Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Já jsem denně u mamky u domu s bazénem…uvnitř domu je chladná plovoucí podlaha..no úleva pro mně i pejska
..
Holky taky máte některá vypatlaný sousedy?Vážně uvažuji o prodeji bytu,koupi domku a hlavně zmizení odsud.Ty naschvály mi nějak vůbec nejdou snášet..je to asi 14dní,kdy na nás soused vylít,že děláme bordel(kolem 20hod manžel musel vyvrtat 4 ďoury do zdi)…on sám si pouští rádio tak nahlas,že to slyší celá bytovka,..no a tak mu povídám slušně a v klidu..vždyť tady celé dny nejsme,tak to 5minut vydržíte a ujelo mi..a nakonec,my tady posloucháme ty vaše hity denně
…já cholerik měla držet pusu..vždycky když mě teď vidí..tak to dá šíleně nahlas…ale to je jen zlomek toho,co tady prožíváme…nevadí mi ta hudba,vadí mi to,že jsme slušní lidé,kteří vychází s každým a snaží se být v poho…a někdo nás jen ze závisti prostě nebere
Pak je mi to líto,protože každý člověk má šanci se nějak uplatnit..a když se někomu daří,tak to je koryto pro ty zatrpklé a pomstychtivé pomlouvače.
Tohle fakt bez slz nezvládám
holky, ted vyrazime do centra… takze jeste vydrzte!
ozvu se!
Miso , tak moc drzim palecky a ostatni zdravim - holky, nebyl by zase seznamek???
Well, pozdravuj Hellia ze na nic moooc myslime.
ja bych tak strasne spala a v praci to nejde- uz se tesim, na tu neschopenku. Berusky jdu zas makat, zatim se mejte a uzivejte s i prijemneho pocasi
Ahoj holky,
včera jsem si vás dočetla, takže mám přehled
![]()
ale už jsem neměla čas odepsat. ![]()
Napřed SUPER GRATULACE VŠEM NOVÝM A POTVRZENÝM TĚHULKÁM
To je super, LOVELY , že to tak krásně dopadlo a jsi pro mě ten správný případ, že prostě zázraky se dějí i bez IVF
![]()
ŠMOULAN , tebe moc obdivuji a tvoje rozhodnutí schvaluji, já bych to udělala přesně tak jako ty, jsi velká bojovnice, odvážná.
![]()
MÍŠO , tobě speciálně držím pěsti, a kvůli tobě především jsem dneska on-line na netu a očekávám pozitivní zprávičku
![]()
OSTATNÍ , moc zdravím, jste skvělé bojovnice..těhulky v těch vedrech si užijí své..my netěhulky aspoň můžeme večer sedět u vínečka, lépe se pak spí
![]()
Teď ke mě: včera jsem byla v CAR na kontrole po KETu, další IVF možné v září, nabízí nám preimplantační diagnostiku embryí, ale abych pravdu řekla, zatím o tom nic nevím ani nemám sílu hledat na netu info, nějak je mi to jedno. Chci si hlavně odpočinout. A další zpráva, „velká hrdinka a bojovnice DARIA" byla včera u psycholožky. Budu k ní docházet přes prázdniny, ještě nevím, co mě čeká, ale musím se dát psychicky do pořádku a zase začít žít. Můj manžel z té psycholožky moc nadšený není, ale já vím, že je to pro mě to co právě teď potřebuji.
Holky, mějte fajn den, budu ještě určitě nakukovat!!! [barva=#444444][/barva]
Ahojky holčiny!
Dari , s tou psycholožkou ti to schvaluju. Taky už nějakou dobu o tom uvažuju, mám pocit, že to fakt nezvládám a nemůžu to ani nikomu říct, protože nikdo netuší, že se nám „to“ nedaří. Ale nějak se k tomu nemůžu odhodlat, asi nemám odvahu. Opravdu ti fandím a doufám, že ti pomůže. Když tak budeš své poznatky od ní praktikovat na mě
.
P.S. Nemám nervy jen z toho, ráda bych taky odstranila některé své vlastnosti, které na sobě nenávidím, ale nedokážu se toho zbavit.
Miško , tak už nám napiš, že jsi „v tom“! Mě už bolí všechny palečky, které ti tak poctivě držím!!!
![]()
Dari já ti naprosto schvaluji že se se sebou snažíš něco udělat..a myslím si,že je to strašně důležité..já jsem se po tom neúspěchu(3×IUI,1×IVF) šíleně naštvala a zařekla se,že mímo teda nechci.Ale fakt jsem o tom byla přesvědčená..že chci maličko zhubnout,hlavně jet na dovču,…a užívat si.Úplně jsem to hodila za hlavu a byla utvrzená v tom,že když se mi jóóó bude chtít,tak že se o mimi začneme snažit na konci prázdnin!I teď mi kolikrát dělá potíž se s tím těhu zapřením vyrovnat..bylo to hodně silný,a tak si kolikrát říkám…vždyť já jsem vážně nechtěla
.Dělej všechno z čeho máš pocit,že je správné a že ti to prospěje.Mně moc pomáhal pocit,že pro to něco dělám.To snažení je vážně šílený nápor na psychiku…mám hodně velký problém s tím,aby mi při pomyšlení na to,čím jsme prošli,nenaskákala husí kůže a abych nezačala bulet.To se člověk nelituje,to vážně nebylo nic snadného.. tak všem holčinkám-snažilkám moc držím pěstičky,vžívám se do jejich situace a strašně moc si přeji,aby tohle jejich trápení brzy přešlo a mohly se radovat z mimísků. ![]()
Mil8 Darjo, jsi fakt uzasna ze jsi se dokopala k psycholozce, take jsem o tom kolikrat uvazoval, lec neucinila. Navic je podstatne, aby Ti „sedela“- jsi opravdu rozumna a moc Te obdivuji. Drzim palce a myslim, ze na to jdes velmi dobre. Budu na tebe vzpominat, i kdyz nebudu na netu (jak ten abstak vydrzim si nedovedu predstavit).
Ad preimplantacni diagnostika embryii - nevim jestli je to , co si pod tim predstavuji, ale nedavno jsme nekde cetla clanek, ze jsou nove metody, jak zjistit, ktere embryjko ma nejvetsi sanci na uchyceni ( bylo to vedecke a nekterym neco chybeo a to bylo to, co zpusobilo, ze se v deloze neuchytila a kdyz se vybrala ta dobra, tak uspesnost vzrostla snad temer na 70%)
Taky jsem cetla minuly tyden clanek o tom, jak byl kongres v Praze o metodach IVF( ci reprodukcni medicina, nebo tak nejak) a jak byl svet udiven, jakyvh uzasnychvysledku dosahujeme…
Takze pokud ti neco takoveho nabizeji, asi by to zas mohlo zvysit sanci uspechu
V kazdem pripade Tobe i ostatnim drzim moc palce. Sutka
Holčinky moje zlaté
![]()
Děkuji za schválení psycholožky
manžílek se tvářil všelijak, jako bych snad byla blázen, i když občas teda jsem - přiznávám
![]()
Ta Míša nás teda napíná…
Tak jdu zase pracovat ![]()
Daria
Ahoj holčinky!
Dario , pro mě jsi pořád ta „velká hrdinka a bojovnice“, myslím, že sis toho vytrpěla dost a jít k psychologovi vyžaduje taky dost síly a odvahy. Mě to napadlo mockrát, ale vždycky jsem se zavřela do sebe a trpěla… Vlastně tě tak trošku i obdivuju!
Holky, manža včera přišel s tím, že vlastně máme takové „výročí“, trošku jsem vyvalila oči, co mi uniklo, proběhly mi hlavou všechny možný datumy - narozeniny, svatba… no a pak z něj vypadlo, že je to přesně 5 let, co jsme se poprvé začali snažit o miminko. No to mě teda dostal, tak jsme si pobrečeli - teda spíš já, zavzpomínali na všechny ty patálie… padla na mě nějaká „šťastno-chmurná“ nálada a drží se mě doteď. Holky, ještě že vás tu mám, představa, že bych neměla net a neznala vás…
No, tak teď se oficiálně přidávám do klubu (nevím už, kdo ho tu založil
): Pojď, Brendne, popovídáme si…
![]()
Míšo , no tak coooooooo? ![]()
Barbanku , to jšem byla plošim ja, s tím Brendnem ![]()
(Jenom už nevím, zda to byla ještě Perla, nebo už Perlaa
)
Já ten svůj metřík asi zruším, kdo se má na to koukat. Ještě více než týden je do mrchy! Ach jo, to vůbec neutíká … ![]()
Jo, ta preimplantační diagnostika (mám to dobře napsaný?
) - když má embryjko cca 4-6 buněk, tak z něj jednu buňku „vycucnou“, embryjku to v žádném případě neublíží, tu buňku prozkoumají na všechno možný, jako počet různých chromozomů a tak, dokonce jde poznat, jestli to bude kluk nebo holka, právě podle toho počtu. No a pak zavádějí jen ty „dobrý“ embryjka. Strašně se tím zvedá úspěšnost, ale ne všechna centra tohle provádějí.
Perlo , buď mým Dylanem…
a abysme v tom neměli chaos - až nebudem vědět kudy kam, tak ti prostě budem říkat PPeerrlloo!
![]()
Barbanku , tak jo, jenom si budu muset ještě vyrobit a připevnit pindíka, abych byl věrohodnější. Hele, co kdybych raději byla třeba Brenda, nevím nevím, jak by toho pindíka přijal můj chlap
![]()
Jo, a s tím jménem to je super nápad, kdo ví, kolikrát se ještě budu registrovat a kolik zdvojených písmenek mi přibyde
![]()