Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Sutko, mas pravdu… manzel mi vycital ze se tulime jenom kdyz potrebuju!
A neda mi to jeste musim k tomu porodu- rodila jsem normalne a skoncilo to akutni sekci pro spatne ozvy ( ale jsem presvedcena, ze pri lespim vedeni porodu to mohlo byt vse o dost lepsi a bez komplikaci) a doktorce se podarilo ve mne vzbudit pocit, ze za to muzu ja, ze nejsem schopna ani porodit/ a jak jedna prorizla huba rekla- „ani pocit, ani porodit“/ a cely tyden po porodu jsme z toho mela depresi.. pak jsem se dovedela, jak to vse opravdu bylo a uklidnila jsme se, ze to opravdu moje chyba nebyla, ale te doktorce bych nakopala p…
Jenze cisar byl komplikovany a sve mimino jsem videla az po 8 hodinách od porodu a moc a moc mi to chybelo… proto obe strany chapu a myslim si, kazda zena ma pravo, ma-li vsechny informace, se podilte na rozhodovani o svem porodu. Normalni porod je prirozeny, ale ma-li nekdo z nej panickou hruzu, proc ne planovany cisar…
to si nekdo dovolil rict??????
fakt nakopat!
moje rec… a kdybych se citila cisarem „ochuzena“ tak to pristi uz porodim normalne ![]()
No a ze by mi nekdo pomohl s tim uklidem? ![]()
Leni,ja mela ted 3 dny volno,zitra uz jdu do prace,delam 5 dni za sebou,takze v patek budu mit zase nervy.Je zacatek mesice a vse je zareservovane(to bude zase bordel
)a to mam jeste moji nahradu na zauceni
.
Volno mam od 17.4 do 10.5.(neplacene),ale mohla bach se hodit na neschopenku(tam mam narok na 20 dni) ![]()
Ahoj holky,
dostala jsem se sem až teď. Včera jsem si dělala test a byly tam dvě // !! Ani jsem Vám to nestihla napsat, jak jsem se z toho celý den radovala
Dnes mě ale v CARu strašně vyděsili. Jednotek HCG v krvi je strašně málo (jen 35), což prý vypadá jen na biochemické těhotenství a ne na to opravdické
Ve středu mám přijít znovu na krev. Tak nevím. Těhulky nepamatujete si kolik jednotek HCG jste měly vy?
Sutko, IvKo, Leno, Leico, Miso, Lovely, Vlaďko a ostatní snažilky asi to bude na Vás, abyste tu smůlu prolomily, tak držím moc palečky
Rea
Ahoj děvčata.
Přeju dobrý večer. Teda dnes to tady žije. Trvalo mi hezkou chvilku prokousat se tolika příspěvkama.
Dnes jsem byla v CARu na UTZ a museli jsme přípravu na KET zastavit. Pořád nějak černě špiním a není mi nejlíp. Ale jsem ráda. Stejně jsem je chtěla poprosit o přerušení. Hned od začátku mám takový divný pocit, že tělíčko si chce odpočinout a ty hormony mi asi taky lezou na mozek. Dala jsem si pauzu 2 menstr. cykly. A opravdu se mi ulevilo.
Takže asi nebudu další snažilka, která prolomí tu smůlu, ale slibuju, že až na to zhruba za 2 měsíce naběhneme, tak budu jedna velká pozitivní myšlenka.
Všem držím palečky aby všechno dopadalo jenom dobře.
Brzy se na vás zase juknu.
Ahoj ![]()
Ahojky,
tak se zase jednou hlásím. : ) Ale trvalo mi to než jsem si přečetla všechny ty příspěvky.
V pátek jsem dostala MS, ale tak divnou jsem ještě neměla. Celý víkend jsem byla na nějakých práškách, abych mohla aspoň trošku fungovat.
No po nich se mi zase chtělo spát, takže z toho nakonec byl takový prospaný víkend.
A to jsem si to chtěla pořádně užít (jít večer ven a tak).
Ivko - ta pauza Ti možná pomůže. Zkus mezi tím nějaký detox organizmu. Taky se na chystám a doufám, že mi to pomůže.
Já mám pauzu 3 MS cykly. Takže fůru času stím něco udělat.
