Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Sutko,
teeeda, tak ty už jsi před punkcí?Vždyť jsi psala teprve nedávno, že se chystáš…A kolik ti je, že jsi „stará“? A z těch dvou vajíček si nic nedělej.Ber to tak, že pokud se zadaří, tak aspoň nebudeš muset řešit ty takřka nevyřešitelné otázky ohledně zbytku embryjek.
ahojte holky,píši tady poprvé, i když s velkým zájmem čtu už dlouho všechny vaše příspěvky. Chtěla bych taky přispět „troškou do mlýna“ a poprosit o radu. Snažíme se s manž. o mimi už velice dlouho, jsme po 3 neúsp. IUI, a teď v únoru jsme začali stimulovat na IVT. Stimulace byla v poho, spermiogram celkem také, měli jsme asi 10 vajíček, odebrali jen ty nej - tzn. celkem 5 a chválili (OL-Fertimed),že jsou hezké. Přijeli jsme na ET a jaké bylo mé překvapení, prý se podařilo oplodnit jen jedno a to ještě špatně zareagovalo, udělaly se v něm 3 buňky, což je prý špatně, no já tomu nerozumím a ty ostatní 4 vajíčka VUBEC nezareagovaly!!!
No já to vůbec nechápu, poslali nás na genet. testy - jdeme zítra a pak mi udělají až dostanu MS ještě hormonální testy a na štítnou žlázu (kdysi jsem se léčila). Prosím, napište jestli máte některá podobnou zkušenost či jste o tomto někde slyšela, protože já jsem úplně na dně, že je vše navždy ztraceno a budeme bez dětiček. Moc předem děkuji Bonie
Ahojky, přeji všem krásný zbytek neděle!
Zuzi , já jsem na ty řeči kolem váhy už dávno zvyklá. Slyším cca od svých 14 let ze všech stran (kromě manžela - ten mě naopak pomáhal dostat se ze všech těch mindráků, co jsem si díky jiným přivodila
), že jsem hubená. Tak do 19 jsem i fakt byla, jenže s tím prostě nešlo nic dělat - jedla jsem snad za 3 a byla jsem pořád stejná. Pak jsem díky antikoncepci nabrala 10 kg a od tý doby jsem se cítila úplně v pohodě. Problém asi je, že mám malý prsa a rovnější postavu, takže asi nemám ty „správný“ křivky. Stačily by prsa o 2 čísla větší a nikdo by už určitě neřekl ani slovo.
Teď u dr. jsem se jen v první chvíli lekla, jestli mají ti mí prckové dost výživy, ale podle UTZ vypadá všechno dobře a dokonce jsou v růstu o kousek napřed, tak určitě jo. Navíc si myslím, že jím dost a docela i dobře (až na výjimky
), takže jediná cesta přibírat rychleji by byla jíst víc tučnýho a sladkýho a z toho nemůžou mít vůbec žádný prospěch. A bříško mi roste taky pěkně, přidala jsem do svýho alba nový fotky, tak se můžete juknout. ![]()
Sutko , nezoufej! I dvě vajíčka přece můžou stačit. Klidně ještě můžete mít i dvojčátka!!
Reo , zítra budu držet pěsti!! Věřím, že už to tady konečně zlomíš!! ![]()
Bonie , s tímhle ti, bohužel nijak neporadím. Ale víš, co se říká - „naděje umírá až poslední“ - tak věř tomu, že se nějaká cesta pro vás určitě najde!!
Nakonec pro všechny kdo znáte Welinku . V úterý v 8.30 ji čeká operace plíce, tak na ní, prosím, myslete, ať jí dopadne dobře!!!!!!!!!
Ahoj Helli, já už jsem si myslela, že už tu žádná z nás „dřívějších“ nechodí, a hele! Na Wel jsem si mockrát vzpomněla, ona je celou dobu v nemocnici? Je to s ní lepší?
Ahojky!
Tak jsem se konecne probrala z te opice
,oslavovali jsme do 6 do rana ![]()
Vitam novacky
![]()
Reo;tak jak,ze tam jsou //
Mam ted v tom trochu salat,je tu moc novych prispevku,takze nevim co kdo a jak.
Jiank pekny vecer Vsem
Ahoj Vendul ,
těžko říct, jestli je to s Wel lepší, to víš, ona mi všechno nenapíše. Nevím,jestli jsi četla ten můj dřívější příspěvek - má ze 2/3 roztříštěnou pánev a začala jí kolabovat plíce, proto jí teď převáží do Prahy na tu operaci. Zrovna příští sobotu se s manžou do Prahy chystáme, tak jsem se chtěla jet za ní podívat, ale ona nechce, abych ji v tomhle stavu viděla, prý je samá hadička a modřina a tak. Asi ji chápu…
Helli, já tu teď moc nechodím. Jednou za čas mrknu, co je nového, ale samé nové tváře, už se moc neorientuju. Byla jsem tu, jak jsi tenkrát psala, že je Welinka po nehodě, a že je v nemocnici. Ta druhá zpráva mi utekla. Doufejme, že to bude lepší a lepší. Ale teda ta rozstříštěná pánev - hned mně napadlo, že to bude mít teď se snažením složitější, no a v souvislosti s tím - jedna moje učenka měla taky po autonehodě rozstříštěnou pánev, doktoři jí vůbec nedávali šanci na děti (měla toho více), no a dneska vozí kočárek. Takže vůbec nic není ztraceno. A jak je na tom psychicky? Vždycky tu všechny povzbuzovala… Moc ji pozdravuj.
Zdravím po ránu a myslím na Welinku ať jí do dobře dopadne
Lovely , už se ti to blíží,viď
No, já doufám ,že tě budu brzo následovat
.Jaký jste měly dévčata víkend
![]()
Ahojky snažilky,
prosím vás o radu. Je mi 32 let, chodím do Pronatalu, kde mi zjistili syndrom PCO. V únoru jsem byla stimulována Fostimonem a podstoupila IUI, bohužel neúspěšně. Tento měsíc mě opět čeká stimulace a druhé IUI. Doktor mi však navrhl na červen IVF. Jelikož jsem astmatik, je to nejvhodnější období. Nějak se nemohu rozhodnout. Většina z vás určitě toto dilema řešila, můžete mi prosím poradit? Není tady u vás některá také s PCO? Děkuji za každou informaci a radu.
Ahoj JJ
38. a punkce zitra, nalada lepsi (brecela jsem cely vikend, tak se jiz projasnuje obloha:-), diky za podoporu.
Ad Helli - Wellinku pozdravuj a drzim palce, aby byla brzy fit.
A tento tyden drzet palce. Ahoj S.
ahoj holky
je fakt ze je tu moc novacku a ja se neorientuju ![]()
ale to neva! jak bude cas, asi si udelam nejakou tabulku ![]()
Vendulko , a ja ti tu nestacim?
Helli , Welinku moc pozdravuj, je to smutna, ale urcite to vsechno dobre dopadne!!!
Lovely , vy jste teda parmeni! my tam byli jenom do jedne… ale uzili jsme si to !
v patek jsme byli u tech znamych s detma, bylo to fajn… nosila jsem maleho, ma sice jenom asi pet kilo ale pekne se pronesl… ale furt ho neumim drzet…
Vladko , mrkni na diskuzi porod - strach z porodu - treba ti to pomuze, ja to zatim jen tak prelitla…
tak dneska jdu na druhy pokus za doktorkou kvuli tem laznim…
preji pekny den
Misa
Dobre rano!
Sutko;Tak at ti to dobre dopadne ![]()
Leni;Ted cekam na MS,no urcite se nedostavi kdyz ma
A jsem nemocna,ted jsem vstala,mam plny nos,boli me hlava a prudusky,vypada to na ten muj oblibeny kasel,ktery trva 3 tydny
Takze az mi to zacne premyslet,zacnu si delat lecebny plan.
Miso;na te oslave jsme byli do 1 a potom nam to bylo malo,takze se nas par seslo u nas doma a podle toho to taky dopadlo :wink i ja jsem si konecne po tom vsem uzila a meli jsme i tulenicko(konecne,po 2 mesicich)
Helli;Pozdravuj Wel,a myslim na ni zitra.A jak se maji miminka?