Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Perli delam normalne sklapovacky a k tomu par cviku z kalanetiky.Skoda,ze jsi to uz vypla
,manza jel do Brna a ja se pekne nudim
![]()
No nic tak ja pujdu koukat ne telku i kdyz tam nic o prazdninach nedavaji
![]()
Tak zatim papa
![]()
Ahojda holčiny.
Inkah _ zrovna asi v pátek jsem na tebe vzpomínala, žes tu dlouho nabyla a žes to byla ty, kdo mě pozval do tohoto pokojíku. Mockrát ti za to děkuji, protože je tu fajn a vítám tě zase zpátky.
Ohledně psychologa - nemám zkušenost v této situaci, ale jinak psycholog dokáže moc pomoct a navodí ti i jiné hladiny, jak o svých problémech přemýšlet. Ale holky odsud chodí, tak ti jistě poradí líp. Ohledně KET taky nic nevím. Mohu ti jen napsat - mojžíšku jsem cvičila skoro rok - poctivě denně, chodila jsem k rehabilitační sestře, protože prý se to má, aby tě to pořádně naučila. Tam jsem chodila 1×týdně, ona mě vždy opravila, když jsem něco cvičila špatně, řekla mi, které cviky cvičit, které pak přidat (ony se necvičí hned všechny) - ale snad takz chodíš k rehabce a nebo cvičíš sama doma?? Každé 2 měsíce jsem chodila k ní na mobilizaci - to přes konečník rovná vnitřní kůstky na kostrči a potom rovná a natahuje celé tělo. Není to moc příjemné, ale nebolí to. Pokud cvičíš sama, tak se objednej aspoň na tohle, ale celkově je to s rehabkou asi lepší. Pak jsem přestala v srpnu cvičit - chytly mě záda a nehla jsem se. Pak jsem s obtížemi zase začla, ale vůbec se mi nechtělo a pak jsem skončila před vánocema. Když jsem v únoru chtěla zas začít, tak ne a ne se dokopat a pak bylo IVF...... Čaj jsem pila kontryhel - protože mi nerostla sliznice, ale moc mi napomáhal. Pila jsem ho tak asi 4 měsíce, ale nic efekt. Taky jsem měla mateří kašičku - totéž na sliznici, ale ta se pije (jí) jen od 1DC do OVU. Tak asi tak…
Kdybys chtěla - nebo kdokoliv další, mám ale nějaké recepty na bylinné čaje na otěhotnění. Jeden jsem taky pila, ale asi před 2 lety, když jsme to ještě zkoušeli normálně - recept mi dala ta moje rehábka. Další jsem někde stáhla. Tak kdyžtak napište, já to pošlu sem nebo jako SZ.
Jinak Andri , tu paseku ti nezávidím. Nejhorší je, že mě vždycky vztek a ta rázná nálada přejde a pak jsem mírná a míň odhodlaná… Tak ty ale vydrž a zítra je pořádně skřípni - lumpy jedny flákačský - když sakra neumějí udělat střechu… U nás ale nepršelo víc než asi 20 kapek.
Vy ostatní, mějte se krásně a nesmutněte až tak moc - bude líp. Jak jsem řekla , těhotenská tsunami začíná už v srpnu a to je za 2dny
![]()
Marci , já to nemám momentálně naplánované, zkrátka až se dám do kupy a budu v pohodě, tak půjdu na KET.
Hannah , Mojžíšovou cvičím doma, ale rehabka mi ukázala cviky (některé už jsem znala), chodím k ní jednou za měsíc na mobilizaci, budu chodit dál, dokud nepůjdeme na KET a při něm se prý chodí taky, tak to asi zkusím. Já myslím, že i při KETu na tom snad nic nemůžu (nemůže) zkazit. Zase mi to hezky uvolní a třeba tam mimískům bude líp.
Rehabka mi taky dala nějaké recepty na čaje a něco mám doma, jen jsem na ně úplně zapomněla. Spíš jsem chtěla vědět, jestli vám to pomohlo?
Mějte se hezky, já toho příští týden mám hodně, ale pokusím se zase ukázat ![]()
Inka
Dobré ráno, já zase straším od rána, protože jsou u nás dělníci - bagristi.
Jsem ale nějaká nevyspalá a lehce nepoužitelná - doufám, že se to přes den trochu srovná.
nahlídnu později, až tu někdo budete ![]()
Ahoj holky,
já tady taky straším od rána, ještě si vás musím dočíst. O víkendu jsem si sáhla až na samé dno
ale to člověk musí, aby se měl od čeho odrazit. Proto teď moje heslo zní:
UŽÍVAT SI
![]()
A už se nechci upínat na něco..jakože když to vyjde, tak budu šťastná, prostě budu šťastná teď, třeba bez miminka (zatím!), ale prostě budu. A dneska si udělám pěkný den, po práci jdu na kosmetiku
![]()
Mějte se krásně při pondělku, u nás už nejsou vedra, je tak příjemně
![]()
Ahoj Dario,
pokud jsi už dosáhla dna, tak hůř už nebude
![]()
Na kosmetiku…to si teda budeš užívat. V práci to nijak nepřeháněj a odpolko si to pořádně užij - podle svého hesla.
Ahoj moje berušky,tak jsem vás přišla zase na chvíli navštívit a jak vidím máte špatnou náladičku
Holky,nebuďte smutní ,ono se to podaří ,dřív nebo později
.Vím ,sama mám co říkat ,děti mám a IVF vyšlo hned
,ale chápu vás a rozumím ![]()
Dario ,zrovna nedávno v TV říkali , je dobrý ,že spadneš na dno ,alespoň se máš od čeho odrazit
,vem to s té lepší stránky ![]()
Míšo ,Š moulánku,jak se máte vy maminy se třema miminkama
![]()
No,řeknu Vám,ještě,že už se trošičku ochladilo ,už jsem pomalu nevylezla na dvůr
![]()
No ahoj Leno, tak na dvůr
jo?? Tos teda postoupila směrem ven obřím krokem
![]()
tady se taky ochladilo a prší, ale jen trochu. Je to milý.
AHOJ HOLKY,
tak jsem sprdla pána na městě, ale malinko a slušně, ale šéfa těch blbců (zřejmě majitele firmy) jsem sjela na 2 doby, dost ostře a nekompromisně
dala jsem mu podmínky, co chci aby dnes dali dohromady a pokud ne, tak se může těšit na zítřejší ranní telefonát
Musím přiznat, že se mi to povedlo a i bavilo
a hlavně se mi ulevilo
to bych mohla dělat teď každý den ![]()
Jinak všechny zdravím, asi budu muset udělat nový seznam, nějak nestíháme se orientovat, jak to tu pozoruju…
Inko - my dvě se neznáme, ale máme dost společného: nepodařené 1.IVF a teď co dál? Já se teda rozhodla nečekat, přijde mi to jako ztráta času a prodlužování trápení a přestože nejsem úplně ok, tak jdu hned v srpnu na 2.IVF (nemáme mrazáčky). Takhle třeba vyřeším trápení hned a mimi se povede a nebo se stejně budu muset dát do kupy celá " na novo". Budu bojovat dál!!!
Také jsem začala chodit k psycholožce, v Gestu je to součástí léčby, pokud chceš. Byla jsem zatím 1×, byla to síla, otevřela starou ránu, ale teď je mi nějak lehčeji. Doporučuju!!!
Nestyď se za to, je fajn si o všem popovídat s odborníkem, chápe nás a je tu pro nás. To kámošky nebo manžílkové taky, ale nedokážou pomoct. U dr. je to krok k lepšímu ![]()
Jo a mě doporučila relaxace. Jestli chceš, písni SZ a já ti napíšu co a jak jsme probíraly a co radila atd. Ať tu holky zase nestrašíme ![]()
A Darja také chodí k psycholožce, tak Ti může napsat i svůj názor a poradit.
Držím palce!!!!!
A co vy „starý“ emiminkářky? Dlouho jste se tu neukázaly
!!! Lovely, Habi, Mili, Zuzajdo, Sluníčko, Sutko, Liliku a ostatní … je mi tu bez Vás smutno ![]()
Staronový seznámek:
JAK DOPADLY HOLČINY???
Irja: 2.IVF (1. ISCARE 1998, 2. Pronatal 2/2006), 32 let -?
IvKo: 1. IVF (1/06) CAR Zlín, teď pauza před KET, 27 let -?
ČEKATELKY NA STIMULACI:
Perla: 1.IVF (8/06) Fertimed, 27let
Marcina: 1.IVF (08/06), Fertimed, 27 let
Andri: 2.IVF+ICSI (8/06), Gest, 25let
Vlaďka10: 1.IVF (2/06) UNICA, KET 1.9.06, 28let, Šelmina: 1.IVF (5/06) ISCARE, KET (8/06), 30 let
Zuzajda: 4.IUI, 2.IVF+ICSI (8-9/06 Gest), 28 let
Habi: 2.IVF Pronatal+Meda, 28 let
Daria: 3.IVF - ?, Gyncentrum OV, 28 let
Poja: 2.IVF - ?, Zlín, 26let
Milil: 1.IVF+ICSI, Iscare, 24 let, KET - ?
Inkah: 1.IVF (3/06), REPROMEDA, 27 let, KET - ?
VČELIČKY : 0 ČEKATELKY NA //: 0
TĚHULKY:
Welinka: přirozeně, chlapeček (Ondrášek) TP 14.10.2006 ve 38tt (císař), 24 let
Hannah: 1.IVF (3/06), 1 mimi, TP 1.12.2006, 31let
Lena: 1.IVF (4/06 Iscare), 90% holčička (Sofinka) TP 22.12.2006, 36 let, Ko 11.7.: 16cm
Sluníčko: 2.IVF (4/06 IVF inst. Plzeň), TP 30.12, 27 let, 17.7.genetika, Ko 4.7.: přes 10cm
Sutka: 3.IVF, (4/06, CAR Praha), TP 20.1.2007, 38 let
Lilik: 1.IVF (05/06 CAR Motol), 28 let, 1 mimi, TP 28.1.2007 Šmoulan: 1.IVF+ICSI (05/06), Fertimed, 35 let, trojčátka !!! TP 18.2.07
Lovely: 2.IVF (Plzeň), 31 let, těhu přirozeně, dvojčátka!!!
Míša2: 2.IVF (6/06), Zlín, 31 let, Ko 31.7.: trojčátka, ale bude redukce 8.8. ![]()
MIMINKA PO IVF:
Zuzi: 1.IVF (10/2005 ICSI,Pronatal), 28let, 24.5.06 Samuel 2100g, 47cm a Nikolka 2210g, 44cm
Helli: 1.IVF (11/05 IVF inst.Plzeň), 29let, 30.6.06 Nikolka 1640g, 41cm a Lukášek 1970g, 39cm
Barbánek: 2.IVF+ICSI (11/05, ART ČB), 27 let, 12.7.06 Tadeášek 2890g, 49cm
Stella: 1. IVF CAR Motol, 39 let, 17.7. (18:53) blonďáček Jonášek, 2800g, 46cm [/barva] [barva=#444444]
JonášekTadeášek
Nikolka
Lukášek ![]()
ahoj spolubojovnice, jsem smutná a nechtěla jsem tady dodávat depresívní náladu, včera jsem totiž začala špinit, až skoro krvácet a to jsem 25 DC a 10 den po transferu. Tekže PERLO testovat asi nebudu, i když mi kamarádky říkaly, ať ještě neplaším. Zatím se totiž necítím jako při klasické menstruaci, nemám křeče, což jsem už druhý den mívala a musela jsem být na práškách, protože se to nedalo vydržet, tak snad........, snažím se nepropadat panice, ale člověku to opravdu nepřidá. Dám vám určitě vědět, jak do dopadlo. Do Fertimedu jdu příští pondělí, ale budu tam odpoledne volat, jestli se dá teď vůbec dělat něco jiného než čekat.
