Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky,
Rendy je mi líto, že se ti ta mrcha rozjela
Tohle sklamání a bezmoc znám taky.
Ale věř tomu, že září to jistí
Já jdu prvního záři na KET a věřím, že to tentokrát vyjde a kdyby náhodou ne, tak půjdu na II IVF, mě teda bude v listopadu 29, ale i tak si dokážu představit Tvé pocity a snahu to stihnout do 39. Takže budu držet palce ať nám to oběma vyjde v září. Teď se z toho zkus vybrečet a potom se hoď do té nejlepší pohody jakou budeš moct. Rozjeď se na dovolenou …
Míšo, nejdůležitější je že jste všichni v pořádku. Nahlaš až budeš mít přesný termín. V duchu tam budeme s Tebou. Toto je rozhodnutí, které bych měla i já a může se mi to stát také. Chtěla jsem se tě zeptat byla jsi po KET doma? A teď jsi na nemocenské? nebo pracuješ? Už začínám pomaličku přemýšlet co si v práci vymyslím, ![]()
Hannah, těhu bacily beru všemi deseti, tak čím víc tím líp
![]()
Andri, myslet na jiné věci než IVF je taky dobré, alespoň na to nebudeš muset pořád myslet. Hlavně si pořádně podej ty dělníky a pojišťovnu- tento týden ještě má pršet. I když toto Ti opravdu nezávidím, tak držím palce ať to s těma dělníkama a pojištovnou zvládneš.
ahojky holčiny čtu Vás tu pravidelně kočky držte se a nestresujte se dneska jsem zrovna četla článek o tom jak psychika působí na chtěné otěhotnění.I když je vše ok nepodaří se to pokud je mamina ve stresu.Holky držte se a myslete na něco jiného.Já vím ted si řeknete jí se to povídá má už miminko ale já si vytrpěla hodně než jsem Jonáška měla takže fakt vím o čem mluvím.Stres zahodte a těšte se z každého dne a miminko přijde věřte tomu
Dobré ránko všem ,
jsem to ale trdlo
napsala jsem tááááák dlouhý příspěvek, ale nebyla jsem přihlášená a on se smazal ![]()
takže: střecha tam, kde teklo je HOTOVÁ !!! Okapy snad čisté (pitomci do nich totiž nacpali plachtu, aby lépe na střeše držela!!!)
Dnes přiklusali v 7h a prý už tak budou chodit pořád!!! Takže najednou to jde!
teď nás čeká střecha nad ložnicí + obývákem. Mám z toho pěknou hrůzu, ale snad se poučili. Čekáme, až se šéfik vrátí z dovči a nasázíme mu účtenky, kterých už mám dost
a snad vše zaplatí!
Holky moje, já už se těším na jehličky!!! Už jen asi 8 dní!!! A pak se těším na folíky a hlavně na ET. Úplně jsem se asi (zase) zbláznila ![]()
A musím vám napsat, že jsme byli včera na večeři, teď se moc nevídáme a pořád jsme povídali - o práci, psycholožce, ivf, čekání, těšení, miminkách. Bylo to moc příjemný. To, že máme hodně práce nám asi prospělo ![]()
Mějte se krásně!!!
Ahoj kočky,
Andri, to si myslím i já, že vám to mohlo prospět. My taky měli předIVF plno problémů, hodně práce v práci, stěhování a já nevím co ještě - tak y jsme se doma skoro nepotkali. Já si dělala srandu, že kdyby nebylo IVF ale mohli jsme mít mimi přirozeně, že bychom ani neměli kdy ho stvořit…
. Tak ať fofr ještě chvíli nepřechází a ať IVF dopadne
jako nám.
Však ta těhu vlna bude velikánská - já to vím!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Andri, takze se ti zacina ve vsem darit, jen tak dal!!!
Vladko, diky! ja verim ze i tobe to v tom zari vyjde… ja pokazde poctive lezela, manzel me hlidal, ja vim ze na to jsou ruzne nazory, ale on vzdycky rikal ze nez neco zanedbat, udelame pro to maximum…
v praci jsem to rekla par lidem… proste zenske problemy a hotovo…
jo, holky, takze jdu v utery… docela rychlovka… akorat ze manzel zrovna jede pryc, tak tam budu sama… no, snad to zvladnu…
pokud teda k redukci nedoslo uz vcera
byli jsme na navsteve a maly na me skocil a oprel se mi rukou o bricho, tak doufam ze je vse v poradku… manzela uplne oblilo horko, on se furt chudak boji… on je horsi jak ja…
Hani, už se těšim na tu vlnu, jsem zvědavá, kdo ji začne…zatím nikdo nemá stanovené datumy co+kdy. Holky (Perla + Marci) jsou dnes na kontrole ve Fertimedu, tak třeba už budou vědět víc ![]()
Míšo, obdivuju vás! Musí to být strašně těžký rozhodování, ani se mi na to nechce myslet…budu Vám moc držet palce, ať je vše ok a ať se brzo oklepeš a můžeš si naplno užívat pohodový těhu!!!!
Andri, diky! i kdyz vlnu treba nezacnes, urcite te smete ![]()
je fakt, ze ted si to tehu tak jeste nepripoustim… kdyby nahodou neco.. ![]()
Miso, neboj - to bude dobrý. Kámošce skočil malej klučík taky na břicho - den po ET a čeká dvojčata (ze dvou). Mně v den ET skočil na břicho náš kocour, tak snad to i u tebe bude OK. Tak v úterý budem držet palce.
Andri, dyť termíny nejsou podstatný
, hlavně když to klapne!
Dneska celou noc lilo - zrovan když ráno měl přijet s bagrem a dodělat to. Tak se to odkládá, než to zas vyschne. Se na to… Ono měsíc skoro ani nekápne a když člověk potřebuje 5dní bez deště, tak leje. Před dosledním dnem!!
papa, jdu asi spát amebo aspoň odpočívat- jsem od rána zapřažená prací a už nějak nemůžu!
Ahojky holky,
tak jsem se sem po dlouhé době zase podívala, co je s vámi a jak se máte
, ale ještě vás nemám všechny přečtený
Vidím, že se tady toho docela hodně změnilo…
Jinak já ten KET musela opět odložit, jelikož jsem dostala angínu
Včera jsem měla i 40 horečky, no hrozný, ale dneska je mi už trošku lépe, aspon, že nemám tak vysoký horečky. Takže na KETík bych šla tak v říjnu, abych aspon měsíc po angíně nechala tělo bez léků…
Jen jsem vás chtěla o sobě informovat a moc vás pozdravit a držím vám všem palečky!!!!!! Mějte se moc moc krásně.
Jdu si lehnout. Papa M.
Hanah, diky. pekne odpocivej!
Mili, vitam te opet mezi nas… tak to je smula… tak drzim pesti na rijen!
Ahoj všichni snažilky, těhulky i maminy!!
Hooodně dlouho jsem tu nebyla a teď koukám, že tu proběhla pořádná těhu vlna!! Mám z toho fakt radost. Všem dodatečně moc moc gratuluju a držím pěsti, ať všechno probíhá v pořádku!!!
Míšo , na tebe obzvlášť myslím. Moc dobře vím, jaké to pro tebe je. V úterý se drž a hlavně se ničeho neboj, všechno je a bude určitě v pořádku.
Jinak u nás je všechno v pohodě. Minulé pondělí si nás novopečený taťka přivezl konečně domů. Mě téměř po třech měsících, uf.
Ale musím říct, že to stálo opravdu za to!! Lukášek s Nikolkou mi všechno neuvěřitelně vynahrazujou, jsou to zlatíčka. Do fotoalba jsem vám přidala pár nových fotek, abyste viděli, jak pěkně rosteme! ![]()
Teď už, bohužel, musím zase běžet. Jdeme koupat!!! ![]()
Mějte se všechny moc hezky!!! Někdy se zase přijdu na vás mrknout!
papapa
Helli + Nikolka + Lukášek (už měsíční!!)
