IVF + ICSI

Napsat příspěvek
Velikost písma:
314
1.3.06 13:36

Aluu, a v čem máte problém? Já jsem tu podobný dotaz na emiminu měla několkrát, ale nikdo mi konkrétně neodpověděl. My máme taky horší SPG, název té vady si už nepamatuju, ale ten tvůj co jsi napsala je mi hodně povědomý, tak si říkám, jestli to nebude ono. Které hodnoty máte špatné?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
314
1.3.06 13:37

Jo a ještě mně napadlo - nedávno jsem do Pronatalu posílala dotaz s hodnotami našeho SPG a Dr. mi IUI doporučil. Což třeba v Unice zamítli a hned jsem šla na IVF.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1028
1.3.06 14:07

Ahoj holky!
Taky jsem se sem nemohla dostat,ale i na jine stranky,takze to spis vypada na problem v siti.
Sutko;je mi to moc lito,ale asi kazda si tim musime projit :( ,za to by jsme meli uz reservovat porodnici na pristi rok,ne? :wink:
Sutko a Helli;On ten neporadek je vsude stejny,at si ve Svycarsku nebo v Cechach.V pondeli jedu do Cech,tak bych te mohla zrovna nalozit :wink: :lol:
Jo,dnes jsem byla u soudu,jak jsem rikala ze nezaplatim ucet za ty super sluzby v nemocnici,tak oni to dali hned k soudu :evil: A kdyz jsem tam prisla a videla soudce,ktery je muj znami(coz jsem o nem nevdela),tak i onn sam jim rekl,ze nic platit nebudu :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
162
1.3.06 16:02

Vendul29, mi jich mame strasne malo (asi 1.000.000 / 1ml) a z toho asi jen 20% pomalu pohyblivych, zbytek mrtvo. Morfologie z toho minima je 49%, takze nevim, jestli nam navrhnou nejdriv IUI nebo hned IVF. Jake hodnoty mate vy?
Chodime do Pronatalu v Praze.
Jak jste to meli vy a jak dlouho jste cekali na schvaleni ZP?!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
314
1.3.06 18:00

Aluu,
schválení byla rychlovka. Na jedné návštěvě jsem dostala předpis na HA a na druhé už jsem měla léky, takže nějaké 3-4 týdny. My máme kolem 20 mil na ml, ale ono nezáleží na kvantitě ale kvalitě, že jo. Problém je asi nejvíce v morfologii - nejlepší byla 22 %, ale běžně bývá méně. Jako minimum se uvádí 30 %. Jak už jsem psala, v centru jsme šli na jejich doporučení hned na IVF, ale teď už vím, že jsme mohli počkat a zkoušet IUI. Chce to asi zeptat se více doktorů ve více centrech. Ty názory jsou opravdu rozdílné. My chceme po nějaké přestávce zkusit IUI asi na Obilňáku, do Unicy na ni jít nechci.
A váš SPG vykazuje progresivní pohyb 0 %? A kolikrát jste na spermiogramu byli? Myslím, jestli to nemohla být třeba náhoda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
755
1.3.06 18:24

Ahoj holky,
tak mám po odběru vajíček a celý den jsem prospala :D . Odebrali mi jich 22, uvidíme, kolik z nich bude dobrých a v pondělí bych měla jít na transfer.
Chtěla jsem se zeptat, jak dlouho vás po odběru bolelo bříško? Bylo to u vás třeba za dva dny lepší?

Děkuji za držení palečků a mějte se všechny moc krásně :!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
887
1.3.06 18:52

Ahojky
Inkoh mě bolelo břicho nejvíc cca první a druhý den. Potom už to bylo mnohem lepší i když to nebylo perfekt. Ale všechno se dá zvládnout.
Držím palce ať ti to vyjde a prolomíš to už konečně tady :P Už to musí vyjít.

Helli, pozdravuj Welinku. Je fajn, že už je jí líp a hlavně, že už bude doma.

Sutko, mrzí mě, že to nedopadlo. Hlavně to chce teď na to nemyslet. Ono to určitě vyjde.

Míšo, jaký sněžení :evil:. Já už chci normální jaro :twisted: Tady na Moravě zatím v pohodě, tak si to sněžení nechte 8) :wink:

Lovely - to s tím soudem šlo ale pěkně rychle. 8O Je skvělé jak dobře ti to dopadlo, máš štěstí.:D

Aluu - s tím ti asi nepomůžu já jsem šla rovnou na IVF metodou ICSI - manža měl dost špatný spermiogram a moje vajíčka tady nejsou výstavní.

Vendulko - držím palce ať ti vyjde IUI - dej potom vědět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2446
2.3.06 06:50

Dobré ránko ,holčiny,nemohla jsem dneska dpspat :D ,včera jsem měla trošku depku , volala jsem do CARU a tam mi řekli můj dr. už tam dochází jen třikrát v týdnu na dvě hodiny :twisted: ,tak jsem chytla trochu nerva co se děje , tak jsem mu písla meilíka a on mi odpověděl , že si zřídil soukromou ordinaci , a že se mám objednat na předepsání léků..uffffff.To se mi uluvilo , protože při mé smůle ..... :roll: 8O .Takže dnes tam hned volám a objednávám se :! 8O :D Jinak Inkah držím palce :P 8) :) moooc , moooc , moooc a pevně doufám , že nás bude víc a nebojíme se vlka nic :P :P :lol: :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2446
2.3.06 08:09

Tak holčiny jsem objednaná na8.3 ráno ,tak snad to dobře dopane :P ,vyzvednu si léky a jsem zvědavá na ten doplatek :P Hii

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
938
2.3.06 08:20

dobré rano holciny!
tak vam teda posilam to slunicko, tady je krasne, bude urcite super den, takovy pozitivni!
takze vsichni s chuti do toho a pul je hotovo! :)
vsem moc drzim palecky!!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
162
2.3.06 08:51

Vedul29, pomalu progresivnich je 20%, morfologie je 49%-teda aspon myslim. Na SPG jsme byli 2× a rikali, ze uz se to nejspis nezlepsi .................... Jeste cekame na kultivaci, manza ma nejaky problem s leukocyty(myslim, ze malo - nevis, co to znamena ??)
Inkah, preju moc stesticka a drzim palecky, aby to vyslo :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
2.3.06 08:54

Přeji všem krásné březnové ráno,
Mám dotaz na těhulky, které jsou na neschopence. Jak máte vycházky? Vážně uvažuji, že též zůstanu doma, ale děsí mě vycházky 2×2 hodiny denně.
Předem díky.
 Mia

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
314
2.3.06 09:05

Aluu, s těmi leukocyty vůbec nevím. Zkus dát dotaz na www.neplodnost.cz , tam s určitě někdo najde, kdo bude vědět. Ten progresivní pohyb máme stejný.
Bere manža něco na ten spermiogram? já jsem na začátku ledna nakoupila, co mi holky poradily, a jsem strašně zvědavá, jestli se to na dalším SPG nějak projeví. Je sice fakt, že to musím manžovi dát až pod nos (sám by zapomněl), ale hlavně že to jí :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
162
2.3.06 09:27

Vendul29, dotaz s leukocyty jsem na neplodnot dala, takze cekam. Vitaminky jsem manzovi nakoupila - E, Selen, materi kasicku a zensen. Nijak extra se to nezlepsilo, tak uvidime. Sobe jsem si koupila Magne B6, pry je to dobre na uklidneni a psychiku, tak to zkus taky. Vy jste byli na SPG kolikrat?????????????

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
2.3.06 09:34

Dobré ráno,
chci Vám jen říct, že to ani u nás nedopadlo. Už je po všem. Teď nás čeká genetické vyšetření. Mám hrozný strach.
Sutko, je mi to opravdu líto.
Inkoh, držím moc palečky. A ostatním samozřejmě taky!
 Rea

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová