IVF + ICSI

Napsat příspěvek
Velikost písma:
19
23.2.06 09:47

Zdravím všechny, moc blahopřeji těhulkám a všem ostatním držím palce. Jsem těhotná po KET a teď netrpělivě čekám na UZV 8. 3. (zatím potvrzeno z krve).
Pro Lenu123 ET je klasický embryotransfer a KET kryoembryotransfer tj. transfer rozmražených embryí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
938
23.2.06 09:55

Leno, klidek… ja kdyz jsem tu nakukovala poprve, tak jsem si rikala o cem se ty holky bavi? :) je to jak rika Mia…
Mio, psala si i nekde na jine tema, ze? ja si to cetla… povedlo se napoprve?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
23.2.06 10:18

Miso2, založila jsem včera nové téma, protože jsem si nevšimla této diskuse. Také jsme psala do diskuse Říjen 2006. Dříve jsme hodně informací čerpala z diskuse na www.neplodnost.cz
Kolikrát si říkám, že díky internetu jsem byla mnohem více v klidu.
Ano povedlo se na poprvé. ET po OPU byl odložen z důvodu hyperstimulačního syndromu a první KET vyšel :D . Je to fakt štěstí. Moc jsem tomu nevěřila, protože statistiky říkají, že úspěšnost KET je nižší, ale je to asi hodně individuální a vlastně se to asi může povést kdykoliv, ale chce to pevné nervy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2446
23.2.06 10:20

Díky za vysvětlení a vítám tě mezi náma a doufám , že jsi prorazila tu stěnu nezdarů a konečně to půjde všem :roll: :wink: :P ,jak po másle.Takže mi budeme mít jen ET , tak to jo :P 8O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
23.2.06 10:32

Doufám, že budu příkladem, že to funguje, že je třeba neztrácet naději a že všechny ty nepříjemnosti okolo za to stojí.

Jak už tu někdo řekl, myslím, že je opravdu důležité, když se to někam posouvá. Nejhorší pro mě byly měsíce, kdy se nic nedělo (v CAR jsme byli poprvé v červenci 2005).

I když přiznám se, že ani teď se necítím, že bych měla vyhráno. Pořád mám strach opravdu se radovat. Po UZV se to snad změní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2446
23.2.06 10:41

Mio a čekáš jedno nebo dvě :P :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2446
23.2.06 10:43

Ahaaaa,ty to vlastně ještě nevíš :P ,ale neboj to určitě dobře dopadne-MUSÍÍÍÍÍÍÍ :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
23.2.06 11:26

Leno, ještě opravdu nevím.
Transferovali mi 2 embrya. Nešpinila jsem, nic podobného, takže by třeba mohly být 2 :D . 15. den po KET jsem měla HCG 1030 jednotek, což je myslím docela dost, takže možná jsou opravdu 2. Kdyby bylo jen 1, tak mi to bude docela líto, ale na druhou stranu dvojčata také nejsou sranda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
938
23.2.06 11:42

ahoj holky, furt me to sem nechtelo pustit!
Mio, vezmem si z tebe priklad… jooooo… to budou urcite dvojcatka, to je krasne!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1028
23.2.06 12:13

Dobre rano!
Tak mam jednu dobrou zpravu:dostala jsem ty 3 tydny volna v praci, :D ,asi ten muj sef neco citi a najednou jsem tam jedina na kterou je tam spolehnuti a odvadim svou praci perfektne :?: Moje obleceni a uces je taky perfektni,najednou,predtim mu to nikdy nesedlo a u me se nic nezmenilo :?: :!
A ta spatna zprava;ty vajecniky me boli porad,cim dal vic.Nikdy me vajecniky nebolely,takze nevim z ceho to je :roll:MS mam dostat 3 brezna,takze od toho to asi nebude :?:a nastydla nejsem
Jinak u nas uz zacina jaro,oteplilo se na 11 stupnu :P :P :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
23.2.06 12:35

Zdravím všechny z této diskuse! Omlouvám se, že Vám sem tak vpadám, ale čtu si Vás již od října 2005, kdy probíhala naše první IVF a moc mě to uklidňuje, že v tom nejsme sami. Všechny Vaše neúspěchy jsem oplakala a moc si přeju, aby se nám to už konečně povedlo!! Teď jsme podstoupili druhou IVF. Dnes jsem 13. den po ET, zůstaly nám z 15 vajíček jen 2 embryjka a obě mi je dali, takže zmrzlíky nemáme už žádné. MS jsem zatím nedostala, ale 7. a 8. den po ET jsem trochu špinila. Máte s tím někdo nějaké zkušenosti? Co to mohlo být? Testovat chci až v sobotu, ale moc se bojím, že to do té doby dostanu.

Rea

• Citovat
  • Upravit
422
23.2.06 12:37

tak a jdu na to

tak jsem na stimulaci, v utery mne ceka punkce- drzte holky palce, je to bida, zda se, ze budou jen dve vajicka:-((((, podari-li se pak ve ctvrtek ET. Ozvu se pak, jak to dopadlo., mam strach, ze dve vajicka nebudou stacit a nezdari se.. vedeli jste, ze to proplaceni IVF pojistovnou plati jen pro cely cyklus? Cili kdyz se nezdari udelat z vajicek embryo a nedojde k prenosu do delohy, tak dal pokracujete v dalsim cyklu a nepocita se to jako nova IVF( coz je asi jedine pozitivni). mam totiz jiz druhe IVF. Tak drzte palce, jsme cela roztresena, aby se zdarilo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
242
23.2.06 12:53

Ahoj Holky,

tak to vypadá,že nám přibyl další těhu bacil :lol: od Mia74 a teď už jenom aby se nám tu pěkně rozšířil :wink:

Mio,moc gratuluju-hCG máš opravdu hodně vysoké a klidně to můžou být dvojčátka :D Já jsem ho měla 14.den po ET 1080 jednotek a teď jsem ve 21tt. s klukem +holkou :lol: My jsme s manželem chtěli dvě děti a nakonec to klaplo.Manžel je navíc embryolog a k dětem nám pomohl metodou ICSI-takže to bylo sice „uměle“,ale provedl to můj vlastní manžel :lol:
Jinak v CARu kde manžel pracuje mají úspěšnost KETu téměř srovnatelnou jako u ETu(ET něco přes 40% a KET kolem 35%)-záleží to na technice zmrazování a rozmrazování (jak dokonale ji má dané centrum zvládnutou a podle toho taky pak embrya vypadají)

Reo75,zatím se tím špiněním nestresuj,protože to klidně může být tzv.nidační krvácení(při zavrtávání embryjka do dělož.sliznice může narušit cévku ve sliznici a pak se to projeví zašpiněním) nebo se zavrtalo 1embryo a druhé může být na ústupu.
Určitě nevysazuj léky(máš asi Utrogestan nebo něco podobného-ten vyživuje embryo)a hodně odpočívej-beztak je venku škaredě a hlavně mysli pozitivně-psychika je dost důležitá! A s testováním počkej až v době kdy ti doporučili v CARu-dřív by ti mohl vyjít klidně negativní ikdyž budeš těhotná :wink:
Držím vám všem pěsti :D Pa Zuzi + Samuel a Nikolka 21tt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6153
23.2.06 13:08

Ahojky!
Moc vítám nováčky! :lol:
Mio, gratuluju! Už dost dlouho tu nikdo nezahlásil //, naposled vlastně já, Stella a Helli a to už je móóóc dávno. Tak snad se od tebe ostatní trošku nakazí a bude to tak pokračovat dál!
Jinak my jsme dneska byli v poradně a po dohodě s dr. se vzhledem k výborným výsledkům AMC opravdu konat nebude. Na opsledním UZ jsem moc nezkoumala, jestli uvidím pindíka - ne že bych třeba nechtěla, ale pro slzy jsem neviděla téměř nic… tak si budu muset počkat ještě 3 týdny, to mě čeká „velký“ UZ. Tak když někdo zahlásíte //, já vám za odměnu řeknu, co se z nás vyklube! :D
Moc všem držím pěstičky a už prolomte tu spoustu neúspěchů!
Pa pa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
23.2.06 13:43

Zuzi,
moc děkuji za podporu, kéž bys měla s tím zavrtáním embryjek pravdu! :)
Holky všem, které teď začínáte nebo brzy budete, držím pěstičky, ať Vám to výjde! :P Těhulkám moc gratuluji a přeji, aby se jim narodila zdravá a krásná miminka!
 Rea

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová