Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
No vidis,na to jsem zapomela ![]()
Za co jdu?Za nic,ja mam praci s organizaci ![]()
Ted jsem cetla zpravy,ja bydlim u jezera a na druhe strane nasli nemocnou kacenu
Tak jsem zrovna me dceri zakazala prochazky u jezera
Reo, moc, moc držím palce a doufám, že se nám v pondělí budeš chlubit pozitivním výsledkem
Já vím, to čekání je hrozné, ale vydrž!!!
2 hodiny denně cestovat, to je hodně, navíc s přestupem, já to mám z bytu do kanceláře tak 35 min. Ráno si v metru vždy sednu, protože jezdím z konečné a odpo většinou taky. Teď mi není trapné sedět a příp. těch 17 min ve stoje vydržím. Zatím mě to nezmáhá.
Lovely, opatrnosti neni nikdy dost!
a jak vlastne mas starou dceru? urcite jsi to tu uz psala…
Ahoj holky,posílám páteční pozdrav
,koukám , že je nás tu dnes víc,jen tak dál
,vítám mezi námí nové holčiny,které nám určitě obnoví naší naději ,že všechno jde , když se chce
,jen ta trpělivost. No u mě zatím nic novýho ,ale musím říct , že jsem ani nečekala,že mi dr. do pátku zavolá
No , tak začneme z dalším týdnem další naději v očekávání , že užžžžž
![]()
Ahoj Holky,
Helli,to je fajn že máš vše v pořádku a kvůli váze se vůbec netrap ![]()
Já jsem ženská sestra a stejně jsem se nechalala na začátku zvyklat řečma o mém malém břichu
A je to hloupost!Každý nemusí přibrat 20-30kg,ale je důležité jak se cítíš a jak prospívají mimča
Mě můj manžel chválí jaká jsem pěkná těhulka
Zatím mám ve 21tt. 5kg navrh a mimča rostou jak z vody.Obvod pasu už mám o 27cm větší než na začátku,takže mi už nepřipadá že mám malé bříško.Ale taky vím,že to ještě hodně poroste-někam se vejít musí!Ale mi přitom nemusíme být jak „mišelinky“.Takže tyto řeči ignoruj a buď v pohodě
Z vlastní zkušenosti ti můžu slíbit,že alespoň pupík ti po 20tt. začne růst den ode dne ![]()
Mio,pokud se opravdu potvrdí,že čekáš po IVF dvojčátka tak počítej s tím že tě nechají na PN.A určitě bys neměla moc protestovat,protože je to o dost náročnější těhu než s jedním mimčem
Mohla by sis to pak vyčítat.
Můžeš být relativně v pohodě,ale můžou nastat i komplikace.Mně na začátku taky nic nebylo,ale v 9tt.jsem poprvé krvácela a to se opakovalo ještě ve 12tt a v 17tt.Pokaždé to byla dost záhada,jediné co mi zjistili byla níže uložená placenta od 1.mimča
A naposledy mi hrozila nemocnice
a tak jsem se vykašlala na nakupování,uklízení apod.Vše zvládá manžel a já jsem moc ráda že nemusím ležet další 4měsíce na rizik.oddělení
Člověk si pak stanoví úplně jiné priority a je rád,že nepotratí nebo předčasně neporodí
Přinejmenším budeš brzy o dost unavenější a to dojíždění + stres taky nic moc kombinace!Nejspíš jste mimčo hodně chtěli(a prošli jste si i IVF),tak teď by sis to měla hýčkat a na práci se vykašlat ![]()
Všem těhulkám a snažilkám přeju hezký víkend,tady v Praze svítí krásně sluníčko ![]()
Mějte se krásně.Pa Zuzi
ahojky všehcny ( čekatelky i těhulky), chtěla jsme se zeptat, mate-li nové informace o Welli, jak se ji daří…
A děkuji za podporu, jsme z toho nejak mimo - je toho v posledni době moc. jJsem stara / teda ja se tak necitim, ale pojištovna mne tak za chvli bude klasifikovat a nic mi neproplati/, čas mne tlačí, vždy když nejvíc potřebuji aby manžel byl doma, tak do toho přijde něco neodkladného a on musí odjet a já mam někdy strach, že mi čas běží pod rukama. Stejně vam dlužim par řádku o sobě.. dlouho jsme hledala, než jsme našla toho pravého, pak se nám dlouho nedařilo mimi a nakonec se zjistilol že jinak než IVFa ICSI to nepujde. Nikomu jsme to neřekli,– nesnáším litování ani dotazy tak co atd.. a tak to nikdo v příbuzenstvu neví. ted mám za sebou 2× KET a rozdělané druhé IVF- jenže zdá se že budou jen dvě vajíčka ( minule jich bylo asi 15 a po ICSI se nakonec vydařilo 5 embriek- a z toho jedno mimco!) a ja mam hruzu z toho, ze z toho ted nic nevyjde. Vim spatne mysleni, clovek by mel byt pozitivní, jenze vychazeje ze zkusenosti je to realitvne dost pravdepodobne, ze… A navic vek a touha byt doma a pritom clovek beha do prace, protoze nema penize na to aby byl doma..nekdy se citim chycena v pasti - mam krasne mimi, ale nemuzu byt s nim doma, protze nemame dost penez a abych si mohla dovolit finacne druhe, musela jsme jit do prace a verila jsme, ze se to brzy podari, abych mohla byt na rizikovem( coz da vice penez nez rodicovsky za 3600) a uzivat si mimina a tesit se na druhe. jenze kdyz se druhe nepodari, neuzila jsmesi ani toho prvniho…
prominte mam dnes velky splin, jsme unavena a tak vubec…Uz aby bylo jaro
priste bude lip, omlouvam se a preji hezky den. Dik
Ahoj sutko,všichni máme obavu z něčeho , tak neboj ,chce to být hluvně v klídku
,vím , že se to říká ,taky jsem jak na špagátku.Proč jsi si neužila prvního mimča
.Tak to já jo ,já si užila všech
Jinak mám taky dnes trochu nervíky,byla jsem u kamarádky a ta mi povídá…a co když se to nepovede
,do této doby jsem si to nějak nepřipouštěla , ale jsem z toho trochu zdrchaná-hnus
lena
Jo a já jsem taky na neschopnosti , skončila mi smlouva na dobu určitou a tak marodím ,doktorce jsem řekla , že jdeme na IVF,ale nějak se to protáhlo…a tak co se týče tohodle , tak mě taky tlačí čas a to ti na klidu nepřidá , vím .A taky pořád někde něco vysvětlovat a oddalovat
![]()
No holkyyyy,já jsem tady snad sama
.No jo pátek tak se mějte zatím pádím ,přijde mi mužíček tak mu jdu přichystat něco k snědku
,musím si ho teď hýčkat
![]()
Ahoj holky,
koukám, že tu dnes ještě nikdo nebyl. ![]()
Lovely , děkuji za přáníčko těch vysněných a vytoužených //. Snažíme se už čtvrtý rok. Držím Ti pěstičky, ať i ta Tvoje 2. IVF výjde
Oslava kulatých narozenin Tě určitě uvolní od té hrozné nervozity, tak si to užij!
Miso , moc děkuji a oslavy si taky pořádně vychutnej! I já Tobě budu držet pěstičky, ať Ti příští pokus určitě výjde
Pokusím se tu smůlu protrhnout, zatím jsem MS ještě nedostala!!!
Mio, i Tobě děkuji za podporu, to čekání je hrozné, ale do pondělka už to vydržím
Jinak budu na Tebe myslet, aby UTZ 8.3. dopadnul na jedničku.
Sutko , doufám, že Tě ta depka už opustila
Úplně Tě chápu, prožívám si nyní taky už 2. IVF a celou dobu jsem měla tendenci vidět to tak, že se stejně zase nepodaří jako minule !! Ale je fakt, že minule už se mi touhle dobou spustila MS. Jinak Ti moc závidím, že už jednoho vlastního prcka doma máš. Mně při tomto pokusu den před ET, řekli, že z toho nic nebude, že embryjka jsou pomalá a celkově se vyvíjejí abnormálně, že to vypadá na genetickou vadu a protože je to už podruhé, tak IVF asi pro nás nebude řešením a děti mít nikdy společně nebudeme moci. Po tomto sdělení se mi úplně zhroutil svět a dala bych všechno aspoň za jedno vlastní miminko! Už jsem studovala podmínky adopce a v tom mi na druhý den zavolali sami z CARu, že mám přijít na ET, že Ti naši drobinci to všechno dohnali
Takže hlavu vzhůru, zázraky se dějí, chce to jenom věřit ![]()
Juj to jsem se rozepsala, mějte se pěkně
Rea
Ahoj holky,
konečně jsem se dostala k počítači. Pročítala jsem si zpětně stránky, protože jsem se sem dlouho nedostala a taky jsem čubrněla. Já jsem si taky myslela, že KET patří k IVF cyklu co se týče financí. Kolik teda stojí KET pokud ho nehradí z části pojišťovna?
Včera jsem byla na UTZ - 10.DC přípravy na KET a prý mám dost malou dělohu. 5,5 cm, tak mi zvýšili dávku. Užívám teď 4× denně Estrimax a co 4. den náplast Estrahexal a kys. listovou. V pondělí jedu znovu na UTZ. Tak uvidím jestli to bude lepší. Nevím, teď si říkám, že to asi není zas tak úplně jedno jestli jdete na KET hned další cyklus. Ale doktor říkal, že je. Tak nevím, myslela jsem, že jako doktor ví, co je nejlepší. No uvidíme. Pokud se teď pořádně nenachystám, tak si dám chvíli oddech a půjdem si pro ty naše zamrzlíky o něco pozdějc. Připadám si už strašně zhuntovaná.
Zatím pa
Ahoj holky,
chtěla bych se prosím zeptat, jestli se někomu stalo, že se embryjka moc pomalu dělila? Nevíte čím to může být a mám si je nechat vložit? Moc děkuji. Leona
Ahoj Leico,
taky mi při 1. IVF zůstalo jen jedno pomalé embryjko. K ET došlo až čtvrtý den, kdy mělo být již morulou, ale místo toho mělo jenom 10 buněk. V CAR mi řekli, že šance je minimální, ale někdy i oni jsou prý překvapeni, jak pěkně se takové pomalé embryjko chytí, že mi ho nakonec zavedli. Rozhodnutí udělali oni. Když jsem se ptala, čím to je, že se dělí pomalu, řekli mi, že pravděpodobně vajíčko nebylo dost zralé. První IVF jsem měla totiž s minimální stimulací, jen po Clomhexalu.
Držím Ti palce, ať všechno dobře dopadne!!!
Rea