Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Andri píše:
Perli, takhle to vypadá na těhu18DPO je prý už jako těhu
přála bych Ti to, ale ty si počkáš na odborníky, viď? musíme mít něco extra
Právě včera mi manžel řekl: „U těch co nemají problémy a mají mimi, to je vlastně náhodně vybrané vajíčko a náhodný spermouš. Ale MY, my budeme mít odborníkama vybrané jen ty nejlepší vajíčka a ty nejlepší spermouše! My vlastně budeme mít mimi odborně vyšlechtěné!“
![]()
Ahoj holky,
byla jsem taky na umělém oplodnění, tak vím co prožívate. Chtěla jsem vám jen popřát moc a moc štěstíčka. Já jsem tehdy nevěděla o této diskusi, tak jsem se neměla ani s kým podělit o svoje obavy. Je to prima, že si tady můžeme popovídat. Za rok se chystám na druhé mimi. Jinak než uměle otěhotnět nemůžu, tak sem budu občas nakukovat. Podpora je dobrá. Mějte se a všem držim pěsti, ať je vše dobré.
Ahojky Karolína
Tak už mi to půjde zmenšit… Nejdřív to toitž chtělo nainstalovat program. Tak zítra to tam hodím.
Ahoj holky, tak hlásím, že nic
. Vím, dalo se to čekat, ale stejně to mrzí.
Takhle to mělo jen jednu výhodu, nestihla jsem brečet, protože to pořád bylo zklamání, naděje, zklamání, naděje, zklamání. Jen se teď musím přiznat, že mám z dalšího IVF strach. Přijde mi strašně divné, že když se teď nepovedlo, že to najednou podruhé vyjde, já vím, že je to nelogické, když vím, že spousta holek otěhotněla třeba až po 5, ale vytvořil se mi uvnitř nějaký blok. Snad ho rozpustím
. Zítra už jdu do práce, aspoň příjdu na jiné myšlenky. Teď mě jen uklidňuje, že začnu stimulovat už v září. Takže doufám holky, které to tu začínáte v srpnu, že to budou samé úspěchy, ať máme my, které jdeme za vámi zářný příklad, že to jde ![]()
Jsem moc ráda, že vás tady mám, tak pa.
Ahoj Rendy, tak to mě mrzí. Teď určitě cítíš nespravedlivost, vztek a lítost, proč zrovna ty…je to těžký, vybreč se, vyvztekej se…nebude to hned dobrý, chce to čas. Věřím, že to zvládneš, no vlasně nemáš na výběr…ale my to také zvládly, některé s pomocí psychologa, tak pokud na to sama nebudeš stačit, určitě se Ti moc uleví, když se s někým popovídáš a vypadane to z Tebe úplně všechno.
Moc Ti držím pěsti !!!!!
Vypadá to, že vlnu rozjedu já, tak snad úspěšně!!!!!!!
Perlo - já teď čekám na mrchu a říkala jsem si, že kdybych náhodou byla těhu, tak že bych vlastně měla hrozný strach, jestli bude mimi zdravé atd, když třeba mohla proniknout špatná spermijka! Normálně bych se měla radovat, ale asi jsem z toho doktorování úplně zblblá ![]()
Andri dík za podporu. Zvládnu to, vím to
![]()
Můžu se zeptat, které IVF to teď bude u tebe?
Holky, mám dotaz, neměly jste některé na stimulaci PUREGON? Já měla na I.IVF FOSTIMON a nestačilo mi těch 30, co dává pojišťovna a musela jsem si dalších 10 dokoupit. Dneska mi doktor doporučil Puregon a říkal, že je to s doplatkem 4000, ale nevěděl, jestli mi ta dávka bude stačit ![]()
BYlo to takové mládě, ani nevím, kterejpak to byl, nepředstavil se mi
Pořád se odbíhal ptát, když jsem měla nějakou otázku
.
Andri jelikož jsi první, tak musíš nastartovat šťastnou vlnu
.
Ahoj Rendy,
je dobře, že už zase hledíš dopředu … Opravdu platí, že s každým dalším pokusem se úspěšnost násobí … nemusí být nikde žádný problém, ale příroda je příroda
Dočkáš se!!!! Já taky měla Puregon, myslím, že jsem doplácela víc než 4000. Dle pana doktora je prý „lepší“ a zvyšuje pravděpodobnost otěhotnění. No, nevím, v každém případě je aplikace bezproblémová …
Kolik jsi měla minule folíků? Možná by to nějakou změnu chtělo … nevím
![]()
Ahojky Rendy,
je mi líto, že to nedopadlo, teď se chce z toho dostat a hurá do dalšího pokusu.
Puregon jsem měla při mém 1.IVF v lednu - byla jsem s tím spokojená - měla jsem k tomu i to pero a ještě i nějaké jiné injedce. Celkem jsem doplácela cca kolem 5 tisíc. I když to tenkrát nevyšlo, tak věřím že příště to určitě vyjde.
![]()
Takže tomu věř taky a v září už to bude jasný ![]()
ŠMOULAN , folíků jsem měla, jak řekla p.doktorka „vzhledem k věku“ dost, snad 15 ??? bylo nakonec 10 vajíček, 8 oplodněných a pak pomalu odpadávaly a zůstaly jen 2 schopná embria. Ale byly prý nějaké horší kvality, tak mi právě dali raději ten Puregon, že by měly být vajíčka kvalitnější
, tak uvidíme ![]()
Rendy,
tak to teda byla úrodička. To je super! Tak jdi do Puregonu, tím určitě nic nezkazíš
S tou kvalitou embryí … já na to až tak nevěřím … já měla embryjka C a D (nejlepší jsou prý A…), dali mi 3 a všechny jsou stejné a rostou jako z vody!!!! Na pokoji se mnou byla holka, která při 1.IVF měla A a žádné se neujalo, při 2.IVF měla B a taky nic
Takže když jsme to tam probíraly, odborně jsme naznaly, že to až tak rozhodující není. I paní doktorka to říkala
![]()
Já byla nejstarší a vyšlo to jen nám (ze 4 holek, věřím, že budou úspěšné příště, budu jim držet pěstičky
). Takže věřím tomu, že když to má vyjít, vyjde to
Buď pozitivní, ber už teď kyselinu listovou a pij kontryhel (nebo si pořiď kontrhelové kapičky). Už v září máš dvojnásobnou šanci než teď. A to je SUPER
![]()
Ahoj holky ![]()
jestli budete některá přepisovat seznámek, tak u mě je ten KETík zatím v nedohlednu.
3.10. jedem do Podolí na imunol. vyšetření a KET bude pak podle výsledků
Bohužel jsem četla článek, že pokud je endometrioza, tak jsou výsledky těhle testů dost často pozitivní na protilátky, takže se mám asi na co těšit ![]()
Rendy, je mi to moc líto
Vím jak bylo mě, když to nevyšlo.
Lovely, co to čtu?
Holka máte ještě spoustu mražáčků nebo vám to vyjde přirozeně jako těď, ale mimi určitě budou
![]()
papa Šelmina ![]()
Staronový seznámek:
JAK DOPADLY HOLČINY???
Irja: 2.IVF (1. ISCARE 1998, 2. Pronatal 2/2006), 32 let -?
IvKo: 1. IVF (1/06) CAR Zlín, teď pauza před KET, 27 let -?
ČEKATELKY NA STIMULACI:
Marcina: 1.IVF (08/06), Fertimed, 27 let
Andri: 2.IVF+ICSI (8/06), Gest, 25let
Vlaďka10: 1.IVF (2/06) UNICA, KET 1.9.06, 28let, Šelmina: 1.IVF (5/06) ISCARE, KET ?, 30 let, 3.10. imunologie v Podolí
Zuzajda: 4.IUI, 2.IVF+ICSI (8-9/06 Gest), 28 let
Habi: 2.IVF Pronatal+Meda, 28 let
Daria: 3.IVF - ?, Gyncentrum OV, 28 let
Poja: 2.IVF - ?, Zlín, 26let
Milil: 1.IVF+ICSI, Iscare, 24 let, KET - ?
Inkah: 1.IVF (3/06), REPROMEDA, 27 let, KET - ?
Lovely: 2.IVF (Plzeň), 31 let, těhu přirozeně (dvojčátka), ale bohužel potratila ![]()
VČELIČKY :
Perla: 1.IVF (8/06) Fertimed, 27let, od 6.8.sprejování, od 14.8.jehličky
ČEKATELKY NA //: 0
TĚHULKY:
Welinka: přirozeně, chlapeček (Ondrášek) TP 14.10.2006 ve 38tt (císař), 24 let
Hannah: 1.IVF (3/06), 1 mimi, TP 1.12.2006, 31let
Lena: 1.IVF (4/06 Iscare), 90% holčička (Sofinka) TP 22.12.2006, 36 let, Ko 11.7.: 16cm
Sluníčko: 2.IVF (4/06 IVF inst. Plzeň), TP 30.12, 27 let, 17.7.genetika, Ko 4.7.: přes 10cm
Sutka: 3.IVF, (4/06, CAR Praha), TP 20.1.2007, 38 let, 8.8.amniocentéza DRŽÍME PALCE!!!
Lilik: 1.IVF (05/06 CAR Motol), 28 let, 1 mimi, TP 28.1.2007 Šmoulan: 1.IVF+ICSI (05/06), Fertimed, 35 let, trojčátka !!! TP 18.2.07
Míša2: 2.IVF (6/06), Zlín, 31 let, Ko 31.7.: trojčátka, ale redukce 8.8. DRŽÍME PALCE!!!
MIMINKA PO IVF:
Zuzi: 1.IVF (10/2005 ICSI,Pronatal), 28let, 24.5.06 Samuel 2100g, 47cm a Nikolka 2210g, 44cm
Helli: 1.IVF (11/05 IVF inst.Plzeň), 29let, 30.6.06 Nikolka 1640g, 41cm a Lukášek 1970g, 39cm
Barbánek: 2.IVF+ICSI (11/05, ART ČB), 28 let, 12.7.06 Tadeášek 2890g, 49cm
Stella: 1. IVF CAR Motol, 39 let, 17.7. (18:53) blonďáček Jonášek, 2800g, 46cm [/barva] [barva=#444444]
JonášekTadeášek
Nikolka
Lukášek
[barva=red][/barva]
Ahoj holky!
Tak jsem se sem vcera nemohla dostat,potom jsem to uz vzdala..
Jinak diky za podporu…vcera jsem zase bulela,nevim co driv,mam si ted dat podle doktoru 2 MS pauzu…
Rendy:moc me to mrzi,ale nevzdavej to a vzhuru do boje…
Jo dik za seznamek,koukam ze nas tu pribylo…
Jeste mam na Vas prosbu,jestli by jste mi nemohly zjistit,kde provadeji v Cesku zpruchodneni vajecniku a kolik to stoji,jedna se o mikrochirurgii…tady to stoji docela dost,kdyz zadam na ceskych strankach refertilisaci,tak me to najde stranky jenom v Nemecku a Rakousku
Ahoj berunky!
Rendy , hlavu vzhůru! Já měla taky napodruhé Puregon, těch 30 jednotek mi vyšlo jen tak tak. Napoprvé Gonal a nic. Puregon patří fakt mezi ty „lepší“ a při druhém pokusu je větší pravděpodobnost úspěchu, tak to by bylo, aby nebylo!!! ![]()
Míšo , myslím na tebe kudy kojím! ![]()
Karolíno , vidím, že IVF u tebe dopadlo dobře, tak gratuluju! Kolikátý to byl pokus? Nebo ti to vyšlo napoprvé? Jen sem choď častěji, víc hlav víc ví!
![]()
Šelmi , nedohledno je teda blbej termín
, ale kdo si počká, ten se dočká!!! ![]()