ještě nevzdám ![]()
Děkuju moc, já jsem teď doma ale zakládáme s manželem online byznys tak vlastně pracuju, ale jen jak chci
Ty první 3 IVF jsem chodila normálně do práce a bylo to víceméně v pohodě ale teď jsem ráda že jsem doma ![]()
@Lotyyy 14 dni po ovitralle tak uviidme aby to nebylo biochemické ta čárka je fakt jen duch no
@Meruňka25 zkus udělat kde namočíš do nádobky, ale kolmo a opravdu pod rysku max. Mama testy dělají při špatným sklonu duchy.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.