Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj Lovely, jsem ráda, že jsi zase mezi náma !!!
Koukala jsem se Ti po té průchodnosti a pořádně nevím, co mám hledat ![]()
V GESTu píšou toto: "Průchodnost vejcovodů diagnostikujeme opět ultrazvukovým vyšetřením, při kterém děložní dutinu a vejcovody naplníme kontrastní látkou. Nejpřesnější informaci o stavu vnitřních rodidel včetně průkazu eventuální endometriózy získáme při laparoskopii. Jde o výkon v celkové anestezii, při kterém břišní dutinu prohlížíme tenkou optikou zavedenou do břicha malým řezem v pupku. Podobným přístrojem můžeme prohlédnout po jeho zavedení pochvou a děložním čípkem i dutinu děložní. Toto vyšetření nazýváme hysteroskopie. Pomáhá odhalit především některé vývojové vady, myomy či deformity dělohy nebo poruchy děložní sliznice. "
Myslím, že by udělali v CAR zjištění a pak Tě přímo odkázali někam do nemocnice, s kým spolupracují, pokud to neděají sami.
Jinak jsem pod mikrochirurgií našla jen operace očí
Asi jsem Ti moc nepomohla, kdyžtak napiš víc co a jak, ju?
Ahojky holky, jsem po amnio - naprosto v pohode, vysledek budu vedet koncem mesice (ale pohlavi si stejne rici nedam)- a tak vas opet zdravi. Kdyby nektera z Vas musela na amnio, tak se toho nebojte, je to fakt jemny vpich, kdy ober krve ze zily snad boli i vic:-)))
Rendy, sice se moc nezname, ale drzm palce na priste a pokud muzu radit, pockej s IVF az se zbavis toho bloku, o kterem se zminujes - ja jsme takhle bidne pristoupila k 2. IVF a nic z toho nebylo a treti bylo uzasne!
Ad puregon jsme mela poprve a byl moc fajn vcetne prijemne a nebolestive apliiace, ale rikala jsi, ze jsi mela m ladeho doktora, co se na vse ptal, mozna si vyzadej jeste jednu konzultaci u zkusenejsiho? Nicmene me rikali, ze puregon je to same jako Fostimon, akorat ze je to umele vyrobeny hormon a Fostomon vyroben z hormonu z lidske moce( cili puregon je " cistejsi"), ale v ucinnosti by to asi nemel byt tak velky rozdil.. Vis spise aby z tebe netahali zbytecne penize. Byt tebou vyptam se a to jeste jednu podrobne
Ad Lovely- nevim, podle mne by to mohli delat na vsech vyssich gynekol. pracovistich - jestli chces zkus si zavolat bud do Motola na gyndu tel224431111- ustredna nebo k Apolinari -224961111- ustredna , chtej ynekol. ambulanci nebo primo CAR treba Ti poradi. Event. Podoli, ale tam si tim jista nejsem.Ta soukroma centra, co provadeji CAR toto spise delat nebudou… A asi bych zkusila jeste Hloubetin. tammeli vzdy dobrou gyndu…
Ale mam dotaz- nac potrebujes zpruchodneni vejcovodu, kdyz jsi otehotnela spontanne a tudiz ty vejcovody prostupne byt musi????
Pokud neco zjistim dalsiho, dam vedet
pa a krasny den vsem Sutka
Holky diky!
Do gyncentra jsem uz napsala a do gestu taky,tak uvidim.
Jinak vejcovod je urcite nekde pruchodny,ale myslim si ze tomu pomohly ty stimulace,ted mam stale foliku na kazde strane 3-4 ktere dozravaji,tak bych tomu chtela pomoci uplny zpruchodnenim.Tady to stoji 7500 franku
![]()
A nevim jestli na dalsi pokus budu mit nervy a ty leky mi nedelaj dobre,kvuli tomu to tak i dopadlo,mela jsem na celem tele nabehle uzliny a bolely jak blazen,kdyz jsem je vy:,–(ila tak za 3 dny byly pryc bohuzel potom i mimisci.
Delali mi i kompletni vysetreni celeho tela,zkontrolovali kazdy kousek a krome pisku v zlucniku jsem uplne zdrava,dokonce i plice
![]()
lena123 píše:
Perli,no ,je fakt ,že jsem po něm pčíkala a lezlo mi to do očí ,ale to neva,jak dlouho ho budeš brát
![]()
Já jsem ho snad brala jestli 10 nebo 14 dní ,pak MS a pak píchance
Ahojky!!!
Leni , já jsem ho měla začít brát od 1.DC 10 dní a pak mi k tomu přibudou ještě pichulky, takže předpokládám že celkem 20 dní. Takže úplně jinak než ty
. Docela mě to překvapilo, myslela jsem že stimulace trvá 2 týdny, ale doktor mi řekl že 3?!
Odpovídám pozdě, ale přece
!
Andri píše:
Perlo - já teď čekám na mrchu a říkala jsem si, že kdybych náhodou byla těhu, tak že bych vlastně měla hrozný strach, jestli bude mimi zdravé atd, když třeba mohla proniknout špatná spermijka! Normálně bych se měla radovat, ale asi jsem z toho doktorování úplně zblblá
Andri , já jsem si taky tentokrát snad dokonce přála, aby to nevyšlo a byla jsem ráda, když MS přišla
. Z toho si nic nedělej, já jsem si taky říkala, že jsem snad vadná a že se těším, až to spáchá doktor
! Tak snad nám to s těma našima doktorama tento měsíc vyjde
!!! Ty už víš, jak dlouho u tebe bude trvat stimulace?
Rendy , je mi to moc moc moc líto! Rendy, vyplakej se (ale ne moc dlouho
) a hurá do dalšího pokusu, ten už přece vyjít musí!!! Držím palečky!!!
A to mládě, co s tebou mluvilo, jestli to bylo tmavovlasé, byl to pravděpodobně Sobek ml. Ten mi loni dělal mou první inseminaci, která tehdy vyšla. Teda, ne tak docela
. Je to jediný doktor z Fertimedu, před kterým se stydím
.
Míšo , myslím na tebe, hóóódně štěstíčka!!!
Marcinko , copak je s tebou? Ty už s náma nekaramádiš
?
Holky, dneska jsem nějaká přepadlá, jako by mě přejel parní válec. Jsem strašně unavená, motá se mi hlava a pořád bych jenom spala. Doufám že na mě nic neleze, to by mi tak ještě scházelo
.
Ahoj holky, zdravím vás při úterku.
Tak se vám musím přiznat, že jsem moc ráda, že jsem šla do práce. Člověk příjde na jiné myšlenky a je mu líp.
Chtěla bych ten II. pokus chodit normálně do práce a vzít si až po transferu týden dovolenou. Mám pocit, že to bude na psychiku daleko lepší. Už jsem to řekla i vedení v práci. Uvidím sice, jak se budu po tom Puregonu cítit, ale při prní stimulaci jsem to fyzicky zvládala dobře, jen jsem zvědavá, co to udělá, že to bude tak rychle za sebou
.
Perlo , tak to byl určitě Sobek ml. a taky jsem se poprvé na prohlídce styděla
. To by měli zakázat takové mladé a hezké gynekology
Šmoulan díky za typ na kontryhel, už si ho jdu na internetu najít, zatím jsem o něm neslyšela. Kyselinu listovou zobu už delší dobu. A s těma embrijkama horší kvality, to vím, taky mi to říkali, ale já měla horší kvality vajíčka, měli tam poznámku, že jsou trošku tmavší
, tak snad mi ten Puregon sedne líp.
Začínám taky uvažovat o té psycholožce, protože teď se sice cítím dobře, ale kdo ví, jestli nezačnu zase při stimulaci zmatkovat ![]()
Jsem taky moc zvědavá na Míšu , jaké bude mít zážitky. Jo, jo, ani vydařeným pokusem IVF to nekončí
Moc držím palečky !!!
ahojky,
tak Rendy - zase v práci. Je mi líto, že to neklaplo. Puregon jsem měla já taky, bylo to fajn. Připlácela jsem asi kolem 5tisíc a stačil mi bohatě, dokonce mi ještě nějakej zbyl.
Jinak Lovely, taky myslím, že když napíšeš do včech větších nemocnic s gyndou, tak ti to někde uděají.
Jdu zkusit vložit do galerky fotky. Včera jsem potkala paní, co má stejný kočár, tak jsem se jí ptala a prý je moc spokojená, tak uvidíme…
Ahoj holky,
tak jak je při středě?
Tady na chvíli vykouklo sluníčko. Já se pořád na IVF necítím, přece jen už to bude 3. kolo
![]()
Na dovolenou se teprve chystáme. Teď často grilujeme, chodím na různé grilling párty a po 3 letech neúspěšného snaženíčka si užívám život a přiznávám se, že mi to ani nechybí, to snažení, počítání dnů do OVU a pak čekání
Nějak jsem si teď zvykla na to užívání
![]()
Ale k vám nakukuji docela často, jsme taková super parta ![]()
Mějte se krásně a ať už zase začně pořádné léto!!!
Daria
Ahojky Dario,
je skvělé, že si to všechno teď takhle pěkně užíváš. Pokusit se na nic co souvisí s ovu nefo snaženíčkem jenom schvaluju.
Já jsem si musela přestat měřit BT, dostávalo mě to do depresí. Od té doby jsem mnohem šťastnější a když přijde MS sama tak si alespoň říkám že tělo funguje.
Pěkně si naplánuj dovolenou a …
Ahojky,
barbanek - já měla štěstí, mě to vyšlo napoprvé, ale před tím jsem byla dvakrát mimoděložně těhotná a přišla jsem o oba vejcovody. Užila jsem si taky dost a proto vim, co to je. Pa
Krásný den všem berušky,
tak jsem byla včera na 2.sezení u cvokařky
a mám obrovskou pochvalu, prý pokud takhle vlítnu do 2.pokusu, tak prý super. Žádné slzy nebyly, pořád jsem mluvila a ona jen zírala, stihly jsme i relaxaci a bylo to fajnový.
Potom jsem se od pana primáře nechala prohlédnout, protože mám zase dlouhý cyklus
, tak jsem měla strach, jestli je vše ok a není třeba cysta (v životě jsem jí neměla, ale jak o nich píšete, …) no a nic tam nebrání MS. Říkal jen, že mám hezky vysokou sliznici - 9mm a že mohla být ovu pozdě. Takže jsem ze svých poznámek vyčetla, že nejdéle do Ne bych to měla dostat a pak hurá na jehličky!!!!
Jakpak se dneska máte????
Andri to je super, že máš tak skvělou náladu a tutově se to projeví i v tom, že po včeličkách zahlásíš //
![]()
Do 14ti dnů by měla porodit má sestřenka a včera jsem pro ni koupila v jednom dárkovém obchůdku „řidičák pro kočárek“. Fakt to vypadá jako klasický řidičák, jen místo fortky tam je super obrázek kočárku s mímem
To aby holka nejezdila po silnicích na černo ![]()
Šelmina
to je hezký Šelmi a origoš ![]()
Já už to beru tak, že je to 60% úspěšnost, těším se, ale už vím, že to nemusí vyjít, tže rozumně
a kdyby to nevyšlo teď, tak příště určo !!! Prostě to budu zkoušet tak dlouho, dokud to nevyjde (a budou finance).
Holky pěkně mě to namíchlo - od 8.8. se doplácí na Gonal kolem 250,–Kč tzn. o 50,–Kč víc a na mých 30 balení to je zase o 1.500,–Kč víc!!!!
Kdybych to věděla, už bych si léky vyzvedla předevčírem!!!
DĚKUJEME RATHE
![]()
Ahojky, moc všechny zdravím!!!
Andri , to je super, že ti to všechno tak krásně vychází (u psychošky i na gyne) a že jsi krásně nabitá a připravená „do boje“!!! To by bylo, aby to nevyšlo
! Ty už víš, jak dlouho ti bude trvat stimulace (jestli jsi to už psala, omlouvám se
)?