Ahojky, tak jdu nahlásit, jak jsem dopadla ve Fertimedu!!!
Doktor mi opět zjistil cystu
, ach jo. Domluvili jsme se, že ji tentokrát propíchne a odsaje a že to udělá hned. Odvedli mě tedy nahoru na pokoj a čekala jsem až si pro mě přijdou.
Na tom pokoji ležely holčiny které měly před a po punkci. Když jsem tam přišla, zrovna přiváděli jednu v po narkóze. Nedovedete si představit, jak mě to vyděsilo. Chtěla jsem v tu chvíli odtamtud utéct a na všechno se už vykašlat. Úplně mi vstoupily slzy do očí, když jsem tam viděla ty bézvládné těla po narkóze. Čekala jsem tam asi hodinu, přede mnou vzal doktor ještě 2 na punkci, a ta hodina mi byla k něčemu dobrá. Sice jsem se celou dobu klepala jak ratlík, ale hodně jsem přemýšlela. Nakonec jsem došla k názoru, že to zvládnu, že to přece nic není. Na pohled to sice vypadá hrozně, ale na druhou stranu v tu chvíli mi to přece bude jedno, vždyť o sobě skoro nebudu vědět, tak co.
Pak jsem přišla na řadu já. Lehla jsem si tam a omlouvala jsem se, že se všeho hrozně bojím a že jsem zbabělec. Bylo mi z toho úplně zle. Dostala jsem injekci a samotný zákrok jsem skoro necítila. Já se pak tááák styděla
. Po té injekci se mi akorát motala trochu hlava, tak jsem tam chvíli seděla a pan doktor za mnou přišel a trochu jsme si povídali. Musela jsem se mu ještě jednou omluvit, že jsem byla tak vyklepaná, fakt jsem se pak styděla.
Když jsme pak jeli domů, přemýšlela jsem, jak jsem tam za tu hodinu měla tak protichůdné pocity. Je to fakt zvláštní, ale nakonec jsem klidnější než dřív.
ahoj Helli, moc te zdravim, docela jsem na tebe (na vas) myslela!
to je super ze uz jste doma!!!!
a diky moc za podporu… kdybys nahodou mela chvilicku, muzes mi napsat jak to probihalo a jestli by ses znovu rozhodla stejne???? napis treba soukromou zpravu, at tu nekoho nedesime!!!!
hned se musim jit podivat na fotecky tech tvych zlaticek!!!!
jsem moc rada ze jste v poradku!!!!!!!!!!! uplne me to dojima!!!!
Perlo, tak vidis ze jsi to zvladla, jsi holka sikovna! to me u narkozy vzdycky tecou slzy…
takze jsme dve poseroutky! ![]()
Tak, potřebovala jsem to všechno ze sebe dostat, už je to fajn.
Ještě jenom pro upřesnění dodávám, že dnes večer beru poslední tabletu Norethisteronu a dostala jsem sprej do nosu, který mám užívat od 1.DC. MS by prý měla přijít kolem 5.8. Potom 9.DC jdu opět na kontrolu a dostanu k tomu spreji i injekce. Doktor říkal, že stimulace bude trvat 3 týdny a kolem 26. předpokládá že bude punkce. No, jak vidím, opravdu ta stimulace probíhá u každé úplně odlišně, že?
Ahojky Míšo , to je fakt hrůza s tím strachem, co? Přitom mi někdy připadá, že se klepu fakt bezdůvodně! Nejhorší bylo, že je mi někdy z toho strachu až zle a když jsem si tam lehla na to lehátko, nemohla jsem se nadechnout! Jako bych měla na hrudi balvan
.
Tak se holčinky moje mějte moc fajn, jdu žehlit. Už se na to těším, to je něco, co mě fakt baví
.
Papa!!!
Perlo, jsme asi fakt nemozne!
ale clovek se proste boji neznameho!
proc radsi neodpocivas!!!!!