IVF + ICSI

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1279
24.8.06 13:49

Evi, já to tu moc nechci rozebírat, aby mě holky už neodstřelily :lol: :lol: :lol: .

Tak jo, nečíst, tohle je pouze pro Evču :wink: :

Když jsem přišla poprvé do centra (loni v srpnu), zrovna jsem krvácela o pár dnů dýl než normálně. Tam zjistili, že jsem byla těhu, ale že právě potrácím, bohužel, bylo to v 6. týdnu. Pak jsem byla na inseminaci, to se povedlo hned napoprvé. Čekala jsem dvojčátka, ale jen téměř 11 týdnů. To totiž na ultrazvuku zjistili, že jim přestala tlouct srdíčka. To se stalo 23.12.05. Pak jsem měla 3 měsíce povinnou pauzu (po revizi dělohy), pak další tři pokusy inseminace, další 3 měsíce neúspěchů. No a když mi po tom 3. pokusu nabídli IVF, že je tam větší pravděpodobnost, kývla jsem na to. Byla jsem už dost zoufalá, teď v srpnu to je 3 roky, co chceme mimi. Tak proto se ten můj „pobyt“ v centru protáhl už na rok. IVF je to mé první a moc v to věřím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1279
24.8.06 13:53

Podotýkám, že když jsem poprvé přišla do centra, nevěděla jsem, že jsem těhotná. Myslela jsem že se MS opozdila ze strasů, test byl negativní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
112
24.8.06 13:56

Tak to jsi prožila peklo. Určitě to teď vyjde, musí, jaká by to byla spravedlnost, no nééé :wink:
Můžu se zeptat kolik je Ti let?
Omlouvám se, ža vyzvídám, určitě jsi to už všechno psala, ale já nějak nestíhám číst 560 stran pospátku :D
Mě stačilo i těch 15 měsíců neúspěchu, každý měsíc depka, že to zas nevyšlo, teď jsme to předali do rukou vědy a snad to vyjde.
Za chvíli fičím domů z práce, ještě sem nakouknu později, už z domácího prostředí :wink:
Tak se tady mějte zatím hezky.
Papáááá Eva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1279
24.8.06 14:02

Evi neomlouvej se, ony to holky přežijou, že jsem se tu zas vyzpovídala :wink: . Že jo, holky?! Myslím že každá z nás si už sáhla na dno. Ale důležité je, zase začít věřit, dřív nebo později. Mě se to tento měsíc docela daří, po dlouhé době. Opravdu na to IVF moc spoléhám. Říkám si, že když jsme oba údajně zdraví, tak není možné aby se to nepovedlo!
Tak se Evi zatím měj krásně, papa!!!

P.S. Jo, a je mi 27 :wink: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
938
24.8.06 15:53

ahoj holky, vy jste se teda rozepsaly!!!!
vsechny vas zdravim (hlavne Habi, ktera se tu ukazala po tak dlouhe dobe) a preji vsem snazilkam at to vyjde!!!!
ja se ted trochu vyplasila, predevcirem v noci jsem zacala krvacet, ale jeli jsm do porodnice na ultrazvuk, bylo to v poradku, akorat to jedno mimco sebou hrozne silo a to druhe moc ne, ale pan doktor rikal ze ve tri rano asi spinka :) takze asi dobry!
holky, nektere uz to mate teda za par!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3826
24.8.06 16:12

ahoj holky,také vás po delší době zdravím!

perli,to už jsi toho okusila dost,vid?
Beruško a nechali jste si udělat nějaké genetické a imunologické testy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1279
24.8.06 17:59

Miško , to je dobře, že je vše v pořádku, opatruj se!!!

Ssluníčko , právě že jsme na testech byli. Nejhorší je, že nebylo zjištěno ani proč mi nejde otěhotnět, ani proč jsem o to dvakrát přišla. Je to fakt síla neznat odpověď na tyto otázky. Strašně mě to štve. Ale jak už jsem tu někdy psala, snažím se na všechno zapomenout, prostě nic nebylo a začínáme od 0. Tento pokus je náš první a hotovo :wink: .
A jakpak se máš ty? Co tvoje miminko? Už máte jména?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3826
24.8.06 18:52

hm,tak to je škoda,že se alespon něco malinko nezjistilo. myslím,že je vzždycky lepší najít nějaký problém,než když se nic nenajde a nevědět proč,vid?
ale máš správný přístup,to ti chválím.

já se ptala,protože jak mám za sebou také jedno ZT po 1.IVF,tak jsem si nechala udělat genetiku a zjistili mi,že mám sklony k větší srážlivosti krve a to mohlo být příčinou toho nezdaru.
Takže ted si od začátku až do konce těhu píchám fraxiparin na ředění krve.
Jinak se mám dobře. Už víme 14dní,že čekáme holčičku,takže Kačenka.
Je to dost aktivní miminko,protože,ajk si sednu nebo lehnu a jsem chvilku v klidu,tak ji cítím.
když se pohybuje,tak to se jí líbí,asi,jak jí tím houpám. :lol:

držím ti palce,aby jsi brzy měla v bříšku také miminko nebo jěště lépe miminka a jen a jen si užívala těhotenství.

já se pořád bála,odvázala jsem se až ted v 6.měsíci a začali jsme nakupovat.
můžeš se kouknout do fotogalerie Prosinec 2006,dnes jsem tam dala pár fotek z našich včerejších nákupů. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
887
24.8.06 19:55

Ahojky Habi, jsem ráda, že jsi se ozvala, už jsi nám tu začínala chybět. :lol: :lol: Kdy půjdeš na ET?

Sluníčko, tak holčičku, to je krása - další ženská :lol: A moc krásný jméno.

Perloo, tak to začneš naši těhu vlnu :lol: :lol: a tolik folikul je fajné.

Míšo, jsem opravdu ráda že je to dobré, jenom pěkně odpočívej a šetři se.

Evčo, tak to jsem ráda, že je tu někdo kdo chodí do Brna do Unicy. Já tam také chodím a jsem s nimi spokojená - velice milý personál. A jak jsem tak četla bereš naprosto stejné injekce a prášky jako já :D Do centra chodím už skoro rok. Prvně jsem se začala léčit se štítnou žlázou a poté v únoru 1 IVF, které se sice nepovedlo, ale teďka věřím, že KET se povede. :lol: A tobě určitě taky. Kdyžtak se neboj zeptat. A ještě se zeptám od kud jsi - já jsem od Břeclavi a je mi 28.(zatím) :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
112
24.8.06 20:07

Ahoj Vladi, to jsem ráda, že je tady někdo z UNICY, já jsem zatím taky moc spokojená, pan Dr. Malý je fajn, všechno nám vysvětlil a ostatní měli taky super přístup, teď jen ať se to povede a není co řešit, že?! :wink: Jaký postup jsi měla u první IVF? Stejný jako teď? Já jsem byla na první návštěvě 30.6.2006 a začátek září mi vychází na transfér. A jak jsi se vypořádala s každodenními injekcemi? Já jsem v poho, nejvíc se mnou zamával Metformin, po něm mi bylo fakt zle, teď už je to lepší, ale musím mít vždy plný žaludek, když ho baštím. Prosííííím povídej mi jak to tam chodí. Předem moc děkuji. Jo a mám 26 let a jsem od Opavy, máme to trochu z ruky, ale klinika nám byla doporučena.
Miso-moc gratuluji k mimiškům, to je taková nádhera slyšet, že se to lidičkám daří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
112
24.8.06 20:14

Perlaa-beru si Tě za vzor, já si pořád říkám „co když…“, ale začnu myslet pozitivně a prostě to vyjde a basta!!! :!
Ty se k tomu stavíš úplně mistrovsky, takže Tobě to musí vyjít na 200%, budu Ti držet pěsti štěstí :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
887
24.8.06 20:25

Ahojky Evčo, k Profesoru Malému taky chodím :lol: :lol: je strašně milý a velice příjemný - a opravdu všechno pěkně vysvětlí. Postup při IVF jsem myslím měla úplně stejný. Metformin beru taky a opravdu je mnohem lepší ho jíst na zaplněný žaludek - teda hlavně ráno. Injekce mi píchal taky manža a pár modřin jsem také měla :D . Teď jsem taky na práškách prednison, divina a metformin :lol: a potom ještě píchání agolutinu. Manža to vždycky nějak zvládnul - a i když jsem mu občas vynadala tak to bylo v pohodě a hlavně jsem nemusela někam chodit.
To se nám to bude krásně těhotnět. Všichni ve stejném nebo podobném termínu s ET.
Snažilky držím nám palce //

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
234
24.8.06 20:36

Ahoj holky, díky moc za uvítání. Ale moc tu s Vámi nebudu, na moji psychiku
bude lepší, když se budu snažit myslet na jiné věci než pořád na mimi a nadcházející druhý pokus. Ale dám určitě vědět kdy budu mít KET (myslím, že kolem 9.9.)
Zdravím dnešní nově příchozí a držím moc palečky.
Perloo, tedy tvůj příběh je noční můra. Tak si říkám, co si já na ten osud stěžuju. Jinak mě poslala moje gyndařka na vyšetření do CARu už po půl roce snažení :!
Tak holky krásný večer a všem Vám moc držím palečky a těhulkám pohodové těhotenství, že Míšo, Leno a Sluníčko :D :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
112
24.8.06 20:55

Vladi, promiň asi jsem blbá, ale co je to zkratka KET?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
887
24.8.06 21:06

Evčo, nic se neděje :lol: že to nevíš ty to ani nebudeš potřebovat :lol: :lol: KET je kryokonzervace (zmražení) embrií, - „mrazáčci“ - embryjka která mi zbyla z IVF (2zavedli při IVF a 3zamrazili) Teď je rozmrazí a 2zavedou. Mám vlastně takovu malou stimulaci bez hormonů - aby mi narostla sliznice, prednison na snížení imunity a mettformin aby se mi neudělali cysty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová