Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj Lilíku ,no ,na chalupě jsme průběžně pořád ,jen si vždycky odskočím,ale tam je o mnoho líp,než v paneláku,dneska je zase hnusný dusno a o včerejšku nemluvím ![]()
Jo jo, strach je náš největší nepřítel
!
Jituš, prosím, co je hyperstimulák
?
Perlo ,hyperstymulák ,jestli ti můžu odpovědět já ,je hodně zvětšené vaječníky a hodně vody v břiše,pěkně to bolí a hrozí i prasknutí vaječníků,já měla střední formu ,zkučela jsem jak pes a ještě teď mám ty vaječníky zvětšený a na nich cysty po zákroku ![]()
hyperstimulační syndrom
přestymulují vaječníky a ty moc vyrostou a někdy kvůli tomu neprovedou transfer.........ale neboj,stává se to jen málo,důležité je hodně pít
Holky, děkuji za vysvětlení
, to víte, já jsem v tomhle nováček! A zase další důvod ke strachu
. Když jsem brávala Clomhexal, paní doktorka mi jednou řekla, že je až překvapená, jak na to moje tělo dobře reaguje, že jsem měla po tom nějak hodně foliklu. Znamená to tedy, že je riziko toho hyperstimuláku u mě vyšší? Nebo je to totálně něco jiného? Já si teď fakt připadám hloupě, že se takhle ptám
.
A Jituš, říkáš hodně pít? Tak to asi vypiju cisternu
.
ono to není dané snad ničím........jen když už ho máš tak to chce hodně pít,tak já pila a pila a jestli mě chtěl dohnat,tak neměl šanci.......a hlavně když mě po odběru bolely vaječníky
![]()
to zvládneš neboj se nic
![]()
Perlo,mě dr. říkal ,že jsou tři faktory ,které tomu přispívají a to hodně velká štíhlost,věk tzn.,že čím mladší ,tím větší šance ho mít a polycystycké vaječníky
,zá:,–(ně si z toho nic nedělej ,protože já třeba nesplňuji ani jeden bod ![]()
A s tím pitím je to pravda ,musíš moc moc pít a papat mléčné výrobky ,aby jsi ho vyhnala z těla ven
,někdy ,ale musíš do špitálu na rozehnání kapačkama a odsávání vody z těla
,ale neboj ,je to celkem vzácný ![]()
A měly jste některá injekce do svalu? Včera mě Marci trošku vystrašila, že prý ty pojišťovnou hrazené nejsou pod kůži ale do svalu a že to prý bolí. Je to pravda, máte s tím někdo zkušenost?
Perlo,to nevím,já měla do břicha ,i když prý i do svalu
,jak je to teď s pojišťovnami nevím,já už přeci jenom měla schváleno v únoru ![]()
NEEEEEE,neboj to dobře dopadne
,jak říkám,má ho málokdo
,já jsem asi měla smůlu už po odběru mi bylo moc zle ,velký břicho , až nenormálně
,strašně vysoký tlak 160 na 135 ,takže asi náznak tam byl ,ale jak říkám ,já to prozkučela doma ,lezla jsem jak pes a myslela ,že to tak má být ,až později jsem se dozvěděla ,že jsem ho měla ![]()
Ale neboj ,ty ho mít určitě nebudeš ![]()
perlo - ja mela Menopur do svalu a dalo se to v pohode prezit. Tak neboj, to vydrzis. A pak jsem si pichala jeste jedny do bricha a ty stipaly o dost vic. Do toho svalu jsem to ani moc necitila…neboj ![]()
Leni, teď si to žehlíš, co?
![]()
No to jsem zvědavá, kdo mi ty injekce bude píchat, fakt nevím, jestli se na to vzmůžu
. Musím už přestat na to myslet.
Musíte už mít ze mě srandu, já jsem fakt ZE VŠEHO NEZNÁMÉHO táák vyděšená
. Už aby se začalo něco dít, takhle mám čas na přemýšlení a tak to dopadá
. No ještě cca dva týdny a pak už to pojede
.
Perlo,chápu tě ,taky mám strach ,teď zrovna mám jít na amnio , a přestože vím,že to nic není ,klepu se jak čokl ![]()
Já se vlastně zřejmě teď v pondělí dozvím co dostanu za léky. Jestli si mě teda nepozvou před MS ještě jednou (teď to bude 18.DC). Kolikrát jste tam byly před MS? A kdy jste dostaly léky?