Držím palečky všem holkám, které jdou na stimulaci, určitě vám to dopadne líp než mě.
Dík ŠMOULAN za odpověď, já začínala na „béčkách“, ale po prodloužené kultivaci už byly jen „cé“, taky jsem z toho byla smutná, ale doufala, že se i tak uchytí. No uvidíme, třeba tam ještě aspoň jedno zůstalo a zuby nechty se drží
![]()
ahoj holky, vy jste se nejak rozjeli…
hned zitra bych vam mela nahlasit co a jak…
jinak si uzivam terasy, taky jsme preckali velky dest, takze Andri, tobe vubec nezavidim! ja bych byla na maslu!
ahoj Inko, to je fajn ze ses vratila… no, ja ti asi moc neporadim, nam pri KET rozmrazili vsechny 4, ale prezili jen dve… a nevyslo to…
a brala jsem jen nejake leky na zvetseni sliznice ale uz nevim ktery den…
a od lazni jsem cvicili Mojzisovou, ale jen jednou denne… ale to netrvalo dlouho…
a pila jsem nejaky ten kontryhelovy caj, ale me nechutnal…
tak drzim pesti!!!!!
holky, doufam ze uz vsechny mate lepsi naladu a aspon trochu odhodlani… TAK SE VSECHNY DRZTE!!!!
Ahojky koťátka!
Darinko , super, jen tak dál!!! Je moc dobře že máš znovu v sobě to odhodlání užívat si!
Andri , jsi dobrá, mě do druhého dne vždycky vztek přejde a to už není ono sprdnout někoho beze vzteku! Takže klobouk dolů!
Rendy , vím, že je to těžké, ale snaž se prosím zůstat v klidu! Nevím teď, jestli jsi tu psala, kolik ti transferovali broučků, ale když se necítíš jako při MS, je přece hodně pravděpodobné, že tam aspoň jeden zůstal, ne? Hlavně nepropadej panice! Moc ti držím palečky, myslím na tebe!
Marci , díky za typy (myslím ty cviky na břícho). Téda, ty musíš mít postavičku!
Ahoj holciny!!!
Rendy nezoufej,jeste neni vsemu konec.Psala jsi,ze se ti MS zatim nerozjela tak to vypada zatim dobre
.Ja vim, me se to mluvi,ale taky me to ceka.Pak dej prosim vedet a moc drzim palecky.
Perli snazim se cvicit pravidelne,ale v tech parnech to nejde
,ale ted uz je lip
.S tou postavickou ti moc nevim,jsem v cesku 2roky a za tu dobu jsem pribrala kolem 6 kg
Hruza,ale snazim se to zhodit,moc mi to ale nejde tak aspon at mam pevne telo
![]()
Perli streda se nam uz blizi!!!!!
Milá Rendy,
to co teď prožíváš chce pevné nervy, ale jde to těžko, já vím…Moc Ti budu držet palce, ať patříš do skupinky, která má MS i po ET a přesto je těhu. Nezkoušela jsi test? Držím moc palce, ať u Tebe jeden broučínek zůstane!!!!
A Rendy, klíďo piš, třeba Ti to trošku ulehčí, člověk se vypovídá a je maličko líp. Sice Ti bolístky úplně nevyléčíme, ale jsme tady všechny na jedné lodi, jednou se smějeme, jindy brečíme, ale jsme tu všechny abysme si navzájem pomohly, takže tu s námi zůstaň a vylej si srdíčko.
MOC TI DRŽÍM PALCE!!!!!