Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Marci - listovka jsou tabletky. Kupjou se bez předpisu - nech si ale dát ty nejlevnější a nejobyčejnější. Jinak můžeš koupit totéž, ale je to od firmy co dělá mutlivitaminy apod a je to mnohem dražší. Když ti je nějaký dr napíše, tak se doplácí jen asi kačka (nebo ještě před půl rokem to tak bylo). Jíst je můžeš už teď , ale není podmínkou je jíst denně - ani to není při naší stravě nutné. Pomáhají potom v těhu proti rozštěpovým vadám a neurologickým poruchám. Ale spíš než pomáhají - její závažný nedostatek je jedním z fkatorů, který má na vznik těchto poruch vliv, ale ne že když je člověk bere, že se jim stopro vyhne!!! Ale sníží to riziko vad.
Kontryhel čaj je na růst sliznice - dobré před transferem atd. Ale mně třeba nepomohl: Má se brát dlouhodobě několik měsíců, ale zkus to aspoň teď. Nemá se ale brát poté, co si myslíš, že bys mohla být těhu - čili v případě IVF bych ho brala tak do odběru vajíček maximálně!!!!!
Jinak jdu koukat na TV.
Pa zítra. Pokud jsem něco napsala nesrozumitelně, tak se klidně ptej - já se tu listovku nedávno učila na zkoušku z farmačky, ale nevím, zda jsem to napsala pochopitelným způsobem.
Dobrou.
Ahoj Marci,
Hanka ti to všechno podrobně vysvětlila.
Já jsem taky pila kontryhel, no vlastně jsem si koupila kapičky kontryhelu … to čochtání čajíku mi teda moc nešlo a ani mi moc nechutnal … tak jsem si nakapala jen 10 kapiček konthyhelu do vody a bylo … pila jsem to do odběru vajíček, pak už ne … jinak ty kapky vyrábí Herbavilalis.
Držím pěstičky!!!
![]()
Holcinky moje zlate moc vam dekuji za info.
![]()
taky jdu koukat na TV a zitra napisu tak vsem dobrou noc
![]()
Perli ty ses nam nejak zapomela na tech nakupech
![]()
Dobre rano devcatka, preji hezky den , bohuzel ma byt dneska opet strasne teplo a bude to jenom horsi
![]()
Krásné ránko všem!
Přišla jsem jen na skok, pozdravit vás a podívat se na novinky
.
Jé, Smouli, to jsem ráda, že se ti obrázky líbí!!! Tak speciálně pro tebe mám ještě jeden:
http://www.sirmi.ic.cz/deti/41.gif
Holky, moc všechny zdravím, musím jet pryč, ale určo se tu ještě dnes ukážu!!! Tak papa!
http://animace.org/…/G420010.gif
Jo, ještě Marci , to nebylo jen na nákupech, večer jsme šli ještě do hospody, tak jsme se zapomněli spíš tam
.
Pa!
Jitutu32 - já taky jenom „šeptám“ velkou gratulaci. Vyřvávat to budu, až to bude definitivní… ![]()
ahoj, pročítala jsem vaši diskusi a narazila jsem na tvé obavy z injekcí do svalu pro stimulaci. Já jsem si píchala Fostimon dvakrát denně, který byl taky do svalu. Zjisti si, co bude u tvé injekce přibaleno jako rozpouštědlo. Pokud je tam voda, s tou to opravdu bolí. Je lépe si sehnad fyziologický roztok, se kterým to nic není (já se taky mojím injekcí i odběru krve a zvládla jsem to). Fostimon se tím ředit mohl, nevím jak jiné preparáty, ale sestřičky ve Fertimedu ti ochotně poradí (chodím tam taky
). Fyziologický roztok mi prodali v lékarně, ale musíš mít na to recept, napsal mi ho obvoďák. Ampule stojí 10 ks 60,–- Kč. Taky se zaptej sester, kolik rozpouštědla tam musíš dát. Já podle návodu měla mít 4ml, ale stačily jen 2ml, to taky pomůže aby to nebolelo. Jinak injekce mi píchal přítel a bylo mu to vysvětleno jen jedou sestřičkou (kamarádka) a zvládal to v pohodě. Pokud nebyl nikdo na dosah, tak mi to 2× píchli na pohotovosti. Pokud budeš mít ještě dotaz, tak napiš. Já jsem teď po transferu, který mi dělali v pátek, je to moje první IVF, takže mám taky strach, jak to dopadne a hledám příspěvky holek po transferu, abych zjistila jejich první příznaky ![]()
Ještě k těm levnějším a drahším lékům. Já si píchala levnější a měla jsem 10 vajíček, z toho 6 embrií a dobře se zůstaly vyvíjet jen 2 a ty mi zavedli. + u mě bylo, že jsem neměla nikdy antikoncepci a - můj věk. Byla tam se mnou holčina 32 let, která si píchala ty dražší, aby měla kvalitnější vajíčka a měla jich 15, z toho taky 6 embríí a nakonec jen 2 dobře se vyvíjející, čili jako já. Takže je to opravdu individuální. Budu ti držet palečky, ať ti to všechno dobře dopadne
příspěvek byl určen pro PERLU , byl to můj první, tak se mi to trošku nepovedlo ![]()
Ahoj Rendy, vitam te mezi nama A TED HLAVNE DRZIM PALECKY AT TI TO VSECHNO DOBRE DOPADNE.
Ahoj holky ,jé vás tady je nových ,už fakt nemám přehled
![]()
Vedro na umření ,je to vůbec možný
Prý ty vedra mají trvat až do konce srpna ![]()
Leno jak je po amniu? Nebo to taky neproběhlo? Nějak jsem moc nepochopila, co se vám včera absolvovat povedlo a co ne.
Vedra jsou děsný. chudinky naše miminka, teď absolvujou tyhle pařáky a pak se naroděj do prosince ![]()
Hannach,amnio se též nezdařilo a už na něj nepůjdu ,jelikož mi dr. řekla,že mám výsledky v pořádku ,takže jsem volala svému gyndr. a ten souhlasí abych nešla ,takže NEJDU a je to ,nevím taky proč bych měla jít,jen proto,že je mi 36
Tak to se mi zdá ,že není ten nejdůležitější důvod ![]()
Ahojky Rendy , já ti mockrát děkuji, že sis udělala čas na „strachy pokakanou“ Perličku
! Jé, a to už jsme tady 4 z Fertimedu!!! Píšeš, že máš čerstvě po transferu, tak to ti moc a moc přeji, aby to vyšlo!!! A uvidíš že ano, máme tady dokonce budoucí maminku, která nosí v bříšku z Fertimedu trojčátka!!! (Viď Smouli
). Já jsem tam v pondělí byla a MUDr. Vodička mi řekl, že injekce mi bude píchat někdo u nás na zdr. středisku, ty sis je píchala sama (resp. tvůj přítel)?
Jo, a ještě díky, žes mě uklidnila s těmi levnějšími a dražšími léky, já si už začínala dělat výčitky, jestli jsem něco nezkazila
.