REO držím palce ať to ve středu vyjde dobře. ![]()
Sutko, Míšo, s tím plánovaným tuleníčkem máte naprostou pravdu. U mě to bylo nejhořší při každodenní sledování teplot - už jsem z toho začala pomaličku šílet. A mojemu to klidu asi taky nepřidalo. Teď už to nějak neřeším a je to mnohem lepší
![]()
Míšo, díky za tip- ta diskuze o strachu z porodu je fajn ![]()
Míšo, tak nějak doufám v císaře, ale toto je zatím hudba budoucnosti.
První se musí povést něco jiného a stačí pouze //
Tak holky jdeme na to, ne?
Helli, ty máš ale opravdu pěknou halenku
No a to bříško je úžasné ![]()
I když je dneska pondělí, tak jsem dnes nějak dobře naladěná a bezvadnou náladu.
Všem držím palce ať to dobře dopadne.
Takze mi nikdo nepomohl
![]()
Reo;je to malo na 15 den,ale neprestavej v to verit,vse je mozne ![]()
Ahojky Lovely,
s úklidem na mě nechoď
Mám to doma taky tak pěkně rozdělané a vůbec se mi do toho nechce. A to jsem o víkendu chtěla všechno uklidit
Možná příště, někdy příště …
![]()
Ahojky všem,
vy jste se ale rozjely, nestíhám to ani všechno číst!!! ![]()
Všem děkuju za pochvalu bříška, až se z toho červenám!
![]()
Já měla dneska náročnej den. Od 9 do 12 jsme s manžou strávili na genetice a pak ještě hodinu v nemocnici. Genetička nám totiž všechno kolem odběru plodový vody tak vysvětlila, až jsme se rozhodli pro a byli se ještě domluvit na termínu. Do ničeho nás vůbec netlačila, naopak byla hrozně moc milá a sympatická. Vysvětlila nám, že tou indikací u nás je právě ISCI - vadí (zjednodušeně) ta manipulace s vajíčkama a jednak pak samotnej fakt,že má manžílek špatný spermie. Než jsme tam jeli, byla jsem přesvědčená, že to odmítnu,ale pak se to ve mně nějak zlomilo. Možná to bylo tím, jak nám to všechno podrobně a trpělivě vysvětlila, do tý doby se mnou o tom nikdo nějak moc nebavil - včetně mýho gyndaře. Vím, že když na amnio nepůjdu, budu hrozně moc nervózní až do konce těhotenství. Věřím tomu, že to zvládnem všichni tři v pohodě. Takže v pátek na mě zase myslete!!!
Reo , mně krev na začátku vůbec nebrali, takže čísla o hladině HCG mi vůbec nic neříkají, bohužel. ![]()
Ahoj holky,
chtěla jsem se podělit o nové zprávy - ve středu jdu na odběr vajíček a v pondělí na transfer, tak doufám, že bude vše OK ![]()
Hladina hcg - jestli si to pamatuju dobře, tak jsem asi v 5. nebo 6. týdnu měla přes 300 (prý se to má pod 1000 sledovat), doktorovi se to nezdálo, tak mi dělal další odběry a pak to rostlo. Ale asi v 10. týdnu to šlo hrozně dolů a bohužel nedopadlo. Nechci nikoho strašit a nejsem si jistá, jestli si ty svoje čísla pamatuju dobře. Myslím, že je důležité, když to jde nahoru a snad na to jsou i nějaké tabulky.
Mimochodem, já jsem tyto hodnoty měla po přirozeném otěhotnění a nevím, jestli je to po IVF jinak.
Všem hezký večer Inka ![]()
Dobré ráno všem ,Reo kamarádka byla právě na odběru krve a má hodnotu 5000 , je v pátým týdnu,ale snad ti to dopadne
,víš , že musíš prolomit ledy
,teď jak jsem koukala je nařadě Inkah,pak lovely ,tak už někdo tady za chvíli bude volat ,mám mimčo v bříšku
,no a pak to půjde všem ,ne
No , kdyby to tak šlo
.Jinak Helli krásná mamina
Inkah-DRŽÍM PALEČKYYYYY ![]()
Reo,
to mě mrzí, ale neztrácej naději. Co si pamatuji s jiných diskusí, každému HCG roste jinak a i nízká hodnota může znamenat úspěch. Důležité je, když hodnoty stoupají. Moc držím palce.
Mia74