Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
ahoj holky koukám, že se nám ta těhuvlna už začíná pěkně rýsovat na obzoru
![]()
Andri budu na tebe zítra moc myslet, ať to všechno dobře dopadne a máš dost zralých vajíček. Plně chápu tvé pocity, ve mě se tenkrát také mísila radost z toho, že se konečně něco děje se strachem, že rozhodne příroda a já s tím nic neudělám. Teď podruhé to bude u mě určitě ještě horší. Ale věřím, že u tebe to bude všechno dobré.
Tobě Perli taky zítra držím palečky, ať se embrijka krásně vyvíjejí a nemusejí ti je hned zítra zavést.
U mě zatím nic nového. Čekám na MS a pak se budu objednávat na 17 den do Fertimedu, nafasuju pichulky a Norethysteron a začnu taky ![]()
Zatím ale MS pořád nikde, už mám zpoždění tři dny a od středy mě dost bolí břicho a vůbec mě tento cyklus nebolely prsa, což se mi ještě nikdy nestalo
Skoro bych věřila na zázraky, ale TT je tvrdošíjně negativní
U mě by to byl ale dost velký zázrak, zjišťovaly jsta tady jednou kdo se jak dlouho snaží, tak já určitě držím rekord - je to sice s přestávkama, ale už je to 15 let
Doufám, že nebudu mít velké zpoždění, musím stimulaci i ET stihnout do 28. října, pak už se se mnou nebude pojišťovna bavit ![]()
Ahojky
Perlo, mě taky v den OPU bolelo celkem dost břicho, ale každým dnem to bylo lepší a do dne ET jsem to už skoro necítila. Je to občas trošku síla, ale dá se to vydržet. Nejlepší je ležet, dostatečně pít a jíst lehčí jídla.
Držím palce na ET ať už zítra nebo ve středu.
Andri. držím palce na OPU a určitě to tak bolet nebude. Každopádně už to budeš čekat a nemůže tě to překvapit. Jo a strach a plašení mi už jde taky celkem dobře. Začínám se dostávat do zajímavého stádia - napětí. No snad to těch pár dní v práci ještě vydržím
. No už to mám taky za pár jako vy.
Rendy - tak toto mi MS dělá pravidelně - když potřebuji tak nic a nepotřebuji tak naschvál. Jak už tady jednou někdo psal je dobré trošku alkoholu a sexík.
občas to pomůže
Jinak věřím, že to stihneš. držím palce
Krásné ránko!!!
Já dneska vůbec nemohla spát, jak jsem nervózní
. Koukám jestli se nám tu neozvala Fila (byla včera na punkci, ne?) a nic.
Andri , budu na tebe dneska moc myslet a držet palečky až zmodrají
!!!
Rendy , ta potvůrka červená přijde, nebóóój. Anebo že by ne
?!
Vladi , ty už to máš za chvilinku, viď? Tak ať ti to utíká rychlostí blesku
!!!
Jdu se pomalounku chystat, ještě se chci vysprchovat, ať panu doktorovi voním
. Všechny móóóc zdravím!!!
Jéžiš, já to snad do 9.30 nevydržííííím
!!!!
Neboj Perlo, uvidíš, že to uteče jako voda. Docela Ti závidím, ale v dobrém ![]()
Přeju Ti, ať jde všechno jhaldce a všechno je O.K. a ať vyslechneš samé pozitivní zprávy. Měj se moc hezky a brzy se ozvi. Čusík Eva
Teda Perlo ty jsi ale ranní ptáče
, vždyť máš přece nemocenskou, nebo se pletu
Ale chápu tě, taky jsem se těšila a nemohla dospat
, tak nám pak dej hned vědět, jsem nedočkavá, jak se to u tebe vyvíjí ![]()
No, já pořád nic
Vladko přesně to provozuji skoro celý víkend
, jen ten alkohol jsem už v neděli vypustila, příjde mi to zpoždění podezřelé, tak ať něco nezkazím ![]()
Ahoj holky!!!!!
Perli vsechno bude dobre uvidis!!!!
Andri myslim na tebe~!!!!
Holky ja si uz picham 5den a od vcerejska mam silene bolesti hlavy,ani brufen mi nepomohl,mohla jsem spat jen na jedne strane,ja myslela ,ze mi ta hlava praskne.Nikdy jsem takovou bolest nemela.Rano kdyz jsem vstala tak jsem mela take otresy v hlave,ted uz je to lepsi ,ale porad me boli jakoby vzadu od krku do hlavy.Nevite jestli to je od tech injekci??a vcera jsem si dala asi po 2mesicich kafe abych nemusela jit spat odpoledne,jelikoz co stimuluji tak odpo si chodim schrupnout
tak nevim cim to je.Nemate nektera zkusenost s bolestmi hlavy behem stimulace????
Zdravim vsechny a taky se tesim na Filu az se ozve!!
Ahoj holky,
ještě jsem vás nestihla dočíst, zase jste psaly romány, že Perlo
ale je to fajn sledovat, jak se vám všem krásně daří, jak vajíčka rostou a pak vám porostou bříška
![]()
Nevím, kdo to tady zmiňoval knížku Účastníci zájezdu, tu jsem přečetla během dvou dní po 1.IVF, když jsem ležela. Jo, to bylo teda čtecí období!!!
Jak už jsem psala, jedeme na týden na dovolenou, tam konečně promluvím se svým věčně pracujícím manžílkem a uvidíme, co bude dál.
Zatím to nechávám všechno otevřené. Pomaličku se opatrně začínám těšit, jedeme do Chorvatska, trošku později než obvykle, tak aby nám vyšlo počasí ![]()
Jdu si vás dočíst..
Daria Valcigolera
Ahoj,
Valcigolera- počasí určitě vyjde, v září se má prý vrátit léto, takže si tu dovču pořádně užij a nech si všechno projít hlavou, měj se moc hezky ![]()
Marcina-já stimuluji už od 8.8., ale žádné bolesti jsem neměla, chuďátko, doufám, že už je Ti líp a že to byla jen nějaká protivná migréna a nic víc
Dneska jsem dostala ráno poslední dvě pichulky a zítra fičíme do Brna na ultrazvuk, jsem strašně zvědavá na kdy mi vyjde odběr, protože 1.9. a 4.9. mám v práci hrozný frmol, tak doufám, že to vyjde na jindy, jinak budu muset zaučit někoho jiného na uzávěrku, je to fakt děs skloubit práci a mimiška, samozřejmě, že vím co je pro mě nejdůležitější, ale taky nechci, aby jsem je nechala v práci ve štychu, bohužel jsem na postu, kde není zastupitelnost. Máte některá taky takový problém s prací?
Eva
Ahoj holky, vsechny zdravim a preji hodne stesticka vsem
Mate spoustu novinek, to bude napinavy mesic
![]()
Andri - moc hezky seznamek, dneska na punkci drzim palecky, hlavne at se vsechno povede a vyjde tak jak ma…
![]()
Vladko - tobe se to taky hodne blizi,to je dobre
![]()
Dario - uzijte si dovolenou a hlavne ti nezavidim to rozhodovani
![]()
Vsem moc drzim palecky…
![]()
Hezké pondělí všem!
Holky,pomůžete mi některá s nástěnkou?Nevím si vůbec rady a líbí se mi ty vaše grafy,které máte pod textem.
Ahoj Evčo,tak ty jsi už skoro ve finále s přípravami na mimíska,já teprve jdu příští čtvrtek pro rozpis,jak budu píchat.Mám Fostimon.Už jsem si ho píchala 2×,z toho jednou k inseminaci a podruhé v červnu,to mělo být k IVF,ale dali mi málo,tak vyrostly jen 3 folikuly a tak zkusili taky jen tu inseminaci.nevím,jestli se to dává podle váhy,ale mrzelo mě to,že už jsem to mohla mít za sebou.Stejně se ty inseminace nepovedly.A tak pořád jen čekám a čekám.Je to nekonečné.Tak jsem ráda,že jsem našla vás,které prožíváte úplně to stejné.V práci to mám taky náročné.Pokaždé,když jdu na kontrolu,tak cítím,že je všem divné,kam to zase jdu.A to bych asi měla už říct,že mě koncem září čeká IVF.Ale nemám odvahu.Jak jste to oznamovali v práci vy,holky?Předem,nebo až když se to povedlo a šly jste na neschopenku?
Jsem z toho všeho úplně unavená.
Tak zatím ahoj M.
Ahoj Macku, mluvíš mi z duše, cítím to úplně stejně. V práci jsem ještě nic neřekla. A jak to máte s informačním embargem pro své příbuzné? Ví nebo neví? Moje rodina to ví. Řekli jsme jim to hned nazačátku.
Holky,já jsem si teď znovu přečetla celý víkend,co jste psaly a jsem z vás všech úplně naměkko.Každá máme ten svůj příběh a prožíváme to samé,úplně cítím,jak to tady člověku pomáhá.
Tak pa M.
Evčo,já pracuju ve zdravotnictví a stejně mám pocit,že mě nikdo nepochopí,až to řeknu,že je možné,že půjdu na neschopenku.Chystám se to říct svojí nadřízené,až půjdu na ten odběr vajíček.Na druhou stranu,ale co je komu do toho,na co jdu,že.Tak nevím.
No a co se týká rodiny,tak naši to ví a pak ještě švagrová,ta má totiž stejný problém.
I tady v práci se kolegyně teď do CARu objednala,tak tady budeme dvě.
A jak se cítíš před kontrolou?
Ahoj Macek.
Ahoj berušky,
jsem zpátky z OPU. Jak říkala Perla, po 2. už to tolik nebolí
bolí, ale dá se to…měla bych spát, ale nemůžu…
Odsáli mi 16 folikulů
, ale v nich byly jen 2 vajíčka
Moc to nechápeme, teda vůbec to nechápeme
Embryloložka i Dr. taky kroutili hlavou…
Jsem z toho fakt smutná, probřečela jsem celou cestu domu, manžel je taky hotovej. Nezbývá nám, než se modlit do středy ráno, než tam budu volat, aby přežili ISCI a vyvíjeli se, alespoň jedno
a dočkali jsme se ET …pokud ne, Dr. nám rovnou navrhoval variantu - genetické vyšetření, speciální imuno atd.....a aspoň 1/2 roku pauzu, což si nedokážu VŮBEC představit…
Prosím, kdo můžete, držte palce, děkuju
snad se stane zázrak
Andri , zlatíčko, je mi to tak hrozně líto!!! Vím že je to příšerně těžké, ale zkus ještě věřit!!! Moc na tebe budu myslet, ať se obě dvě vyvíjejí hezky!!! Opravdu je mi to moc líto, vůbec nevím, co ti říct, jak tě uklidnit. Ale uvidíš, i třeba jen z jednoho embryjka bude nádherné miminko!