Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky sluníčka!
Dneska jsem si pořádně mákla, nevím co mě to popadlo, dala jsem se do detailního úklidu kuchyně
. Dělala jsem několik hodin a nemám ještě ani půlku toho, co jsem měla v plánu. Tak nevím, jestli jsem vážně tak pomalá, nebo co
. Je to hrůza, čištění odsávače od zaschlé mastnoty, sporák, trouba… no fůůůj, už toho mám fakt plné kecky. To jsem si na to vybrala opravdu super den, to vedro
!!!
Míšo , takže jsme tady dva strašpytlíci? Ale já jsem určitě větší
!
Tynko , já taky doufám, že po IVF mám větší šanci než po IUI. A zvlášť teď, když si to mé tělíčko od všeho 2 měsíce odpočinulo…
A děkuji za držení palečků! A co se týká toho, že musím věřit - no já se snažím, ale ono to není vždycky tak jednoduché… ![]()
PERLI AHOJ.
JAK SE MAS?TO TE OBDIVUJI,ZE VUBEC DOKAZES NECO DELAT V TOM VEDRU TO JSI FAKT DOBRA!!TO ME NIC NEBAVI DELAT JEN BYCH BYLA DOMA NEBO U VODY.A JAK SE CITIS NA ZITREK??
No já jsem se právě taky dlouho k ničemu nemohla dokopat, tak to taky u nás doma vypadá. No a dneska po obědě mě to chytlo, tak jsem jela, dokud mě to zase nepustilo
.
Já nevím proč, já se zítřka bojím. Jsem nervózní, jestli mi ta hloupá cysta z minulé kontroly už zmizla, a taky jsem hrozně zvědavá, co se zítra dozvím.
A jak se máš ty? Teď tě nějakou dobu asi žádná kontrola nečeká, takže zatím v poho, ne? ![]()
PERLI VUBEC SE TE CYSTY NEBOJ URCITE TAM NEBUDE.
PRED ROKEM JSEM CHODILA K JEDNOMU GYNOKOLOVI,KTERY JE VELMI ZNAMY V OSTRAVE(ASI OD 15LET K NEMU CHODIM),POSLAL ME NA OPERACI MYOMU A TAM MI JINY PRIMAR REKL,ZE NEMUZU MIT DETI PRIROZENOU CESTOU.TAKZE TEN MUJ GYNDAR TAM SE ZA MNOU ANI NENAMAHAL PRIJIT A NECO RICT(A TO ME TAM OPEROVAL).PAK JSEM SLA NA KONTROLU K TOMU MEMU GYNDARI A REKLA JSEM MU CO MI REKL PRIMAR A ON NA TO,ZE TO NENI VYLOUCENE,ALE ZE TO MAME ZKOUSET(VUBEC SE NEPODIVAL DO ZAPISU A ANI JE JESTE NEMEL V POCITACI).ASI ZA TRI MESICE JSEM ZACALA KRVACET TAK JSEM MU VOLALA A ON NA TO JESTLI NEJSEM TEHU A ZE MAM PRIJIT A NA TO MI ZJISTAL 2 CYSTY VELKE 10CM TAK ME HNED ZA 2DNY CHTEL POSLAT NA NOVOU OPERACI,TO JSEM MU REKLA,ZE NIKAM NEJDU,ZE MAM SOTVA ZA SEBOU JEDNU OPERACI A JA SAMA MU REKLA,ZE SI POCKAM NA MENSES A UVIDIME NACOZ ON MI REKL,ZE MI DAVA 10%,ZE TO PRASKNE.NO A PO MENZES JSEM SLA NA KO A CYSTY NIKDE A HNED JSEM ZMENILA DOKTORA ZA TOHO PRIMARE,KTERY MIMOCHODEM DELA INSEMINACE VE FERTIMEDU.A TO JSEM UZ BYLA JEDNOU NA OPERACI V MYCH 17NACTINACH KDY MI TA CYSTA PRASKLA.TIM TI CHCI RICT,ZE JA TRPIM CYSTAMI VELMI CASTO A TAK JAK SE RYCHLE OBJEVI TAK I RYCHLE ZMIZI.VUBEC SE TOHO NEBOJ.TED JAK JSEM BYLA VE FERTIMEDU TAK MI TAM NASEL ZASE 2 CYSTY,ALE RIKAL ,ZE ZMIZI A VUBEC SI S TIM NEDELAL HLAVU.
FUJJ TO JSEM SE ALE ROZEPSALA TAK PREDEM SE OMLOUVAM ZA CHYBY.
Ja jdu na kontrolu a pro prasky 4.8.to je patek.Uz se i tesim,zase se to popohne o kousek dal. Ja uz to mimi fakt chci!!! ![]()
Marci, díky za uklidnění
. Já jsem ještě nikdy cystu neměla, tak mě to tehdy hrozně překvapilo. No a jako ze všeho neznámého jsem z toho měla strach
. No jo, to jsem celá já.
Jak se ten primář jmenuje? Není to MUDr. Vodička?
