Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj Lovely,já na krev mám jít až 13.3.06., tj. 20. den od punkce. A to čekání je prostě nekonečné. Moc Ti děkuji. Leona
Leonko! To ti verim,no doufam ze ti to dopadne,me ted ceka cely cyklus znova ![]()
Ahoj všichni!!!
Isobell , na tebe jsem nezapomněla, jak bych taky mohla!!!
Ty moc dobře víš, že jsem to myslela osobně, resp. fyzicky. ![]()
Včera jsme si udělali výlet do Prahy. Okoukli jsme tam našeho favorita - Cross Twin a pak kočár Bertini. Cross nám prodavač dost vychvaloval, neměli na něj ještě vůbec žádnou reklamaci a to je prý reklamací na kočáry docela dost. Zdá se mi ale málo pružnej. Přesně jak jsi psala, Isobell, ty - že se s ním asi člověk dost nadře při zvedání na obrubníky a tak. Možná jsem ten pocit měla i díky tomu druhýmu kočáru, Bertini. To je totiž klasicky pérovací kočár,má navíc všechny 4 kola natáčecí, takže s ním musí být dobrá manipulace. Ale zase nemá přehazovací rukojeť, tak nevím. Hartan, o kterým jsi psala, se mi taky docela líbí. Můžeš mi, prosím tě, napsat, jak má dlouhý a široký lůžka a jestli se dobře složí? Nikde nemůžu k němu najít technický údaje.
Leico , to čekání je opravdu šílený, známe to všechny, ale vydrž!! Držím ti palce!!!!!
Mějte se všechny hezky a užijte si zbytek neděle!!!
Ahoj holky, moc děkuji za odpovědi. Tak dneska jsem to už nevydržela, zkoušela jsem si dělat testík, je to sice 13. den od punkce, ale prostě nic. Koupila jsem si dva, tak ten druhý zkusím ještě ve středu, ale už tomu moc nevěřím.
L ovely , kdy jdeš tedy na další pokus? Přeji Ti moc štěstíčka, yba jsi se dočkala toho vytouženého miminka.
Heli , Tobě to jako nastávající mamince moc sluší. Ať Tě miminka v bříšku moc nezlobí a už si je můžeš pochovat. Hodně štěstíčka a zdravíčka.
Leona
Dobté ránko berušky ![]()
leono , moc mě to mrzí , ale myslím , že ještě malinkatou nadějičku máš , doufám , že jo ![]()
lovely , dnes jedeš do Caru , tak držím oěsti-snad jsem se nasekla
![]()
Míšo , kde se touláme
![]()
Já jedu va středu a snad to nějak dopadne , zatím jen pro léky
![]()
Ahoj Leno,
moc děkuju za útěchu, ale já jsem už smířená s tím, že mě čeká celý proces znovu až v létě. Už ani nemám sílu brečet.
Leona
Leico - slzy si nech na pozdějš (třeba budou od štěstí
), já měla 13.den od punkce taky absolutně negat.test, 17.den slabou čárku a od 18.dne tlustice a to čekám dvojky
, takže by člověk očekával, že HcG bude v moči ve větší koncentraci dřív. Taky záleží na citlivosti testu, já jsem zkoušela jen 50-sátky.
InkaH - manžel nosič není, ale…v současnosti je v Evropě popsáno asi 1000 mutací genu, který je nosičem CF, ale běžně se testuje jen 35 nejběžnějších mutací, protože by ty testy byly drahé jako pr..e a příprava by trvala hrozně dlouho - takže se to nedělá..... Z toho jsem usoudila, že ta penetrace v obyvatelstvu je možná ještě vyšší, než se uvádí. S dědičností se to má tak - pokud je nosič 1 rodič, dítě můžebýt zdravé, nebo mít jen slabší příznaky (špatné trávení, problémy se žlučníkem atd..,– někdy je mývají i nosiči), ale může mít i zcela rozvinutou formu, ale to je zřídka. Pokud jsou nosiči oba rodiče, tak je pravděpodobnost plné formy nemoci asi 20-25%, což se ti musí zdát hodně..na druhou stranu je stejná pravěpodobnost spontánního potratu u všech těhotenství atd.atd…je to jen statistika…
Medicína nám dnes poskytuje nepřeberné množstvíinformací a možností, ale mám pocit, že občas my lidi nedokážeme správně s těmi info zacházet a o to víc mě to štve u doktorů (viz ti genetici, co zbytečně straší Helli s AMC).
Takže přeji všem psychickou pohodu ![]()
Cami + 2prcci (23tt - teda asi
, začínám v tom mít už guláš
)
Tak jak se všechny těhulky a čekatelky máte?
Konečně začalo sviti trošku sluníčko a tak vám všem posílám pozdrav a držím palce. Já si čekám ¨na MS, pak se budu objednávat v CAR na další IVF(-minule totální neuspěch- tak vlastně nevím, zdali budu pokračovat v 2. IVF a nebos e to počítá již jako 3.??? když nedošlo k ET?) a doufám, že do léta se podaří. zrovna jsem koukala do kalendáře, že za 2,5 měsíce bude malá dovolená, před tím velikonoce a svátky 1. a8. května, tak si člověk trošku odpočine- Už se taky tak těšíte na jaro? mějte se a přeji optimismus a samé dobré zprávy
ahoj Sutko, zdravim te!
tady je taky krasne, hned ma clovek lepsi naladu, i kdyz dneska mam nejakou depku… v sobotu jak jsem uklizela tak jsem nasla co mam od kamaradky nejaky oblecek na mimco, tak mi to prislo lito, tak jsem si pobecela…
ale uz je to dobre, my to proste zvladnem!
ted se priznam ze nemam prehled, ty jsi se tady pred casem „odhlasila“?
ale uz je ti lip, co? ![]()
tak hlavu vzhuru, dalsi pokus urcite vyjde!
ja ted cekam na rozhodnuti ohledne lazni, ve stredu si mam zavolat… uvidime…
tak se mej krasne a hodne stesti do dalsiho snazeni!
Misa
Ahoj holky,
tak jsem dnes po embryotransferu, dali mi dvě „miminka“ a čtyři zmrazili. Za 14 dní uvidíme, jak tam mimča vydrží, ale já věřím, že ano
. Když už kolem nich od začátku skáče tolik lidí a jsou opečovávané jak v bavlnce, tak musí vydržet! Ale samozřejmě budu ráda i jen za jedno - hlavně aby vydrželo a bylo zdravé!
Doufám, že jsem vám dodala trošku optimismu a za dva týdny vám ho dodám ještě víc…
Mějte se krásně Inka
Ahoj Inko,hurááá a máš to sz části za s sebou
,mohla by jsi mi napsat jaký jsi měla protokol a jak to u tebe probíhalo, moc ti držím palečky a věřím , že se to povede -MUSÍÍÍÍ
.Pa Lena
Ahojky všichni,
Inkoh - držím palce ať ti to vyjde
Míšo, na mě přišel splín v sobotu večer, ale už je to zase v pohodě. Nějak se poslední dobou rodí moc dětí kolem mě. Tak to občas na mě spadne. Držím palce ať ti vyjdou ty lázně.
Leico - možná je opravdu ještě brzy. Jenom pěkně počkej až do testu podle caru a potom teprve uvidíš. Známá měla po IVF slabou čárku až po 17 dnech od ET, tak radši počkej a nezoufej.
Sutko, já mám pocit, že pokud nedojde k ET tak se to jako ucelený cyklus nepočítá - takže by ten další měl být 2. To je čistě můj názor, tak snad to tak je.
Leno a kdy že to začneš? Myslím, že už brzo, co? Tak hurá do toho. Určitě ti to vyjde.
Ahojte všichni!!
Inkoh , taky moc moc držím palečky! Je fajn, že jsi takhle pozitivně naladěná!! ![]()
Leico , utři slzičky! Ještě může být všechno úplně jinak!!!
Vlaďko , dneska mi přišel výpis z banky za únor, penízky dorazily, díky!! To jen pro tvou kontrolu.
(jen jedna technická, nemělo to být míň? začínám mít mezery v paměti, asi veškerá moje inteligence přechází na mimísky …
) A musím se ti pochlubit! Za 3 týdny budou Cimrmani v Plzni, tak samozřejmě vyrážíme - na Posla z Liptákova a na Blaník. Už se moooc těším!! ![]()
Holky, moc všem děkuju za držení palců a podporu, je to od vás moc hezké.
Leno , měla jsem dlouhý protokol, nepopíšu ti přesně ty dny, kdy co probíhalo. Oni to udělali nezávisle na mém cyklu (neměla jsem ho nikdy a zvlášť poslední dobou moc pravidelný, tak myslím, že proto). Napřed jsem dostala jednu injekci Decapeptylu (snad jsem to napsala správně) a začala brát Dostinex (1/2 tbl. 2× týdně), pak jsem v předem daný den přišla, naučili mě píchat injekce (Gonal F) a k tomu jsem začala brát Dexamethason a Anopyrin (po 1 tbl. denně), od 8. dne cyklu (oni počítají cyklus od „píchání“ si injekcí ne od menses) až do odběru vajíček jsem si dělala výplachy pochvy s Tantum Rosa, od odběru si každé ráno zavádím do pochvy gel Crinone (snad jsem to napsala dobře), to bude trvat skoro ještě měsíc. K tomu po dohodě s dr. beru Calibrum Babyplan a kyselinu listovou, ta je sice už obsažená v Calibru, ale já mám ještě pár tablet, tak to chci aspoň pro začátek „pojistit“, jinak prý stačí samotné Calibrum.
Doufám, že nevadí, že jsem až příliš „detailní“
, ale kde bychom se to všechno jinak dozvěděly než tady, že? Dnes jsem byla na transferu, možná už jsem to psala, z původních 22 odebraných vajíček zbylo 7 zdravých embryí (dnes 6), 2 mi zavedli a 4 zmrazili. Transfer probíhá opravdu jako gynekologické vyšetření, jen tam udělají něco jakoby navíc, ale je to jen chvilka, dá se to v pohodě vydržet. Sestřička si se mnou celou dobu povídala, takže jsem ani neměla čas se tím moc zabývat.
Já se tu ve vás ještě moc dobře neorientuju, takže nevím, jestli to tebe teprve čeká? Asi poprvé? Jestli chceš vědět ještě něco jiného, tak se ptej, ráda řeknu všechno, co vím ![]()
Jinak nám dělali IVF, ICSI a PGD, prodlouženou kultivaci a zmrazení (ale to z toho asi tak nějak vyplývá).
Mějte se krásně Inka