Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
holky, diky moc vsem za povzbuzeni… ja uz se bojim a uz jsem cela nejak namekko! ![]()
cysty jsou protivne, ale ja myslela ze se to nemusi delat laparkou…
smoulan a jak se citis a co mimca?
holky, vsechny se drzte!!!!
taky jsem tu pani videla ve zpravach a zase si pobecela…
koukám, že kdo to viděl, tak brečel ![]()
Míšo, jsi statečná a zvládnete to - miminka, ty i manžílek!!!! Budeme tam všechny s Tebou!!!
Ahojda, koukám, že řešíte cysty.
Já mám dg. polycystické vaječníky a nikdy jsem ale o cystách „nevěděla“. To až teď, když se začla řešit moje neplodnost. Pak dělali UZ a tam byly vaječníky jako obláčky - ty nárůstky jsou prý pozůstatky starých cyst. Při léčbě jsem je měla několikrát, vždy se mi kvůli tomu zdržea menstr. a já šla na UZ, co se děje. Zá:,–(ně to bylo vždy před tím, než jsem měla začít píchat injekce ke stimulaci, tak se to zdrželo. Měla jsem jednou na každém vaječníku jednu asi 6 cm velké a naposledy před IVF jsem měla 1 osmicentimetrovou. To mi promačkal břicho, jestli nepraskne a píchli mi injekce, která hormonálně podpořila menstr. a tím ta cysta odešla. Ony ty moje cysty vytvářely nějaký hormon, který vše brzdil a vůbec to byly pěkný svině - bolely, píchaly atd.
Po menstruaci, kterou jsem dostala po té injekce se to zkontrolovalo na UZ, zda tam není, jedla jsem antikoncepci Yadine, která je proti cystám a pak jsem šla do IVF - a klaplo to. Tak nezoufejte, klapne to taky!!!!! ![]()
Půjčila jsem si digiťák, tak mám nafocený kočárek a pupík, tak to vložím do galerky (snad se mi to povede). Abyste vy z právě přicházející podzimní tsunami měly inspiraci ![]()
Ahooooooooooooooooj, kde jste všechny??? ![]()
Doma mi vůbec nešlo se sem dostat, ale v práci to chodí, a jsem tu sama, tak můžu klábosit ![]()
Viděly jste včera dokument kolem 16h na ČT2 Umělé oplodnění??? Já jsem přišla pozdě domů, ale ráno v 5h to opakovali, tak jsem si to nahrála a doporučuju. Dnes to bylo o odběru vajíček a spermií a je to hezky udělané, převážně ze Zlína, tže holky aspoň můžete vidět, do čeho jdete, jaké prostředí atd. ![]()
Byl to 2.díl, má jich být a zse to dávajé ve Čt kolem 16-17h a opakují v Pá v 5h ráno.
jo a kdo máte Spektrum, tak od příštího týdne (myslím ve Čt dopo) budou dávata „Máme dvojčátka“, dva díly po sobě, je jich asi 20. Určitě budu koukat ![]()
Toť TV tipy
![]()
Tak se mějte krásně, pa pa A*
Ahoj holčičky!
Jdu vás jen pozdravit, nějak nic nestíhám…
Tadíka trápí prdíky, v noci moc nespí. Tak máme doma veselo.
Určitě doporučuju ten seriál Máme dvojčata, já už ho celý viděla 2× a budu se dívat zase. Tedy jestli mi mrňousek dovolí… A ten okument na Čt2 už taky dávali a je moooc dobře, že ho dávají zas, člověk se hodně dozví. Takže podporuju Andri - koukejte se! ![]()
Držte se berunky, držím všechny palečky co s Tadýskem dohromady máme, hlavně Míše, aby to v úterý zvládla!
Pa pa
Ahoj Berusky!!!
Andri taky se divim kde vsechny jsou!!!jinak muzu doporucit ten dokument „mame dvojcatka“,taky jsem ho uz videla.Je to super.Skoda,ze jsem propasla tu neplodnost,minule jsem videla jen posledni 2 dily.
Andri tak tobe se to uz blizi ne??
Barbanku taky posilam pusinecku Tadikovi
![]()
Hanach stale se divam do fotoalba a porad nic.Kdepak jsou ty fotecky???? ![]()
Perli co je s tebou???Vubec tu uz s nami nejsi???
Jinak zdravim vsechny
![]()
Holky ja vas vsechny moc zdravim po dlouhatanske odmlce- styskalo se mi po vas, ale ode dneska mam konecne pevne pripojeni na net doma a tak zase budu s vami. ja prave dnes zacinam 16t.t. a v utery 8.8. jdu na amniocentezu ( a jak jsem se docetla, tak Misa na redukci - moc na tebe myslim a drzim palce!). Novopecenym maminkam gratuluji, mate moc krasna miminka- Jonasek i Tadik jsou nadherni a dvojcatka tez. Jste holky sikovne.
A ostatni holky- moc na vas vzpominam, drzim palce a az se prokousam starsimi rispevky, budu snad i vice orientovana. zatim si uzivejte krasneho vikendu a mejte s emoooc krasne. A jaks e vede vsem Smoulikum? Jste porad tri?
ahojda, dneska moc neklábosím, nějak je pořád co dělat. Holky, fotky jsou do alba moc velké a tak musím počkat až manžel bude mít někdy chuť a čas mi je zmenšit - já toto vůbec neovládám. Ony jsou na nějaké velké rozlišení a tak se jich jakoby vejde málo na kartu a tím jsou velké a album to nebere.
