IVF + ICSI

Napsat příspěvek
Velikost písma:
535
27.7.06 11:35

za ty prachy už chceme 2 :D !!!!

Už je mi zase dobře, jen malinko smutno z manži, ale už mám v plánu po práci velký nákup a ňákou dobrou mňamku ( v těch vedrech moc nejsme doma a ani nevařím véči, jen studené), tak už se těším ;)
Zatím pa pa jdu něco polknout

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1279
27.7.06 11:40

Tak já jdu taky něco popapat, už začínám mít hlad. Dneska jsem se rozhodla udělat odpoledne v bytě velký úklid, máme tu bordel jak v tanku. Akorát jsem zvědavá, jak dlouho mi to uklízení vydrží, v tom vedru …
 http://animace.org/…/G420069.gif

Tak se mějte všechny moc a moc hezky, papa!!!
http://animace.org/…/G420009.gif

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
293
27.7.06 13:05

ANDRI
speciálně pro tebe. Ono to teď možná vyzní dost hnusně, ale ty holky, co jim vyšel první pokus, tohle prostě asi nepochopí. Vím přesně jak moc to bolí. Já jsem například úplně zdravá, a zbytečně své tělo zatěžuji hormony :twisted: 1.IVF se Dr tvářil, že to vyjde na 100%, a nevyšlo. Ořvala jsem to. Pak jsem čekala na 2.IVF, ještě jsme přeléčili imunitu a celé 3 měsíce !!!!!!!! jsem brala hnusný Prednison a gum.sex, i když žádné protilátky u mě nenašli!!! Bylo to úplně zbytečné a ani 2.pokus nebyl úspěšný. Prostě NIKDO nikdy nezajistí, že to vyjde. Vždycky je riziko, že to zase nevyjde. A s tím my nic neuděláme. Je to jen na přírodě.
Já taky chodím k psycholožce. Jsem pořádně rozhozená a na 3.IVF prostě nemám (zatím?) sílu. Vím že září se blíží a já se snažím užít si každý den, kdy nemusím nic řešit. Ale ono se to blíží…

Jestli chceš můžeš mi napsat SZ, ať tady holky zbytečně nestresujeme a netrápíme svýma depkama.

Já se momentálně zaobírám otázkou, PROČ my dva s manželem nemůžeme mít mimi přirozeně, a ono je to taky trošku kvůli chování manžela ke mě, díky psycholožce jsem pochopila spoustu věcí…
Ale vám dvěma to určitě klape, i když občas spíte odděleně, ale to asi my všechny, no ne? Komu občas neujely nervy, a někdy to prostě potřebujeme :)

Snad to nevyznělo moc pesimisticky, to bych nechtěla. Já tady docela často nakukuji, závidím všem holkám ten elán, taky jsem ho měla..už se těším na další návštěvu k Dr psycholožce, jdu v úterý, snad mi zase ukáže kousek cesty, kterou se mám dále ubírat.. :?

Daria

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
535
27.7.06 13:20

Dari, díky moc!!! Těším se na SZ, ať tu „nováčky“ hned neplašíme ;) odpo mrknu a snad napíšu nebo večer…než manža dorazí z práce :)

TĚHULINKY NAŠE, teď mě napadlo, dávaly jste AH na všechna emryjka? Je to povinná otázka pro Vás všechny :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1993
27.7.06 13:31

Andri, my neměli AH vůbec. Nějak mi to nikdo nenabídl a já po tom ani sama netoužila. Nech to na doporučení embryologa a pak to zvažte podle toho.
Zatím ahoj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1614
27.7.06 13:39

ahooooj,my měli jen na jedno ze dvou AH :P :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1780
27.7.06 13:46

Andri - my taky nemeli AH.

Vsem snazilkam moc drzim palce, srpen se blizi!! :! :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1993
27.7.06 13:48

Jo ještě:
Dari - možná máš asi pravdu v tom, že když se nám povedlo IVF napoprvé, tak nemůžeme chápat vaše obavy z dalšího neúspěchu. Je to asi fakt, ale na druhou stranu třeba moje IVF nebyl zdaleka první „asistovaný“ pokus a těch několik inseminací před tím a čekání taky nebylo nic moc. Já totiž měla i inseminace stimulované hormonama - normálně Puregonem, jen v nižší dávce, než jsem pak měla na IVF a navíc jsem k tomu brala Estrogeny atd. a byla jsem z toho taky dost rozhozená, bolesti hlavy takový, že jsem měla neschopenku, atd. Nakonec se IUI nepovedly, manželovi potom vyšlo nadmíru špatný spermio, pak mi zase nenarostla sliznice ani při megadávce estrogenů a tak se to celý posunulo k tomu, že půjdem na IVF.
Tak se snažím vás i trochu chápat - přesto, že jsme měli tu kliku a vyšlo to na první pokus IVF.
Hlavně vám moc držím palečky a věřím a přeju, ať to všem klapne!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1279
27.7.06 15:02

Ahojky, nachvilku odpočívám od úklidu :? .

Darinko , víš, já myslím že takovým obdobím, kdy se cítíme totálně na dně a nemáme sílu jít dál, si projde každá z nás. A je jedno, jestli je to tím, že ti nevychází IVF, IUI nebo že snad přijdeš o milované miminko co nosíš pod srdcem atd. Já i manžel jsme údajně taky „naprosto zdraví“ a taky jsem nikdy nedokázala pochopit, PROČ nám to 2 roky nešlo a po těch dvou letech když jsem konečně otěhotněla, PROČ jsme o to přišli a to hned 2× během půl roku. Nikdy nezapomenu na den 23.12.05, kdy jsem se dozvěděla, že i s mým druhým těhu je definitivní konec. Přísahám, že tehdy jsem chtěla umřít. Taky mě štve, že někdo otěhotní hned první měsíc a v pohodě donosí, ale s tím nic neudělám. Já jsem dneska v situaci, že nejen že se bojím, že to IVF nevyjde, ale taky se bojím, že když vyjde, že to zase nedopadne. Ale prostě si říkám, že když to nezkusím, tak to nikdy nezjistím.

Je to asi ohrané, ale je to pravda: život je jak zebra. Chvíli jsi v černé části, kdy se ti nic nedaří a život tě nebaví, ale dříve či později dojdeš k té bílé části, kdy najednou všechno vidíš jinak, získáš nový elán do života a najednou zjistíš, že ti všechno vychází. Možná se tomu budeš smát, ale já tomu věřím. Byla jsem teď dlouho v té černé části, ale už konečně cítím, že přecházím na tu bílou. Moc ti přeji, aby jsi i ty došla co nejdříve k té bílé části. A nejen tobě, ale i vám všem, co máte pocit, že tam nejste!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1279
27.7.06 15:04

Možná že se někomu bude zdát hloupé a trapné, co jsem napsala, omlouvám se, ale já to tak cítím. Je mi líto, že smutníte, opravdu. A je mi líto, že není v mých silách, abych vám pomohla. Tak a teď brečím a rozmazávám si oči, které jsem si před hodinou namalovala :? :evil: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1993
27.7.06 16:06

Perlo, nerozmazávej si očka - škoda mejkapu!
Je to hezké - každému taky přeju, aby byl co nejdřív v bílé a dlouho tam vydržel :P
A to, co jsi prožila není vůbec trapné napsat - vždyť tu jsme proto, abychom si „vyslechly“ příběhy a názory druhých, podpořily je, abychom se samy vypovídaly, vybrečely a našly podporu jinde.
Tak hlavně, že máš pocit, že teď přichází to bílé období, protože ono fakt přichází - já tomu strašně věřím, že se to teď zase rozjede :!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
392
27.7.06 19:55

Ahoj Rendy,

prodlouženou kultivaci jsem neměla, právě proto, že ta embryjka byla C a D … a nemělo cenu kultivaci prodlužovat … No, dost jsem to tehdy obrečela, protože jsem si připadala dost méněcenná, když mám „jen“ C a D… :oops: :oops: :oops: Na transferu jsme byly 4. Jedna holčina tam byla již po 2. a poprvé měla A a neuchytily se, podruhé B a taky nic … takže si teda osobně myslím, že to „známkování“ nerozhoduje. Příroda je příroda.

Tak se opatruj a vydrž!!!!! :wink: :wink: :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
392
27.7.06 21:25

Ahoj holčinky,

teď jsem si dočetla vaše dnešní povídání a taky trochu tesknění … že Andri. A opravdu je nejlepší, se vypovídat, vybrečet, dostat to všechno ze sebe ven … a pak … a to je nejdůležitější, zvednout ze „dna“ a jít dál a bojovat!!! :twisted: :twisted: :twisted: Myslím, že každý si prochází „zebrou“ … z té černé mi vždycky pomohla „práce“, zvážila jsem situaci, udělala jsem si plán a „jela“ … ne že bych měla naplánovaný život do puntíku, to ani náhodou, ale musím mít nějaký cíl a cestu jak ho dosáhnout… K cíli mimi doufám brzy dojdu, ale ještě je dlouhá cesta přede mnou a ještě delší za mnou … O IVF jsem dřív uvažovala jako o „poslední“ možnosti, takže jsem vyzkoušela všechno možné i nemožné… Moje současná cesta k mimi byla IVF, byla jsem rozhodnutá tam chodit tak dlouho, dokud si neodnesu mimíska. Nepočítala jsem s tím, že to vyjde hned poprvé, říkala jsem si, že by to bylo super, ale že je to málo pravděpodobné. No, a život začaroval a mám teď v bříšku 3 maličké životy … no čeká nás ještě dlouhá cesta … Zase se bojím jak to dopadne … zase hledám „cestu“ …

Přeji všem, abyste toho svého cíle dosáhly. Musíme bojovat!!!! :wink: :wink: :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1993
28.7.06 09:03

Moc vás zdravím,
dneska se mi tady nezdá takhrozné vedro, ale asi to bude tím, že je ještě pořád poměrně brzy.)
Tak co, kočky, jak je??? Je to trošku lepší?
Souhlasím se Šmoulan, musíme všichni bojovat tak dlouho, dokud si nevybojujeme to, co chceme. Někdy je to těžký a zdlouhavý, ale život je BOJ!!! Ale my ho vyhrajem. :lol: :lol: 8) :D 8) 8) 8) :lol: Všechny…

Jdu vám udělat chutě - dneska budu dělat meruňkový knedlíky - kdo chce taky????

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
293
28.7.06 09:14

Taky se přidávám, musíme bojovat :twisted: :twisted: :twisted: Asi jsme tady na světě proto, abychom se něčemu naučili a já se zrovna musím naučit být trpělivá a nechtít všechno hned. 8) 8) 8)

Ještě tady určitě napíšu, teď mám ale fůru práce :cry:

Daria

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová