Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, moc vsechny zdravim
. jdu si docist co se tady deje. Ja jsem dneska musela do prace s listkem na penize, ale musim rict ze i kdyz v noci trochu prselo tak venku je hnusne dusno… ![]()
Všem vám holky moc děkuji za podporu. Psychicky na tom začínám být líp, protože sice krvácím, ale opravdu ne jako u klasické MS, takže je ve mě pořád malá naděje a ta mě drží nad vodou. Na test moc odvahu nemám, kdyby vyšel negativní, tak by mě to asi ještě víc stresovalo. Počkám do pondělka, ale bude to dlouhá doba ![]()
Ahojda,
Rendy, skutečně ještě nezoufej! Nám i v CAR kladli na srdcee, že i kdybychom krvácely, nemáme to vzdát, ale udělat si 14.den po transferu test a pak jít na krev. Tak vydrž do testu, držím palce, aby byl pozitivní.
Andri, to jsi dobrá. Já fakt už druhý den nemám takový vztek a ustupuju z toho, co jsem řekla, že udělám. Anebo - když fakt potřebuju neslevit, tak si to „natrénuju“ tak trochu předem a pak jsem fakt tvrdá, i když už nemám vztek. Ale že se jednomu uleví, viď…???
Jdu se natáhnout, jsem nějaká unavená - dělňasové už odjeli , ale zítra přijedou zas v 6 a to mě asi zabije. Tak brzo vstávat…(do práce jsem chodila na směny buď 6-18 nebo 18-6, tak co se teď hrozím
).
HANNAH a kam chodíš ty? Já totiž volala dneska odpoledne do Fertimedu a tam mi sice sestra neřekla rovnou, že je to špatné, ale na moji otázku, jestli se s tím dá něco ještě dělat, nebo jen čekat a ona jen tak jemně, aby mě nevyplašila, říká, že pokud jen nešpiním, ale krvácím, takže to asi nevyšlo. Já ale opravdu pořád doufám, že to není stracené, tak dík za uklidnění. Naděje opravdu umírá poslední.
Rendy, já chodím do Pronatalu v Praze. Tam nám fakt řekli, že test i po případném krvácení. Vyprdni se na test z moče a zajdi někamna krev - to bude už teď a bude to zcela jasné, moč by ti nic neřekla. To ani nemusí být v tvém CAR,ale klidně v laborce nebo u obvodního gynekologa.
Držím palce, pa!
Rendy, mě dr. v Gestu řekl do telefonu, když jsem začala 9.den po ET krvácet (né moc, bez sliznice), že je šance minimální, ale samozřejmě je!!! Že (myslím říkal až 40%!!!) žen normáleně krvácí a jsou těhu!!!! . A že mám přijít po MS na kontrolu, tak jsem šla asi 14.den na KO - dělali jen test z moče a byl negativní. Pořád mi to ale nedalo, MS byla „jiná“, tak jsem šla do laborky na vlastní pěst na krev a až když jsem viděla hodnotu 0,0 tak jsem se teprve smířila s neúspěchem. Byly to děsný nervy a týden plný stresu a breku…
jestli se nechceš celý týden stresovat, jestli jo nebo ne a najdeš odvahu, skoč si do nemocnice do laborky, jak píšou holky, krevní test stojí kolem 200Kč.
DOUFÁM S TEBOU, ŽE TO BUDE MIMÍSEK
DRŽ SE!!!!
Ahojky
tak už se konečně ochladilo, dokonce i teď poprchá a já mám konečně mnohem lepší náladu. To šíleně teplý počasí by mě za chviličku úplně dostalo.
Možná tomu pomohl i náš krásný výlet na Macochu - bylo tam moc krásně. Sice je to opravdu velká turistická atrakce, ale i tak to stálo za to.
Konečně mám pocit, že to vyjde.
Rendy - ta šance že se mimísci uchytli tam stále je. Pokud to není klasická MS. Tak hlavu vzhůru.
Vlaďko, tak to musel bý parádní výlet…tiše závidím
![]()
Takže KET bude 1.září? To to letí, viď?
My jsme opět promočený, opět kuchyň a přidal se i strop na chodbě
ať se zítra těšej!!!!
Ale alespoň jsem natáhla obrovskou plachtu přes balkónové dveře, takže to nešlo do chodby jako v So, jsem to ale šikulka ![]()
Andri,
tak to ti opravdu nezávidím
to by mě asi taky dokázalo pěkně rozhodit.
Nedokážu si to vůbec představit. Ale jseš opravdu šikolka, že jsi vymyslela alespoň takové zlepšeníčko. Cokoliv je lepší než nic.
dík
a už vymýšlím, co vše nahlásím na pojišťovnu, ať platěj jak mourovatý, blbci ![]()
tak já jdu uvařit véču, než přijede manžílek z práce…
No a podle všeho budu kolem 2.IVFka myšlenkama jinde - budeme malovat a odklízet pohromy ![]()
Tak zatím pááááááááá
Přeji všem krásné ráno!!! Za chvilinku si jedu pro tříletého prďolu (synovec), tak si to dneska krásně užijem!!!
Tak, už je to tady. SRPEN . Tak jen pro připomenutí, náš plán a návod, jak budou vypadat následující měsíce
:
Pro: Mili, Vlaďka10, Šelmina, Andri, Zuzajda, Marcina a Perla (je to tak v pořádku?)
1. SRPEN - těhulky už brzy budem!!!
2. ZÁŘÍ - kéž se vše zdaří a // září
3. ŘÍJEN - do 12tt půjdem
4. LISTOPAD - 12 týdnů je za námi, je to tak! Riziko je zažehnáno, strach z nás spad
5. PROSINEC - těšíme se na slovíčka „To je krásný kojenec!"
6. LEDEN - tři, dva nebo jeden?
7. ÚNOR - leze na nás úmor, my však neztrácíme humor ( )
8. BŘEZEN - sotva už lezem
9. DUBEN - pořádnej buben, rodit už půjdem!!!
http://www.gify.nou.cz/…y/dite16.gif /> http://www.gify.nou.cz/…bory/140.gif
Ahoj, taky jsem vám zrovna chtěla připomenout, že dnes začíná těhotenská tsunami
![]()
Tak do toho, holky!!!!!!!!!!!
Posílám samé těhotenské bacily, at se brzo nakazíte všechny!
ahoj holky !
Tak hlásím, že se MS rozjela se vší parádou
. Zatím nebrečím, je zvláštní, že místo smutku cítím spíš vztek z té bezmoci. Nikdy mi lékaři nic nezjistili, co by mohlo otěhotnění bránit, nikdy jsem nebrala antikoncepci a přesto pořád nic ![]()
Jsem zvědavá, co mi řeknou ve Fertimedu. Při počátečním pohovoru mi řekli, že případné II. IVF zkusíme už po dvou měsících odpočinku, protože v říjnu mi odbije 39, což je hranice pro bezplatné IVF, pak snad jedině IVI, která je myslím bez omezení. Pokud to tak půjde, tak to znamená zase od září injekce na stimulaci. Z jedné strany se těším, že už je to za pár a z druhé mám strach, ale to asi znáte všechny, co jste tady. Tak doufám, že teď v srpnu opravdu začne těhulkovská vlna a já na ní v září naskočím a povezu se vesele až k porodu.
Tak pa pa a ještě jednou dík za vaši podporu.
Rendy, je mi to moc líto. Ale pokud najedeš na vlnu o kousek později než hnedle v srpnu, tak to taky nevadí. Já se jen těšila, že budeš první…
ahoj holky, tak jen kratke info… tak jsou tam furt tri, takze se jeste dneska domluvime na termin redukce a pak si asi tyden polezim v nemocnici… toz tak…
Rendy to je mi lito… ![]()
Andri, nemas to jednoduche…
tak holky, vsechny se mejte jak to jde jen nejlip… papa