IVF + ICSI

Napsat příspěvek
Velikost písma:
938
2.3.06 10:07

reo, to je mi lito!
ted tomu asi moc nerozumim… pri genetice se bere jen krev a dela se takovy jakoby pohovor? co se vlastne muze zjistit? my to meli asi v poradku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
314
2.3.06 10:18

Aluu,
my jsme byli 4×. Teď v Podolí po páté, ale nemáme ještě výsledky. Jak dlouho manžel vitamíny bere? Můj bere selen, zinek, vit E 400, Q10. Teď se ještě chystám objednat Eregmu. Já jím selezin dohromady, E 100, mateří kašičku a hlavně čajíky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
162
2.3.06 10:51

Vendul,
vam vysel ten SPG vzdycky +/- stejne nebo se to nejak lisilo????????? Tak vitaminy pro ty nase chlapy jsou prakticky stejne :oops: Ja cajikuju, listovka a Magne B6.
A u vas je problem pouze v manzovi! Ja jsem byla na vselijakych vysetrenich a na nic neprisli, ovulace ukazkova, takze u nas je to 100% v manzovi :cry:
Ja vedele vysledky SPG asi do 2 hodin, v Pronatalu dokonce za 3/4 hodinky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
314
2.3.06 11:05

Aluu,
my jsme měli nejhorší první a druhý. Na IVF jsme to pohlídali - spermie vzniká 70 až 90 dní nazpět, tak podle toho :wink: . Teď jsem zvědavá, jak se projeví ty vitamíny.
Když jsme šli na klasický spermiogram, tak to taky bylo rychle. Ale na tom imunu to trvá - nevím jestli tam tak dlouho zkoumají sperma nebo krev. U mně je předpoklad na zvýšenou imunitu na trofoblast.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
2.3.06 11:11

Reo,
to mě moc mrzí. Myslela jsem na Tebe, jak to asi dopadlo. Je to horší o to, že máš na testu // a pak to hrozné zklamání.
Teď musíš najít sílu a jít do toho znova.
Naděje umírá poslední!
 Mia

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
162
2.3.06 11:24

Vendul, trofoblast je co????????? Kolik SPG vam delali, nez vas poslali na IVF ???????? A ty jsi zdrava?????????

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
314
2.3.06 11:51

Aluu,
my jsem byli na jeden SPG u nás, když nás poslala moje gandařka, pak 2× v centru a 1× v jiném centru.
Trofoblast ze slovníku = obal lidského a živočišného zárodku, který slouží k jeho příští výživě.
Já mívám občas anovulační cyklus. A měla jsem pár biochemických těhotenství, takže proto tak spoléhám na vyšetření v Podolí. Že se přeléčím a otěhotním pak přirozeně anebo na IUI.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
162
2.3.06 12:19

Vendul, ta zvysena imunita na trofoblast zapricinuje co ????? Biochem. tehu je tehu, ktere konci potratem?! Myslis, ze po manzove SPG, kultivaci a mych vse OK testech bychom se mohli stimulovat ?! :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
314
2.3.06 12:30

Aluu,
asi by se laicky dalo říct, že je to alergie na oplodněné vajíčko. Jakože když dojde k oplození, tak to tělo odmítne. Biochemické těhotenství je každé v prvních týdnech, pak přechází do stadia klinického - mám pocit, že od srdíčka na UTZ (ale to si nejsem jistá).
A už jsi se dověděla něco o té kultivaci?
Já bych začala stimulovat až tehdy, kdy bysme si byli jisti, že jsme odstranili všechny překážky, víš, jak to myslím. A u vás teda IUI není možná?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
162
2.3.06 12:37

Vendul , o kultivaci jeste nevim nic, zkusim si dneska do CARu cinknout, jestli uz nahodou nemaji vysledky. U me je vse OK, co manza nevim, ale strasne bych to mimi uz chtela.
IUI nevim, dr. rikala, ze se uvidi po SPG, ale mozna by ho zkusila, aby vedela, jak bude telo reagovat a prijimat ........... :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
314
2.3.06 12:42

Aluu,
pokud vám doktor neřekne vyloženě IUI NE, určitě bych zkoušela. Máš nárok od pojišťovny na 6 pokusů ročně, jestli pravidelně ovuluješ, bude stimulace minimální. Tzn. menší zátěž pro tělo a taky peněženku :wink: . Pro IVF se můžete rozhodnout vždycky. Určitě ale piš, jak pokračuješ, držím palce :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
162
2.3.06 12:44

Vendul, urcite dam vedet, minimalne, jak dopadla manzova kultivace a pote navsteva v CARu.
Kazdopadne moc dekuji za povzbuzeni a pomoc .................

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
422
2.3.06 14:59

Ad REa 75

moc mne to mrzi a drzim palce, aby vse dopadlo dobre.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
242
2.3.06 15:46

Ahoj Holky,

Aluu-v Pronatale se nesnaží na pac. co nejvíce vydělat a proto začínají (když je šance) tím nejjednodušším jako je např.IUI.Můj manža je teď ve Finsku na konferenci,takže se nemůžu přesně poradit(nevím jaké mají nastavené hodnoty pro SPG) Oligoasthenozoospermie: oligo-malé množství,astheno-menší pohyblibost,teratospermie-nad 50%morfologicky defektních,leukocyty ve spermatu jsou známkou prodělaného zánětu a je třeba jej přeléčit(antibiotika)
Při IUI se ejakulát speciálně upravuje(získají se z něj jen ty lepší spermie a pročistí se) a takto upravené se přenášejí do dělohy,
takže pokud ti radí jít nejdříve na IUI,tak bych to zkusila :wink: Je to minimální zátěž pro organismus a pro peněženku taky :D A na IVF můžeš jít pokud to nevyjde :wink:
Naše děti jsou taky „pronatalské“-navíc si je můj manža „vytvořil sám“ metodou ICSI(měli jsme imunolog.faktor-alergie vajíčka a spermie):No a povedlo se na poprvé :lol: ,teď končím 22tt. a čekáme páreček.Dokonce mám teď ještě další 3těhu kamarádky manžovou rukou(taky na poprvé-je prostě šikulka-myslím embryolog,jinak má samo jako všichni chlapi své klady a zápory,ale profesně nikoho lepšího neznám :lol: ) A celkově je v Pronatale profes.přístup a příjemní lidé,takže ti držím pěsti a věřím že to brzo klapne.
Ty vitamíny co dáváš manžovi jsou dobré a poradím ještě tobě, na kvalitní děložní sliznici pomáhá kontryhel.čaj.Měla jsem po něm krásnou pěřinku do které se mi obě mimča vesele zavrtala.Má se pít od 1.dne MS do ovulace nebo punkce(při IVF) a to 2krát denně a ještě jsem užívala kys.listovou :D

Mějte se všechny krásně.Zdraví vás Zuzka a spol. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1028
2.3.06 16:48

Ahoj holky!
Leni;tak uz se to blizi..... :)
Ja jsem poradne onemocnela,ted mam uz i rymu a kasel,a k tomu jeste 3 dny prace :evil:
Vladko;Tady jses u soudu rychle,protoze na kazdem mestskem uradu je soudce.Ja jsem si udelala od zacatku ledna pravni pojisteni,ktere je jenom na lekarskou peci.Tady kdyz udela doktor hrubsi chybu tak muze vesele pracovat dal.
Vam vsem pekny den

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová