Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Evko, neboj, je to vsechno v pohode- ja chodila do Prahy, ale úpri kontrole vajecniku zjisti, kolikse ti vyviji folikulu- cili budoucich vajicek a nplanuji, kdy bude punkce. takse dela v male narkoze- prospis se úpo ni a jdes domu(narkoza trva cca 15 minut a musim priznat,ze to dopoledne, dky jsme si tam pospala, bylo moooc fajn) - mne nikdy nic nebolelo a zadne problemy jsme nemela. Za 2-4 dny nasleduje transfer oplodnenych vajicek ( v den punkce manzel odevzdava sperma), mezitim se vetsinoutelefonicky informujes, jak dopadla kultivace, kolik embryek se vytvorilo a musis si rozmylslet,kolik si jich nechas vlozit ( rozumne jsou dve, nekde nabizeji i tri - tam je ale riziko, kdyz se uchytnou vsechny, co s tim- precti si starsi stranky zde v diskuzi, dozvis se o tom vice)). No a pak pocitas dny az jendou si udelas tehotensky test a zjistis, ze uz nejsi sama, ale tehulka… A pak se uz jen radujes…
Tak drzim palce
Jedu si teď pro poslední pichulu Fostimonu, večer v 8 ještě Pregnyl a s pichulama je konec!!! Konečně!!!
Ještě se tu dneska stavím, zatím ahojky!!!
Andri-stimulaci snáším docela dobře, injekce jsem vždy nesnášela, ale teď mám každé ráno dvě a už si zvykám, píchá mi je samozřejmě manžel, protože já jsem strašpytel. Navíc beru i nějaké léky. Břicho mám jak balón, zatím jedna modřina ![]()
Moc Ti držím v pěsti na pondělí. Jak to budeš mít po odběru vajíček. 2 dny sledování a pak transfér?
Perlaa-děkuji za přivítání ![]()
Děkuju Evi!
V pondělí si pospím a pak nám ebryoložka řekne, kolik je vajíček k oplodnění. Pak každé ráno budu volat do CAR jak to vypadá, až dokud mi neřeknou - dnes bude ET
Už se těším!
Jdu si ďobnout pígu a dát šlofíka, pa pa
Hezký den všem ![]()
Jsem tady dneska u vás poprvé . V neděli mi byl proveden ET a já jsem celá netrpělivá jestli se to povedlo. Bylo to moje první IVF . Navštěvuju CAR Fertimed v Olomouci ![]()
Zdravím po ránu
,mo trochu jsme si přispali,no
![]()
No ,konečně taky Habi se ozvala
,holky ,vás je tu nových ani vás neznám,ještš tak Vladku,Míšu,Andri,Perlu ,Lovely,ale jinak všichni nováčci ![]()
Tak jen doufám,že budete pokračovat v řadách těhulek
![]()
Ahojky Janko , vítám tě mezi námi! Jé a další z Fertimedu, už ani nevím kolik nás je z Fertimedu. Já, Marci, Šmoulan, Rendy (kde jsi kočko, dlouho ses tu neukázala
) a teď nevím, jestli jsem na někoho nezapomněla
. Janko, držím pěsti, já jdu v sobotu na punkci, tak se už taky nemůžu dočkat.
Ahoj,tak dneska rano jsem volala do CARU pro vysledky z krve abych si mohla zacit pichat a sestricka rikala,ze si musi promluvit s Dr.,ze pry moje hodnoty jsou vysi nez by meli byt.Pred chvili mi volali,ze to je opravdo jen malinko vysi takze mam zacit,no a tak mam jednu pichulku za sebou
Huraaa ![]()
Perli takze vy budete mit ICSI??Taky si to budem nechavat i PK jestli to bude mozne.Ptala jsem se jestli muzu cvicit ,ale mam prisny zakaz tak to je jedine co me mrzi,ale pro mimi vse ne??? ![]()
Andri tak ty jsi na rade jako druha!!!jezisi tak to je super ne??Moc Ti budu drzet palecky i Perli a vubec vsem kdo to podstupuji!!!
Jani ja a Perla a Smolulan chodima taky do Fertimedu,Smoulan od nich ceka 3 mimisky tak doufam,ze nam ostatnim to vyjde taky
A jak se citis???Muzu se zeptat jak to u tebe p[robihalo???Kolik vajicek atd.
Evi vitam Te mezi nami!!!
ahoojda holky,
zkopíruju sem, co jsem psala do diskuse rodíme v prosinci - je to sice ostuda, ale jen tak abyste věděly, že se nenudím a tak
Ahojda, zdravím vás po dlouhatánské době, kdy jsem tu nebyla. Mám toho teď nějak moc a nezbývá mi čas na sezení u počítače. Pořád jsou tu dělníci, tak je po nich co uklízet, navíc zpracovávám zahradní produkty od různých příbuzných. Denska např 20kg švestek - něco mrazák (ale už nemám místo) a něco zavařím. No a abych se nenudila, tak jsem ráno jukla do lesa a našla půl kýble pravých hříbků, tak je naložím do octa. Jen musím až odpoledne, protože manžel je chce vidět vcelku a tedy je nemůžu zpracovat už teď.
Zítra jedem do Prahy do Ikei, chci se mrknout na tu postýlku, co tam mají. Tayk přemýšlím, co tam ještě všechno na mimčo seženu, určitě tam mají věcí…
Jdu si teď ukuchtit nějaký oběd, protože mě to courání po lese a vypeckovávání švestek nějak zmohlo a vyhladovělo. Po o. si myslím půjdu dáchnout.
Holky, koupila jsem u nás v textilce různý látky a tak se moc těším, až budu mít postýlku a budu mít co obšívat, povlaky, polštářky a různý blbinky… Zatím jsem si ušila jen jednu rychlozavinovačku, ale to jen tak cvičně, udělám ještě nějakou.
Tak zatím a
dobrou chuť
Holky, nedočítala jsem vás, ale pokusím se o to - co je nového, kdo kolik, kdy a tak - abych byla v obraze. Přinejmenším najdu seznámek. Udělám si ale ten oběd a půjdu s ním ke kompu dočítat.
Mějte se zatím fajn!!!
Marci, ahóóój!!!
Jo, budem mít ISCI, prý tam je úspěšnost oplodnění 90%, bez toho 50% (to se mi sice moc nezdá, ale říkala to doktorka). A prý to doporučují při prvním pokusu, protože to ještě neví, jak se k sobě budou vajíčka a spermoušci chovat. A PK doporučují taky, ale zase záleží na tom kolik toho bude a jaká kvalita. A za všechno se doplácí, nevím jestli už se tam s tebou někdo o tom bavil.
Ahojky, mi řekl doktor, že úspěšnost ICSI v mém věku (26) je asi 50-60%, tak 90% bych brala, ale nezdá se i to.
Eva
Evi , já jsem myslela úspěšnost toho, že se to vajíčko oplodní, ne že se chytne a otěhotním. Nemyslel tvůj doktor úspěšnost otěhotnění?
Aha, špatně jsem Tě pochopila, určitě myslel otěhotnění.
Omlouvám se.
U nas se doplaci myslim 7000kc za ICSI PK je za 2500kc.Jeste se semnou nikdo o tom nebavil,ale ve stredu tam jedu na kontrolu foliku tak uvidime.ale je plno holek co so ICSI nedavaji ,kdyz ma partner dobre spermijky.