Jmenuje se Holub.Ordinaci ma v Havirove a operuje v bohumine a pak jeste dela ty inseminace.Nechapu jak to muze vsechno stihat.Tam maji super pristup k pacientkam a je to mala nemocnice.Ja mam radsi mensi nez vetsi,v tech malych maji na tebe vetsi cas.
A ty jsi mluvila zatim jen se Sobkem nebo jeste s nekym jinym??
Já jsem tam za ten rok „prošla rukama“ snad všech doktorů, co ve Fertimedu mají. Nejčastěji jsem byla u MUDr. Vodičky, u MUDr. Holuba asi jenom 2×, možná 3×. O IVF jsem mluvila jenom se Sobkem, pak jsem byla v červnu na kontrole před IVF u Vodičky a ten mi právě zjistil tu cystu a s ním jsem se domluvila, že to o měsíc odložíme a uvidíme, jestli se ztratí sama. Víc jsem se s ním už o tom nebavila. Jsem docela zvědavá, ke komu půjdu zítra.
Doteď jsem nepochopila, jak to tam chodí. Ze začátku jsem byla docela vykulená, že nechodím jen k jednomu, ale že pokaždé k někomu jinému. Ale už jsem si zvykla, teď už je mi to docela jedno. Akorát u Sobka ml. se cítím divně. Když on je takový mlaďounký
.
To ani nevim,ze tam ma syna.Kdyz jsem byla u Sobka stareho poprve tak mi pripadal takovy divny pavouk.Mluvil nejak divne a rekl,ze 1 nebo2deti spichneme u nej atd.Takove zvlastni reci na prvni setkani.
Ja tam byla zatim jen 2krat a uz si za 2tydny jedu pro leky.Ja jim strasne verim tak doufam,ze nam to vyjde
.
tak ja uz pro dnesek koncim,jdu koukat na zpravy.
Zitra budu drzet moc palecky a vse hlas.To tu budes asi az k veceru ze??
tak zatim pa ![]()
Marci, já jim taky věřím. Sobek st. mi taky napoprvé připadala jako takový podivín, ale asi bude hodně chytrý
. Při naší první schůzce, kdy jsme se seznamovali a kdy jsem mu říkala, že se snažíme už dva roky, nám začal vykládat, jak jsou děti hrozně drahé, kolik stojí kočárek apod. Zkoušel to na nás, ale my se nedali! Řekli jsme, že vážně mimi hrozně chceme a on nám HO slíbil (nebo on nám JE slíbil?).
No nic, musím si jít ještě zacvičit
. Marci, měj se moc krásně, zítra se tu určitě objevím, abych ti mohla dopodrobna vylíčit, co jsem se dozvěděla
.
Tak papa zítra!!!
http://www.sirmi.ic.cz/smajl/58.gif
Ahoj holčinky,
všechny vás moc a moc zdravím a mysím na vás
Měla jsem těď dost fofr v práci a doma nám nefunguje ADSL internet, a tak bojkotuju Eurotel … ale dnes už jsem to nevydržela …
![]()
Minulý týden jsme byli na konrole a taky na genetice a všem prckům se daří dobře a rostou jak mají! Zase nás přemlouvali na redukci, ale my toho nejsme schopní, když jsou všichni Šmoulíci zdraví … rozpočítadlo ententýky dva špalíky teda na svých dětech aplikovat nenecháme
Redukci sice neodsuzuju, ale schopná jí nejsem, ani můj drahý. Tak dlouho jsme na mimi čekali a teď bysme měli jeden život zmařit, to nejde!
Už se mi trochu zvětšuje pupík a tak jsem udělala razii do obchodů s těhu oblečením … Kde nakupujete? Já jsem našla jen C&A …
Doufám, že se máte všechny dobře a bojujete!!! Papa
![]()
Ahojky po ránu. Moc vás zdravím. Šmoulánku, jsem ráda, že jste všichni v pohodě. Pokud je vše v pořádku a pokud redukci nechceš, tak si na tom trvej, ono to půjde. Budeš to mít asi těžší než s jedním či dvěma, ale bude to jistě v pohodě.
Já tě za to obdivuju, já bych trojčata asi nemohla, ale to si říkám teď, když v té situaci nejsem. Kdoví, jak bych na to nahlížela, kdybych se měla rozhodnout sama…
Jinak Perlo (nebo kdo jste psal o cystách) - neboj se. Já celý život měla problémy s dostáváním měsíčků. Pak mi dali antikoncepci a po vysazení jsem je dostávala a když jsem nedostala, tak si myslel, že jsem v tom, ale nebyla a pak už jsem to zase nikdy nedostala bez injekce. No a když se začal (víceméně na můj popud) víc zajímat proč????!!!, tak mi zjistil tak ob cyklus cystu na 1 nebo obou vaječnících. Vždy mi dali injekci na vyvolání menstr. a cysta s ní odešla. Nikdy to nechctěli operovat… No a teprv v CAR mi dr řekl, že mám polycystické vaječníky… Vždy ty cysty docela bolely, pak už jsem přesně věděla, že tam zase je. No ale vždy s měsíčkama odešly.