Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky!
Tak se po dlouhe dobe hlasim
,nejdriv nam nesel internet,po pekne bource nam neco vyhorelo a nez se na to prislo co a kde,tak jsem byla 14 dni bez netu.
Bohuzel jsem minuly tyden potratila,musela jsem vy:,–(it vsechny leky,protoze to moje telo uz nesneslo a dopadlo to takhle
![]()
Tak si vas rychle preletnu,abych byla aspon trochu v obraze co a jak
Zdravím při neděli!
Tak jak to vidím já:
Perli , narkozu určitě ANO , neboj, při porodu a těsně po něm budeš vypadat mnohem hůř ![]()
My jsme o IVF taky nikomu neříkali, jen mojí švagrový (mimochodem je super, ne jako ta od Perly) a tý to opravdu omylem ujelo, tak to ví část mé rodiny, ale všichni bydlí přes půl republiky, tak sem se to snad nedostane. Ne se všema máme dobré vztahy (no jo, rodina - znáte to…), někteří na mě koukají stylem „to je ta co nemůže mít děti…“. Neskutečně mě to mrzí a i ponižuje. Nic o tom neví, netuší, že problém není u mě ale u manžela, prostě „když byli na umělým, tak ONA je neplodná…“ Sice nemám důvod, ale opravdu se cítím taková méněcená… A hrozím se toho, že až se s některýma setkám, zeptají se „Tak co, nemá ten váš kluk 6 prstů a 2 hlavy?“ Je to fakt hrozný. Nedovedu si představit, že by se to rozkřiklo u nás v práci - firma o 200 ženských a 5ti chlapech, když nepočítám vedení. Tam jeden den řeknete, že jdete na běžnou prohlídku na gyndu a druhej den se vás šéfová zeptá, kdy to čekáte a čí to je, když prý to není manžela. Neskutečná drbárna! Prostě já jsem zastánce toho nic neříkat, co je komu do toho, ne?
No to jsem se rozepsala
a to jsem zdaleka nenapsala všechny důvody, proč to nechceme říkat… ale dost, teď z jiného soudku, abyste věděli co vás čeká: Holky, vylezlo sluníčko, tak jsem Tadíkovi vyprala, vyhodila na balkon 20 plen, udělala si kafe a šla relaxovat k formuli 1. Ne že bych jí milovala, ale manžel zabavil ovladač od TV. A najednou koukám, venku vítr jako kr…, chčije a chčije… Letím na balkon a pleny nejen že jsou mokřejší než když jsem je tam dávala, ale je na nich nějakej humus ze stromů… už jsou zase v pračce.
Tak a KONČÍM
![]()
Barbanku,ty uz mas miminko ![]()
TAK VAM MOC GRATULUJU A AT VAM ZDRAVICKO PREJE
![]()
Lovely !!!!
To je mi moc líto, kočičko drž se!!! Nevím ani co napsat (promiň), jen snad ať máš hodně síly na tu bolest…
Ahojky,
teda to je počasí,brrr.
všechny Vás po delší době zdravím.
Perli,teda Tobě už se to blíží viď? Prolístla jsem pár stránek a čtu,že uvažuješ o oděru bez narkozy.Tak o tom jsem neslyšela a určitě bych to bez narkozy nepodstoupila.Ani mi v centru takovou možnost nenabídli.Já jsem posera,takže bych si jí stejně dala
.Jak píšou holky,je to na 10-15minut a nic mi nebylo.
My jsme o IVF v rodině normálně mluvili a i to věděly mé nejlepší kamarádky a žádný problém,narážky nebo tak něco.Všichni to berou normálně,nikdo se na nás nedíval zkoumavě,Niki si neprohléželi…Je to zdravá holčička.
Perli,kdy přesně Tě to čeká?
Míše budeme držet v úterý palečky a na Tvém místě bych se rozhodla stejně.
Zatím se mějte všechny krásně a držíme Vám palečky,papa Naďa a Niki
Lovely , je mi to hrozně moc líto! Beruško, snaž se smířit s tím, že to tak asi mělo být, i když úplně chápu, jak je to těžké. Držím ti palečky, omlouvám se, nevím jak tě utěšit, co ti napsat, snad jen že jsme všechny s tebou a bude zas líp, uvidíš!
Nadi , ahojky, zrovinka dneska jsem přemýšlela, že jsi tady nějakou dobu nebyla. Jo jo, blíží se to, akorát teď čekám na MS, která podle doktora měla přijít v sobotu a furt nic, ani náznak že by snad měla přijít
. Od 1. dne mám začít se stimulací (zatím jen sprej), která má celkem trvat 3 týdny. No a jak to tak vypadá, té potvoře červené se moc nechce, takže se to všechno protahuje, no hrůza
.
Ahojky, jdu jenom nahlásit, že mě ta potvora červená asi slyšela, jak si na ni stěžuju, a konečně dorazila. Sice slabounká, ale já to tak poslední dobou mívám. A ani z ní nejsem smutná, já jsem s tím nepočítala, že by se zrovna mě stal ten zázrak, že by snad nedorazila vůbec.
Takže fakta: dnes večer zahajuji „sprejování“ a 14.8. jedu do Fertimedu na kontrolu a pro pichulky.
Loučím se s vámi, všechny móóóc zdravím, jdeme s mým mužem do kina, tak se letím oblíkat. Tak papa!!!
Ahojky Lovely,
je mi líto, že to nedopadlo
Ty jsi opravdu statečná tak se holka drž. Jsem ráda, že jsi se ozvala.
Nějak mi bolí hlava, tak si jdu lehnout.
Ahoj holčinky, všechny vás moc a moc zdravím!!!!
![]()
Lovi, moc mě to mrzí. Tady jsou všechny slova „slabá“ … Buď statečná a hlavně se z toho co nejdřív nějak dostaň: Zase bude líp, určitě!
![]()
Perli, to jsou mi změny … nic ve zlém, ale nikdy bych si ani na chvilku nepomyslela, že budeš uvažovat jít na odběr bez narkózy …
Ten šílenec jsem byla já, i když nedobrovolný … Můžeš si vybrat buď narkózu nebo lokání anestezii, tu jsem chtěla já, jsi při vědomí, ale nic necítíš. ALE protože se panu doktorovi nepodařilo mi napíchnout žílu na oblbováky, džigl mi to jen do zadnice, tak si dovoluju tvrdit, že jsem cítila všechno. Nic moc příjemného, ale dalo se to vydržet. Je pravda, že jsem šla na zákrok poslední, a jediná jsem neměla narkózu, ale první jsem vstala z postele a šla sprchy a pak za svým drahým. No, já vždycky razím heslo, že tomu člověk nesmí poddávat… nejlepší je si bolesti „nevšímat“ a zabývat se jinými věcmi. Někomu bývá po narkóze špatně … Taky můžu potvrdit, že je ti to pak všechno úplně jedno … Taky jsem z toho byla vykulená, protože jsem šla na zákrok poslední a viděla všechny holky přede mnou … ale pak je ti to jedno. Neboj se, zvládneš to taky
Porod bude tisíckát horší
![]()
PERLO
Možná tě to uklidní..při prvním odběru (1.IVF) jsem se probrala úplně v pohodě a nic mě ani nebolelo, jen trochu břicho jako při silnější MS
. A při druhém pokusu to bylo trošku horší, bylo mi zle už před narkozou, protože jsem dlouho nejedla, nemá se jíst od půlnoci, a já jedla naposledy asi v 5h odpoledne, takže to bylo dlouho
..ale druhý den jsem si dokonce zahrála tenis!
Břicho bolelo jen trošku. Takže narkozu určitě. ![]()
LOVELY
Nemám slov…
Jsem ale moc ráda, že jsi zpátky, chyběla jsi mi tady, aspoň můžeme pokecat a klidně si zanadávej, dostaň to ze sebe, určitě to bolí
..pro mě byla velká facka, když nám nevyšel ani třetí transfér, ani MS nepřišla, tak to se mi doslova zhroutil svět, když vše nasvědčovalo že by to už mohlo vyjít..tolik lidiček tady mi fandilo a já je zase zklamala… ![]()
Ale my to zvládneme, no ne?
![]()
ŠMOULAN
Tak porod bude tisíckrát horší, ty teda umíš povzbudit
Nestraš!
![]()
A jak se máte všichni? Moc tě obdivuji, a držím vám všem pěsti!!!
![]()
Dneska bylo jakž takž dobře, zahráli jsme si s manžílkem tenis…a teď si tady s vámi píšu, docela je to ještě daleko ten třetí pokus, ještě si chci užít srpen! A grilování, večírky…
![]()
Užijte si nedělní večer!
Daria
Taky vám musím poreferovat, že jsme byli ve čtvrtek na 3D ultrazvuku, a paní doktorka říkala, že se Šmoulíci vyvíjí jak mají, jsou všichni stejně velcí a přesně odpovídají stáří …
Co ti tam vyváděli, netušila jsem, že budou tak akční. Byli jsme z toho úplně „vedle“. Je to fakt ZÁZRAK.
![]()
Řeknu vám, že si vždycky připadám jak totální EXOT … když se v obchodě zeptáte na kočárek pro trojčata, tak prodavačka začne o kočárcích pro dvojčata … pak ji musím zastavit, znovu říct otázku, to pak většinou vytřeští oči, asi pětkrát se zeptá „tojčata?“ a pak řekne, že takový kočárky teda nevedou
No, ještě, že existuje internet … tak jsme našli jediný obchod v Brně, kde takový zboží vedou. Kupovat, ale nic nebudeme, objednáme ho až se Šmoulíci narodí … Mám totiž přísné embargo na jakékoli mimi nákupy. Věchno si vyberu a nakupovat bude můj drahý, protože počítám s tím, že od 20. až 22. týdne budu až do porodu v nemocnici. Souhlasím s tím, že teď je na pořizování věci ještě opravdu hodně brzy …
![]()
Ahoj Dari,
tak tenis, víno, grilovačky …
Jen si užívej a odpočívej ať načerpáš co nejvíce sil, budou potřeba!!!! Budeme ti se Šmoulíkama moc a moc držet pěstičky
![]()
Ahoj Míšo,
věřím, že ti všechno dopadne, jak má … Buď silná! Doufám, že to nejsem já, kdo reprezentuje ten „jiný“ názor, který ti to dělá těžší.
To bych opravdu nechtěla. Dovedu se vžít do tvých pocitů a věř mi, i když my jsme se rozhodli jinak, stojím za tebou
![]()
Hodně štěstí
![]()