Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nadi , u mě to bude premiéra, já ve stanu nespala ještě nikdy. Vždycky jsem se bála, ale po včerejšku jsem tááák nevyspaná, že jsem se rozhodla, že to zkusím. Manžílek mě přece ochrání! ![]()
A kéž bys měla pravdu s tím brzkým kojením a přebalováním! Je mi jasné, že to se taky nevyspím a bude to pro mě krize (já fakt potřebuju hodně spát, jinak jsem nepoužitelná), ale když já se na to tááák těším!!!
Dej za mě pusinku Nikolce, jdu mýt nádobí, které mi tu zbylo z oběda. Nějak se mi ještě nechtělo
.
Tak papa!!!
PERLAA:Prskám těhubacil jeden za druhým.Držím palečky ať ti to dopadne.Na kolikátý pokus jdeš?Ten stan ti závidím v noci je venku nádherně,já mám doma stále kolem 28 stupňů a jsem z toho docela hotová. ![]()
Perlo, co to maji strechari za pauzu? to je obed i s veceri? ![]()
Nicoleto, asi taky pujdem do dvou, i kdyz nekdo ma i jiny nazor, ale kdyby se to vyresilo samo tak fajn…
a chtela jsem se te zeptat, kdyz to druhe „odejde“ tak krvacis nebo se proste „rozplyne“?
Míšo,já to vůbec nepoznala,žádné špinění,krvácení nic…při kontrole mi jen dr řekl,že se samo vstřebalo.
MÍŠO:Ani já jsem to vůbec nezaregistrovala.Někdo,ale zašpiní je to jak u koho,každý to má jiný. ![]()
Ahojky,
Míšo, já osobně bych šla asi taky do redukce. I když by to bylo dost těžké rozhodnutí, ale asi bychom to s manželem nezvládli. V pondělí jdu do centra abych se dozvěděla jak a kdy budeme pokračovat s KET. Mám taky 3 embrijka a asi si tam nechám také dát všechny 3. Budu ráda pokud se mi ujme alespoň jedno.
![]()
Barbánku, četla jsem Tvůj příběh a jsi opravdu statečná. Něco podobného jsem slyšela i od mé kamarádky. Taky jí vyvolávali porod a bylo to dost podobné. Hlavně že i Ty i Tadeášek jste v pořádku. Fotečky jsou opravdu krásné.
![]()
To vedro je opravdu šílené. U nás na moravě je 37,5. Byli jsme s manžílkem nakupovat a bylo to dost šílené. Doma mám všechno zabedněné, okna otevírám jenom na té straně kde je chládek. Alespoň se to dá doma přežít.
Tak těhulky brzy Vaše řady rozšíříme. Nějak to cítím v kostech - příští měsíce budou hodně plodné.
![]()
Ahojky holky,
![]()
moc moc vás všechny moc zdravím a hlavně gratuluji čerstvým maminkám!!!!
At vám ti drobečči krásně a zdravě rostou
![]()
Já jsem se tu už dlouho neobjevila
, abych popravdě řekla, vůbec nevim, jestli mám jít na ten KET
Strašně jsem se na něj těšila a ted?
Fakt nevím, co se to se mnou stalo.....Ale asi to risknu a půjdu tam hned v srpnu. Asi za 3 dny mi má přijít menses tak se tam hned objednám.
Já si strašně moc přeji, aby to vyšlo ale vůbec nevim, co mám po ET dělat? Holky, co jste dělaly?Vím, že je to individuální, ale nechci nic zanedbat ![]()
Tak jsem se vás jen chtěla zeptat ![]()
Moc děkuji za vaši odpoved
a moc vás všem držim palce!!!!!!!!! ![]()
MILIL:Já nedělala vůbec nic,5 dní po ET jsem ležela a pak vše s mírou.Strašně důležité je aby jsi byla v klidu a věřila že to dopadne dobře.
Je to dost těžké,ale jde to.Držím palečky ať je nás víc. ![]()
Ahojky Týnko,
moc děkuji za Tvoji povzbudivou zprávičku
to jsem potřebovala slyšet a mám radost, že se vám to dovedlo.
Doufám, že na nás taky jednou snad dojde řada
![]()
Právě ta psychická pohoda bude nejhorší, já jsem hrozný nervák a vůbec nevim, jak to těch 14 dní přežiju do testu
![]()
Tak jsem se chtěla právě zeptat, jak jste to zvládly vy? ![]()
Chodily jste pak ven nebo jste byli pořád doma? Vím, že jsou to asi hloupé dotazy, ale vy jediný mě pochopíte a víte o čem mluvím
a jsem moc ráda, že vás mám
![]()
Přeji krásný večer. Ted už sem zas budu chodit častějc ![]()
Ahojky sluníčka! Holky, moc všechny zdravím!!!
Tak už mě zase ti barbaři střechaři vzbudili, tak se jdu na vás mrknout
!
Tynko , moc díky za těhubacil - doufám, že je móóóc nakažlivý
!!! Ptáš se na kolikátý poku jdu, no se mnou je to trochu složitější
. Ale když to vezmu po mém posledním těhunezdaru, tak vlastně na 4. pokus, ale ty 3 byli inseminace (po povinné pauzičce), teď mě čeká 1. IVF.
Míšo , ti naši střechaři mívají asi „horkopauzu“
. Asi to budu řešit tak, že jak kolem oběda odejdou, půjdu spát do té doby než zas kolem šesté přijdou
. No ale v tom vedru - no nevím, nemvím
.
Vladi , snad máš s těmi plodnými měsíci pravdu
!!!
Mili , pojď do toho v srpnu, ať je nás víc
. Nevím jestli sis všimla, ale máme i složenou heslo-básničku!!! A věřím, že se vyplní
!
Včera večer jsme měli v ložnici příšerných 32 stupňů! Manžel přišel domů, a když to zjistil, udělal super rozhodnutí: jedem pro ventilátor! No a tak jsme ještě včera večer jeli do Ostravy
.
Ahoj holky, tak dneska sem doma, tak snad tady někoho z vás chytnu on-line
Jinak vás moc zdravím!
Často na vás nakukuju a hltám ty vaše zprávičky. Jen mám pocit, že se mě to už tak nějak netýká
Něco se asi ve mně zlomilo a já nějak nic neřeším a nic mě nebere. Teda myslím nic o ivf. Sem ještě pořád naštvaná, že to nevyšlo a fakt se mi na další pokus vůbec nechce
Ale ty vaše příběhy mě zajímají a třeba taková Míša? Tak to je nádhera, ale sama nevím, jak bych se rozhodla!Míšo, určitě si to příroda sama urovná…uvidíš
No a Barbánek? tak to je taky krásny happyend ![]()
Sem ráda, že je léto a pořád máme co dělat, jezdíme se koupat a už za týden vyrážíme na dovču. Možná je to i tím, že nemám na nic čas a tak to neřeším. Jen se bojím, co bude na podzim, to už asi zase budu na mimi pomýšlet! A možná vyrazíme do centra i dřív
![]()
A co Lovely? dlouho se neukázala! Ani nevím, tam budou dvojčátka ![]()
Tak všechny moc zdravím i nováčky, Andri a všechny ostatní
![]()
Ahoj, zdravím - dnes je pod mrakem. Třeba to vydrží aspoň v nějakých snesitelných úrovních…Vždyť to vedro je děsný.
Jinak Pojo , ahoj po dlouhé době.
MiliL , fo KETu jasně jdi a neboj se. Po přenosu jsme měli nakázáno 1. tři dny ležet a nic nedelat, tak jsem ale stále neležela. Dělala jsem si jídlo, občas poseděla u netu, chodila na WC a mýt se, lehonce poklízela kuchyŇ… Ale polehávala jsem - byla jsem i dost unavená jěště jako „dojezd“ léků ke stimulaci. Potom jsem dalších 14do testu dělala jen lehčí práce. Mýt okna, žehlit, luxovat a podobně - co namáhá opakovaně břišní stěnu nám zakázali úplně. Po testu jsem zase přidala na intenzitě a teď dělám co „zvládnu“, ale všechno. Byla jsem doma, na neschopence, takže jsem měla klid a pohodu. Jinak psychika je taky důležitá, ale nemyslím, že je nutné jen a jen pozitivní myšlení - my se v době po transferu a před testem s manželem jednou děsně pohádali (jistě že kvůli miminku a věcem s tím spojeným), že jsem vzteky bulela venku na zápraží dveří asi 1/2hodiny než mě ten mráz v březnu zahnal dovnitř, kde jsem pokračovala v trudných myšlenkách, že tohle mi za to nestojí asi do půlnoci…A vůbec to nebyly hezké věci, co jsem řekla ani o kterých jsem přemýšlela…
Takže tak.
Přeju vám všem „srpnovkám“ a „dalším měsícům“ hodně zdaru.
Mám dnes hodně práce, tak se jdu na něco vrhnout ![]()
Ahoj holky ,vsechny vs moc zdravim. Ja uz jsem si uklidila a ted mam klid.
Milil - ja jsem po ET prvni 3 dni polehavala, ale nelezela jsem porad, normalne jsem varila, nedelala nic tezke, nic moc nazvedala, cetla, koukala na tv a tak. Potom uz jsem chodilai do obchodu, na prochazky a tak. Tak drzim palce at to vyjde
![]()