No ale kdy bude mít chlap čas?! Včera jsem ho dotáhla na net, abych mu ukázala fusak, který jsem si vybrala a abychom spolu vybrali barvu… To bylo řečí! Nakonec jsme se na jedné shodli a já v návalu euforie, jsem mu chtěla ukazovat sedačku, ..... no a taky věcičky, které jsem objednala na mimibazaru! No to jsem si naběhla - to bylo řečí, že celý den dělá a má toho dost a tohle ať vybírám sama. Už mi něco přišlo - je to fajn (něco hezčí, něco trošku jetější), ale dobré - je to nošené, ale za super prachy a navíc z toho to dítě stejně razdva vyroste, tak za to nemusím dát majlant…
Jdu chystat na véču - přijede návštěva.
Papapa a všechny se mějte hezky.
Nazdárek!
Holky, pusinky i pohlazení předáno, Tadík pozdravuje! ![]()
Já úplně zapoměla… Heli, máš nááádherný miminka , malinko lituju, že se nám taky nepovedli 2 a to jsem předtím dvojčátka „radši“ nechtěla.
Hani , jestli máš fotky uložený v pc, tak si fotku otevři, nahoře dej obrázek - upravit velikost, zmenši ty procenta a dej uložit. Já dávám i jen 30% a není to na fotce poznat…
Ahojky,
Sutko, jsem ráda, že jsi se ozvala a jseš i s mimi v pohodě. Budu držet palce.
Bohužel jsem to na ČT2 neviděla, ale „máme dvojčata na Spektru je opravdu moc dobré“ určitě se budu dívat
Jinak zdravím všechny
Staronový seznámek:
JAK DOPADLY HOLČINY???
Irja: 2.IVF (1. ISCARE 1998, 2. Pronatal 2/2006), 32 let -?
IvKo: 1. IVF (1/06) CAR Zlín, teď pauza před KET, 27 let -?
ČEKATELKY NA STIMULACI:
Perla: 1.IVF (8/06) Fertimed, 27let
Marcina: 1.IVF (08/06), Fertimed, 27 let
Andri: 2.IVF+ICSI (8/06), Gest, 25let
Vlaďka10: 1.IVF (2/06) UNICA, KET 1.9.06, 28let, Šelmina: 1.IVF (5/06) ISCARE, KET (8/06), 30 let
Zuzajda: 4.IUI, 2.IVF+ICSI (8-9/06 Gest), 28 let
Habi: 2.IVF Pronatal+Meda, 28 let
Daria: 3.IVF - ?, Gyncentrum OV, 28 let
Poja: 2.IVF - ?, Zlín, 26let
Milil: 1.IVF+ICSI, Iscare, 24 let, KET - ?
Inkah: 1.IVF (3/06), REPROMEDA, 27 let, KET - ?
VČELIČKY : 0 ČEKATELKY NA //: 0
TĚHULKY:
Welinka: přirozeně, chlapeček (Ondrášek) TP 14.10.2006 ve 38tt (císař), 24 let
Hannah: 1.IVF (3/06), 1 mimi, TP 1.12.2006, 31let
Lena: 1.IVF (4/06 Iscare), 90% holčička (Sofinka) TP 22.12.2006, 36 let, Ko 11.7.: 16cm
Sluníčko: 2.IVF (4/06 IVF inst. Plzeň), TP 30.12, 27 let, 17.7.genetika, Ko 4.7.: přes 10cm
Sutka: 3.IVF, (4/06, CAR Praha), TP 20.1.2007, 38 let, 8.8.amniocentéza
Lilik: 1.IVF (05/06 CAR Motol), 28 let, 1 mimi, TP 28.1.2007 Šmoulan: 1.IVF+ICSI (05/06), Fertimed, 35 let, trojčátka !!! TP 18.2.07
Lovely: 2.IVF (Plzeň), 31 let, těhu přirozeně, dvojčátka!!!
Míša2: 2.IVF (6/06), Zlín, 31 let, Ko 31.7.: trojčátka, ale bude redukce 8.8.
MIMINKA PO IVF:
Zuzi: 1.IVF (10/2005 ICSI,Pronatal), 28let, 24.5.06 Samuel 2100g, 47cm a Nikolka 2210g, 44cm
Helli: 1.IVF (11/05 IVF inst.Plzeň), 29let, 30.6.06 Nikolka 1640g, 41cm a Lukášek 1970g, 39cm
Barbánek: 2.IVF+ICSI (11/05, ART ČB), 28 let, 12.7.06 Tadeášek 2890g, 49cm
Stella: 1. IVF CAR Motol, 39 let, 17.7. (18:53) blonďáček Jonášek, 2800g, 46cm [/barva] [barva=#444444]
JonášekTadeášek
Nikolka
Lukášek
[barva=red][/barva]
Andri, ten seznamek je uzasny- a kdyz se sectou pocty miminek soucasnych i budoucich vcetne trojcatek a dvojcatek, tak je to uz neuveritelny pocet , co za rok mame v rubrice.
Holky jste uzasne. Moc na vas myslim- Darji a jak se mas ty?A co Lovely,jak se vede? A Habi s etu uz taky dlouho neukazala, co?
Jsem rada, ze tu muhou byt s vama. Hezky zbytek tydne a tesims e na dalsi zpravy- vidim, ze an leto jste si vestinou nplanovaly oddech, tak at to pak vse vyjde, vsem moc drzim palce!
Ahoj Sutko, strasne to leti!!! Uz 16tt? to snad ani neni mozny ![]()
jsem rada, ze jsi zase pripojena a doufam, ze nas snazilky sem budes ted chodit povzbuzovat casteji
holky sem ted moc nechodi
ale jsou tu novacci ![]()
ahojky holkčiny
ADRI SUPER SEZNÁMEK OBR GRATULACE JSI MOC ŠIKOVNÁ