IVF + ICSI

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymni
20.2.06 19:10

Ahoj holky,s dovolenim si k vam jdu pro radu,zajimalo by mne jak je dlouha „objednaci lhuta“na IVF a co je to ICSI?Ptam se proto,ze nas to pravdepodobne ceka,zatim chodime na IVI,pokud se to nepodari,ceka nas IVF.Zatim nevim podrobnosti,jen co se doctu.Tady s tim asi mate dost zkusenosti,budu rada za kazdou odpoved.Jak dlouho se pred tim pichaji ty injekce a to je nutnost si to pichat nebo je to individualni?
Doufam,ze me otazky nezni moc hloupe :oops: a dekuji za odpovedi.

• Citovat
  • Upravit
755
20.2.06 19:53

Ahoj Tizie ,
ICSI - Pokud nejsou splněny podmínky pro to, aby vajíčka mohla být oplozena klasickou metodou, je nutno provést aktivní oplozování mikromanipulační technikou (s názvem intracytoplazmatická injekce spermie), kdy do každého vajíčka je aktivně přenesena jedna spermie. Metoda ICSI se používá se v případě nedostatečného počtu nebo nedostatečné pohyblivosti spermií, v případě imunologického faktoru neplodnosti, při horší kvalitě a nízkém počtu získaných oocytů, vždy tam, kde je plánována metoda preimplantační genetické diagnostiky a v dalších speciálních případech.
To jsem našla na stránce CAR.

Já právě absolvuju první cyklus (snad to hned vyjde :D ), píchám si Gonal, myslím si, že je to nutné, aby se vytvořilo víc vajíček. Ode dneška chodím ráno na krev a kolem poledne na ultrazvuk. Jestli mám správné informace, tak kontrolují správnou dobu pro odběr vajíček a taky, aby jich nevzniklo příliš moc. K tomu beru ještě další léky.
Z píchání injekcí nemusíš mít strach, já jsem měla, ale není to vůbec nic strašného, dá se to zvládnout v pohodě.

Holky tu mají víc zkušeností, tak ti třeba poradí nebo vysvětlí ještě něco.
Vzpomínám si na tebe z diskuze těhotenství po potratu, ale teď si nevybavuju, co se ti přesně stalo?

Měj se hezky Inka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6153
20.2.06 21:41

Ahojky!
Helli , Stello , jsem moc ráda, že jste v pořádku a přeju vám jen ty nejlepší výsledky (a pokud možno bez AMC). Já mám kontrolu teď ve čtvrtek, tak uvidím, co na všechny ty testy doktor.

Tizie , s tou čekací dobou je to v různých CARech asi různý. Nejdřív ti udělají několik testíků, aby zjistili jak na tom jsi (samozřejmě i tvůj partner). takže počítej tak 2-3 měsíce, ale fakt je to různý. Třeba já jsem šla do CARu už se všema výsledkama od svý gyndr., takže jsem šla hned příští měsíc „na věc“.
Jinak když jsem začínala, tak jsem se ptala na to samý, ničemu jsem nerozuměla… Hodně laicky a snad srozumitelně řečeno: ICSI je, že embryolog vezme jakousi pinzetu (vyčetla jsem, že je 7× tenčí než lidský vlas 8O ), nasaje do ní jednu spermii a vpíchne ji přímo do vajíčka, protože sama o sobě ta spermie prostě není schopná se do toho vajíčka dostat. Pak už je to jednoduchý - vajíčko se oplodní, zavedou ti ho do dělohy a ty za cca 2 týdny objevíš //… :D
Jo, ty injekce, to je taky individuální, já jsem si píchala asi 2 týdny, ale třeba taková Helli se s nima trápila několik měsíců, však ti určitě napíše sama. Nevím, jestli se stimuluje nějak jinak, myslím, že na IUI nejsou injekce potřeba, ale na IVF jo. Tak ti přeju, aby se to povedlo už při tom IUI! :D
A češtinářům se omlouvám za tu větu ICSI JE, ŽE… u matury by mě za to asi vyrazili, co? :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6153
20.2.06 22:11

Ještě jsem zapoměla… Helli, nevíš, jak je to s Welinkou? Už je na tom lépe? Napadlo mě, že je možná dobře, že jí to s mimískama nevyšlo, představa, že by byla těhotná a teď o mimi nejspíš přišla… radši nedomejšlet! :(
A kam zmizel tvůj hezký metřík se dvouma medvídkama? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
21.2.06 10:34

vsem Lenkam vsechno nejlepsi :)
holky, tady je pekne hnusne a pry to ma byt jenom horsi…
tak jsem byla u doktorky na ty lazne… no, to bych nebyla ani ja… proste doktorka ma dovolenou… tak se to protahne…
jinak vsechny zdravim!

• Citovat
  • Upravit
723
21.2.06 10:42

Anoj všichni,
taky je u vás tak příšerná mlha? Doufám, že se do odpoledne zvedne, mám z toho nějakou depku. A hlavně asi z toho snu, co se mi dneska zdál. Přišla jsem v něm o obě miminka a hádala jsem se s doktorama v CARu, protože jsem byla přesvědčená o tom, že to byla jejich vina. Hrozný, až jsem se z toho probudila. Nejspíš to mám z toho, jak teď pořád přemýšlím nad tou AMC a nad rizikem potratu při ní. Musím to vypudit z hlavy! :?

Tizie , vítám tě tady! Doba píchání injekcí je opravdu individuální - stanoví ti ji doktor podle toho, co si myslí, že zrovna pro tebe bude nejvhodnější. Ale opravdu se toho bát nemusíš, zvládly jsme to všechny a v pohodě! :wink: Jestli chceš vědět podrobnější informace o IVF, koukni na stránky některých CARů (třeba www.gennet.cz , www.pronatal.cz ) nebo na www.neplodnost.cz . Držím palce, ať ti to vyjde už při IUI a na IVF vůbec nemusíš!!!!

