Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Macku, Evčo , řešili jste tady práci. S mým mužem jsme se dohodli, že nikomu nic neřeknem, protože nikomu do toho nic není, je to naše intimní věc. Proto když jsem ještě chodila na inseminace, bylo to docela krize, vždycky nějak říc šéfce, že se potřebuju tak na 3 hoďky „odskočit“, a většinou to bylo tak 3-4 za měsíc. Ještě navíc já měla takovou šéfku, která přímo nesnáší nemocenské a dává to vždycky každému hezky sežrat. Když jsme se s doktorem domluvili na IVF, měla jsem pocit, že už mi to všechno přerůstá přes hlavu, a že to u mě v práci už nemá řešení. To byl takový hlavní impuls, proč jsem dala výpověď. Důvodů bylo více, ale tohle byla taková poslední kapka. Měla jsem prostě pocit, že už nemám sílu řešit k tomu všemu ještě práci a mou šílenou šéfovou.
Andri palečky už ti držím a moc moc přeji, aby se embryjka vpořádku vyvíjela a po ET jsi nám oznámila ty //, na které tu všechny moc čekáme.
Šelmina
Andri, drž se, mic na Tebe myslím a držím všechny palce, určitě bude všechno O.K., přece stačí i jedno, ale pořádné ![]()
Macek-já uvidím po zítřku, na kdy mi vyjde odběr a pak se rozhodnu, jestli prostě půjdu na neschopenku a nikomu nebudu nic vysvětlovat nebo si vemu jen dovču.
Andri,taky ti držím palečky,ale oni v té laboratoři umí zázraky,tak se taky budou snažit,aby se to povedlo,musíš tomu věřit!!!!
Holky,je to hrůza s tím,jak to vyřídit v práci,ale já to nejspíš taky předem říkat nikomu nebudu a pokud se to podaří,tak jim tady řeknu sbohem!
Já jsem vám ani nenapsala, jak jsem dopadla v CARu
. Přežilo jich zatím 6, z toho prý 2 velmi dobré kvality, 2 průměrné a 2 podprůměrné. Každopádně doktor doporučil ještě počkat (takže máme PK), ale navrhoval zavést ty 2 nejlepší a jedno průměrné. No já furt nevím, uvidím. Snad už nebudu mít žádné „odpadlíky“, ale prý si to příroda možná ještě zredukuje více. Zítra tam jedu zas, možná bude transfer, to záleží na jejich vývoji. Fakt se o ty moje broučínky bojím, přestože se skládají teprve z pár buněk
.
Co se týká počtu, už mě to nebaví furt řešit. Asi se na to vyprdnu a řeknu doktorovi, ať mi tam zavede kolik bude chtít a hotovo
.
Tedy Ty to máš krásně rozdělené 2-velmi dobrý,2-dobrý,2-nedobrý ![]()
Moc Ti přeju, ať máš zítra ten transfér a ať se už zavrtají a nepustí ![]()
Ahoj Perlo,mě se to teda ještě netýká,až tak za měsíc,ale už jsme taky doma řešili,kolik jich tam kdyžtak necháme dát a já bych nejradši zkusila jen jedno.Ale nechám to na doktorech,vědí,co dělají.
Jinak jsem četla nějakou studii,že je podobná úspěšnost,když tam dají jedno i dvě.
pa
Já jsem už unavená neustálým přemýšlením, jestli dát na doktora a nechat si zavést 3 nebo dát na můj strach a nechat si 2. Já už na to kašlu, ať si doktor dělá co chce. A když to řeknu na tvrdo, je to teď zbytečné řešit, když nevím, kolik jich přežije do zítřka!
Jen tak mimochodem, těhulky a maminky, stalo se některé, že transferovali 2 nebo 3 a byl z toho menší počet? (1 nebo 2?)
Jo, a s mým chlapem jsme si dělali srandu, že to jsou tedy 2 vysokoškoláci, 2 středoškoláci a 2 zvláštní škola
!
Ahoj holky, moc vás opět zdravím. TeĎ prostě nějak nestíhám, pořád jsem něco zavařovala, každý mi chce dát nějaké ovoce a já kompoty ráda, tak s radostí přijímám…a pak se z toho mohu zbláznit. K tomu ještě houby, teď jsem si ale řekla, že aspoň do středy nepůjdu, i když rostou jak divý.
Nějak jsem vás nedočítala, jen tak mrkla do seznámku. Je tu plno nováčků, tak vás vítám a přeju hodně úspěchů a brzo hodně těhulek!!!
ANDRI to je mi moc líto, že jsou jen 2 vajíčka. Vím, že je to těžké, ale zkus věřit, vždyť nikde není psáno, že zrovna ty dvě se nebudou ukázkově vyvíjet. Budu ti držet palečky ve středu, ať jsou z nich krásná embrijka ![]()
Já zatím pořád nic
, jsem z toho špatná. Samozřejmě, že bych brala, aby MS vůbec nepřišla, ale kdo má vydržet to čekání
Byla jsem si koupit další testy, tak na to zítra ráno vlítnu. Jdu si na gyndu pro antibiotika, našli mi nějaký zánět (přitom jsem bez problémů) a tak se hned doktorky zeptám co s tím, třeba mi píchne agolutin.
Andri - drzim palce,moc,moc…ono staci jedno sikovne a budes se tesit krasnemu miminku.. ![]()
Perlo - ja jsem mela zavedene dve a ted je z toho jedno, ale jsem stastna i za to jedno..
![]()
Lili, díky za tvou odpověď. Mě jde totiž o to, jestli když se třeba jedno nechytí, nemůže ohrozit to co by se chytlo. Jsem to ale trdlo, co?! Už zase začínám pomalu ale jistě panikařit a vymýšlet si blbosti
. Už mi to asi začíná lézt na mozek
.
Ahoj holčinky,
moc vás všechny zdravím, myslím na vás, i když moc nepíšu
DRŽÍME SE ŠMOULÍČKAMA PALEČKY!!!!
![]()
Perlo, add. počet zavedených embryjek …
My jsme si s drahouškem říkali, že kdybysme věděli, že nás budou tak moc „tlačit“ do redukce, tak bysme si nechali dát 2 … Je pravda, že je malá pravděpodobnost, že se chytí všechny, ale podívej na nás, my měli Céčka a Déčka … doporučovali nám 4 a věřím tomu, že by se uchytily všechny. Je to těžký… Dáš si 2 a pokud to nedopadne, tak si pak budeš vyčítat že jsi nešla do 3 … My ničeho nelitujeme, jsme rádi, že budeme mít trojčátka a doufáme, že vše dopadne dobře, ale ten stres při přemlouvání na reduci nikomu nepřeji …
… add. AH, my ho měli, prý už je to teď standart. Běž do toho.
![]()
Andri, buď ráda za ty 2 vajíčka, představ si, že by tam nebylo žádné … já mám takovou zkušenost, že když už ani nedoufáš, dopadne to. Určitě jsou to bojovníci, laborantky vyberou nějaký pěkný mrštný spermijky a budou z toho krásný embryjka. Buď pozitivní a bojuj!!!!!
![]()
ahoj holky
Andri, drzim palecky!!!!! a moc na tebe myslim!!!!!
Smoulan a jak se mate? smoulici v poradku?
k tomu poctu… priznam se ze nevim jestli bych sla znovu do tech tri, ale mozna jo… ale nechala bych si poradit od lekare…
Leico, asi uz odpovidam pozde, co? ale byla jsem hned doma, jen jsem tam asi dve hodiny lezela, a pak jsem mozna byla 2 dny doma, ale mozna to ma kazdy jinak… nevim…
a dneska jsem byla na ultrazvuku, vypada to asi dobre, jeste si mam zitra zavolat na vysledky krve… na ten odber plodove vody asi nepujdu, po redukci to pry muze byt ovlivnene…
Andri je mi to moc lito,ale urcite to jsou ty nejsilnejsi!!!
Perli a to tam ted musis jezdit kazdy den??Ja myslela ,ze to staci jen volat??
A k tem poctum tak jestli budu mit moznost tak si necham asi taky tri