Barbánku , s Welinkou je to asi dost špatný. Snad by jí nevadilo, že vám to píšu. Špatně se hojí, má ze 2/3 roztříštěnou pánev a začala jí kolabovat plíce. Příští týden ji proto asi budou vrtulníkem převážet do Prahy na operaci plic. S tím miminkem máš pravdu, přišla by o něj určitě. Jen tajně doufám, že ho po tomhle všem jednou bude moct ještě mít…

Abych nekončila tak smutně - s tím mým metříkem to máš tak. (ze mě by profesorka češtiny taky měla radost, viď? :wink: ) Z nějakýho mně neznámýho důvodu mi nefunguje automatický vkládání přes podpis, takže si musím vždycky pracně otevřít náhled, odtud si zkopírovat odkaz a ten sama vložit zase sem a to mě hrozně neba, tak to většinou nedělám. Teď se kvůli tobě polepším! :wink:

http://bd.lilypie.com/vCWhp1/.png

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
21.2.06 11:02

ahoj Helli,
hlavu vzhuru, urcite to bude presne naopak nez ve snu… a mimca se budou mit cile k svetu…
holky, ja to tady asi spatne cetla… co to je to AMC?
Helli, ted se nicim netrap, vsechno bude v poradku…
s tou Welinkou jsi me teda sokovala!!!! uplne me malem vyhrkly slzy!
ale urcite to zvladne!!!!!
to je fakt desne, jak se cloveku muze behem chvilky uplne zmenit zivot!!!

• Citovat
  • Upravit
242
21.2.06 11:40

Ahoj holky,
Helli- já jsem pořád přesvědčená,že na AMC nebudeš muset :D a pokud ano,určitě to dobře dopadne.Zlé sny jsou jenom práce našeho podvědomí(no a ty se toho podvědomě bojíš a tak se ti o tom i zdá :? ).Ale ve skutečnosti to bude určitě nakonec v pořádku :wink:
Já jsem si pořídila discmana a teď posloucháme s mimčama zároveň :lol: Oni z MP3 přehrávače pupíkem a já z discmana.Nějak si ten pobyt mezi 4stěnama musíme zpříjemnit,no ne!Taky mám z toho počasí depku a snažím se ji vyhnat světlem svíček-vždycky rozsvítím všechny svícny co doma máme+solnou lampu a to mi udělá lepší náladu(působí to na mě pohodově) :D

Přeju i všem ostatním těhulkám jen pohodové těhotenství a všechna vyšetření v pořádku :wink:
A ostatním snažilkám(čekatelkám) samé testíky s //

Mějte se fajn.Snad už tu bude brzo jaro 8) :wink: Zuzi+2mimi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
723
21.2.06 12:15

Holky, díky za povzbuzení! Já vím, že to byl jen hloupý sen!

Míšo , AMC = amniocentéza, tj odběr plodový vody.

Teď za mnou byla mamka, jestli nechci přijít na oběd - dělala šunkofleky a má toho prý nějak moc. To je jasný, že jdu! Zrovna jsem dumala nad tím,co si půjdu ukuchtit. Tak já letím, aby si to třeba nerozmyslela!!!! :lol: :wink:

http://bd.lilypie.com/vCWhp1/.png

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1028
21.2.06 12:29

Ahoj holky!!No vas tu dneska je :) :) :)
Tak cekam na ty kila :lol: :lol: :lol:
No a co se tyce te cestiny,me by urcite rekli jestli jsem vubec byla na skole, :lol: :lol:ja vlastne aktivne nepsala az do te doby s vami :?
HELLI!Tak to je teda sila s Wel,vyrazilo mi to dech.Budu ji drzet pesticky,at se brzy uzdravi.
Vcera jsem byla v lekarne koupila jsem si vitaminy pro planovani tehotenstvi,no kdyz jsem si precetla letacek,tak bych je vubec nemela brat :roll:ale neda se nic delat,nejak ty vitaminy musim dostat :roll:
Uz si pripadam jak v tom filmu Sexmise;vem si prasek!! :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
938
21.2.06 13:06

Lovely a co kdyby sis prisla? :) vis my tlustosi jsme desne lini! :)
a zrovna jsem zbastila zemlovku, takze uz se asi ani nehnu!
Helli, a tam je nebezpeci? tak snad vi co delaji!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2446
21.2.06 13:11

Ahoj holky,Míšo,díky za přáníčko. :lol: Dnes jsem se konečně něco dozvěděla z tý pojišťovny :twisted: ,tak si představte,že prý Meda na Bulovce prý nemá s pojišťovnou nasmlouvané ty čísla diagnoz ,který mi mají proplatit a budou volat dr..Pak mi budou volat jak to dopadlo :roll: .No je to vůbec MOŽNÝ :?: :?: :?: .Já mám , ale pech :evil: .No,ale jedna pozitivní zpráva je , že mojí žádost už mají na stole :P .Prý nemám mít strach,že se to vzřeší :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
938
21.2.06 13:14

neni zac :)
a neresi to uz nejak dlouho? :(
no, dockej casu… o to pak bude lepsi vysledek!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2446
21.2.06 13:15

Jo a lovely ,kdyby to tak šlo,dala bych ti pár kilo navíc moooooc ráda :P .Jinak jsem už na prášky , těhotná kamarádka-navíc neplánovaně a nečekaně,to je teda spravedlnost :! No , co , můžu si za to sama , co :?: Tak co se teď lituju :( :? :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
938
21.2.06 13:16

jak si za to muzes sama?????

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová